Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 258
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
Моля за разяснение за вагиналните пробиотици - откъде е тази информация?
Иначе - вносителят на Гинофилус в БГ ми каза нещо такова, но конкретно за него, а както виждам - има на други производители в различни държави от ЕС. Може да са останали количества, но може и да не е.

# 406
Моля за разяснение за вагиналните пробиотици - откъде е тази информация?
Иначе - вносителят на Гинофилус в БГ ми каза нещо такова, но конкретно за него, а както виждам - има на други производители в различни държави от ЕС. Може да са останали количества, но може и да не е.

Работя във фармацевтичния бранш. Така ми казаха представители на фирми. Лактажин също отказ. Вероятно в различните складове има някакви останали количества от такъв тип продукти. Но официална информация защо се спират, нямам. 🤷🏼♀

# 407
На мен ми казаха заради липса на суровини от Индия и Китай, които са изкупени за Руския пазар. ЕС остава без суровини. Но дали е спекулация това незнам.

# 408
На мен ми казаха заради липса на суровини от Индия и Китай, които са изкупени за Руския пазар. ЕС остава без суровини. Но дали е спекулация това незнам.

Може ли инфо за схемата на Итракиназол при тежка кандидоза и хронична, която се проявява всеки месец, и евентуално какви проучвания сте чели? Simple Smile Може и на ЛС.

# 409
И във двата случая схемата ми е била 2х1 за 15 дни. Когато имах всеки месец гъбички не съм го взимала ежемесечно а направих само един курс (15 дни) и след половин година втори курс (15 дни).

# 410
Има и схема ежемесечно, в първите дни на цикъла. Обаааче каква беше, не помня. Нещо ми се върти за 2 хапчета, но едновременно ли бяха или през ден…
Някой не е ли пил такова нещо?

# 411
И във двата случая схемата ми е била 2х1 за 15 дни. Когато имах всеки месец гъбички не съм го взимала ежемесечно а направих само един курс (15 дни) и след половин година втори курс (15 дни).

Благодаря ти!
Доста хард схема. Моите проблеми са от 1г.  и половина. Бях на лечение с Флуконазол 6 месеца, вагинално какво ли не… Въпреки симптомите всички МБ са ми винаги чисти в различни лаборатории с изключение на тази от  Геника, която единствено показа Candida spp. Лактобацилите също винаги са били в норма и за това е странно защо всеки месец 5-6 дни преди цикъл получавам парене, болна, лек сърбеж. Уж хормонално, спрях противозачатъчните и пак същото. За съжаление тогава не правеха микограми  в Геника(сега вече правят - цената е 35лв.), и ме лекуваха стандартно с Флуконазол. След почти година без проблем, пак същото. Другата седмица ще ходя на преглед при дерматолог, който гледа и под микроскоп и да видим..
Да не говоря, че съм изпила всички пробиотици на света, сладко не обичам и не ям(много рядко някой бонбон), спортувам, пия вода с лимон.. абе луда работа Simple Smile

Има и схема ежемесечно, в първите дни на цикъла. Обаааче каква беше, не помня. Нещо ми се върти за 2 хапчета, но едновременно ли бяха или през ден…
Някой не е ли пил такова нещо?

Итраконазол съм пила преди много години. Схемата беше по 2 капсули наведнъж през ден(общо 4), а след това в началото на всеки цикъл по 2 капсули наведнъж. Така до края на опаковката като, остава 1 капсула от нея. Плюс 2 дози Гиназол през 1 седмица. Беше някаква кандидоза след раждането. Тогава нямаше рецидиви и проблеми.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 13:13 от danielllakis

# 412
Дани, щом е преди МЦ най-вероятно е хормонално. В норма ли са ти репродуктивните хормони? Имам приятелка с подобен проблем , излекува се от самосебе си проблема. Но също с години се тормозеше.

# 413
Дани, щом е преди МЦ най-вероятно е хормонално. В норма ли са ти репродуктивните хормони? Имам приятелка с подобен проблем , излекува се от самосебе си проблема. Но също с години се тормозеше.

Хормоните, кръвните са в норма. Стерилна урина в норма. Секс от 1 година с презерватив. Не знам къде е проблемът.

# 414

Хормоните, кръвните са в норма. Стерилна урина в норма. Секс от 1 година с презерватив. Не знам къде е проблемът.

И аз бях така много години, лечения, мъки и никой нищо не ми казваше. Накрая направих сама изводите си и си направих експеримент. Оказа се, че явно ( пак не на 100%, но все пак познавам тялото си) имам някаква непоносимост към презервативите. След изчистването от както започнахме да правим опити за бебе и да не се пазим с тях съм забравила какво е това гъбички. Моите бяха кандида албиканс масово. Една година помня, че през цикъл не ме пропускаха, мине не мине един месец на следващия пак ми бяха на гости. Grinning

# 415
Момичета, знаете ли дали фемофлор пакета в  Геника се поема от застрахователите?

# 416
Момичета, знаете ли дали фемофлор пакета в  Геника се поема от застрахователите?
Едва ли!

# 417
Здравейте! Направих грешката след полов акт да се изтрия с мокри кърпички с 0% алкохол. От тогава имам отвратителен сърбеж, който при мазане с клотримазол се облекчава и после пак се появява. Чакам да мине менструацията, която е след няколко дни за да отида на АГ. Ще правим и цитонамазка и казаха, че е важно да е в първите 10 чисти дни.
Какво ли си причиних с тия кърпички?!

# 418
Използвайте само интимни кърпички за целта. Те са предвидени за тази женска зона.

# 419
Чак пък да е от кърпичките не вярвам. По-скоро е от секса.

Общи условия

Активация на акаунт