Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 224
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Ломексина ми го назначи лекар. В микроскопията имаше единични клетки БВ както и умерено количество кандида парапсилозис. Той ми назначи и схема на кандизола.
Днес си взех по мое усмотрение розалгин и ще си правя промивки всяка вечер до цикъла. След ломексина се сдобих с неприятна миризма, която преди употребата му нямах. Никак не съм доволна. От доктори... Минали са три пълни дни след ломексина, така че мисля може да започна с розалгин.

# 586
Ако имаш бактериална вагиноза, Ломексинът воъбще няма да ти подейства! Взимат се други лекарства с Метродиназол. Първо се оттърви от бактериите, след това от гъбите и накрая подсилваш лактобацили и имунитет.
С този розалгин нищо няма да промениш, тва е химия, не си дразни лигавицата с неподходящи в случая препарати.

Ломексина ми го назначи лекар. В микроскопията имаше единични клетки БВ както и умерено количество кандида парапсилозис. Той ми назначи и схема на кандизола.
Днес си взех по мое усмотрение розалгин и ще си правя промивки всяка вечер до цикъла. След ломексина се сдобих с неприятна миризма, която преди употребата му нямах. Никак не съм доволна. От доктори... Минали са три пълни дни след ломексина, така че мисля може да започна с розалгин.

# 587
Друг лекар пък ми каза, че може да си правя промивки, когато се сетя с розалгин. След секс било също особено добре. Партньора да се полива и тоя с разтвора... Всеки различно.. Писна ми просто. Тъкмо бях махнала бактериалната и гъбички нямах, но лекувах някаква фекална бактерия с ципро и сега се започна...

# 588
При положение, че Розалгинът няма да те излекува, защо ще го прилагаш? Първо се лекува бактерията, тъй като от лекарствата за БВ и каквато и да е бактерия (антибиотици), може да се развият гъби. След като се изчистиш от бактерии се лекуват гъбите. Намери си лекар на който да имаш доверие.. и това е сложно. Тук можем да ти препоръчаме за София, Пловдив.. кажи от къде си?

# 589
От провинцията съм. Всеки голям град ми е далеч.
Няма да се лекувам с антибиотик. Препоръчван ми е от лекар розалгинът, не е на моя глава терапията . А и в сайта на аптека со фармаси на розалгинът пише, че се използва и за БВ. Последната ми терапия също е по рецепта от гинеколог, след направени изследвания. Все повече се обърквам. Различни мнения. Както от самите лекари, така и от нас момичетата тук. Явно нещата започват да опират до проба и индивидуална поносимост.

# 590
Здравейте! От изследванията ми излиза че нямам гъбички, но около ануса и малко нагоре от двете страни имам сърбеж, който преминава в ранички, става твърдо като с коричка и стои зачервена кожата там. Въпроса ми е с какво според вас ще е подходящо да мажа мястото там? Предполагам, че ще са гъбички или не знам и аз какво би могло да е друго там? от тоалетна хартия или бельо? Клотримазол дали ще е подходящо?

# 591
Изследвана ли сте са Херпес симплекс 1 и 2? Бих предложила и Херпес зостер.

# 592
Не, но ако беше такова нямаше ли да го разпознаят гинеколозите?

# 593
  • Пловдив
Mila1331, Здравей!
Относно вагиналните пробиотици, знаеш ли къде в България все още могат да се намерят? От теб разбрах за тях преди време и ползвах Гинофилус, но от известно време не може да се намери. Мъжа ми пътува постоянно в Европа и го накарах да търси в Испания, Германия, но са му казали, че нямат. Последно пак от теб разбрах за една онлайн френска аптека и поръчах 3 опаковки преди месец и половина, но не дойдоха. Ти поръчвала ли си от нея?
И да добавя, оттук нататък при всеки АБ Флукорик или там какъвто Флуконазол пиете по схема 1-4-7 ден, ако пиете АБ 10 дни, взимате още 1 и на 11 ден. Това и за теб, и за мъжа ти.
Аз лично това го правя от повече от 15 години, изписана ми е тази схема точно от АГ, защото преди много гъбясвах от АБ. Единственият АБ, който не се пие с Флуконазол успоредно, поне, който аз знам е Клацид, но си четете листовките винаги за взаимодействие
И си планирайте поне 2 седмици преди прегледите да не сте пили с мъжа ми никакви антимикотици, ти да не си слагала глобули поне 7 дни, най-добре е да отидеш в първите чисти дни слес цикъл.
И задължително вагинални пробиотици след противогъбичното лечение. Поне, докато още ги продават в БГ, че вече ги спират.

# 594
Аз поръчах от френската аптека и въпреки, че писах личен адрес, дойдоха в пощата по месторайон, случайно отидох да проверя.
Но аз платих с карта в момента на поръчката.

# 595
  • Пловдив
Мога ли да пиша на лично?
[quote author=V V link=topic=1449432.msg46599913#msg46599913 date=1687328132]
Аз поръчах от френската аптека и въпреки, че писах личен адрес, дойдоха в пощата по месторайон, случайно отидох да проверя.
[/quote]

# 596
Мога ли да пиша на лично?
[quote author=V V link=topic=1449432.msg46599913#msg46599913 date=1687328132]
[/quote]Пишете тука и аз поръчах преди три дни и ме отчаяхте че не са дошли

# 597
Моите дойдоха, не се притеснявайте, просто ги търсете в пощенския клон

# 598
Включвам се набързо, че съм с операция на очите и писането трудно.
Аз си поръчах от Германия на моя позната, тя лично ги е купила от аптеката и ми ги прати по мъжа си.
С моя приятелка поръчахме от френската аптека също, на нейн адрес и при нея бяха отишли в пощенския клон.
Някъде за около 2 седмици идват.
Търсете си ги в пощата, вече 2 пъти поръчваме и няма проблеми.
В Германия все още има по аптеките, но е с поръчка.
В БГ няма от декември миналата година, няма смисъл да търсите вече.
Това е от мен, ще се включвам, когато ми се възстанови зрението напълно.

# 599
  • Пловдив
Бързо възстановяване!
Аз поръчах от Soin et nature на 28.04, следих пратката как се движи и началото на месеца видях, че са я върнали обратно. Даже днес ми възстановиха парите по банков път. Може би нещо е станало с моята пратка, макар че сега ми изписва, че от вчера е в пощенския клон. Ще отида да проверя за всеки случай, но просто исках да знам при вас как става доставката и за колко време. Благодаря!
Включвам се набързо, че съм с операция на очите и писането трудно.
Аз си поръчах от Германия на моя позната, тя лично ги е купила от аптеката и ми ги прати по мъжа си.
С моя приятелка поръчахме от френската аптека също, на нейн адрес и при нея бяха отишли в пощенския клон.
Някъде за около 2 седмици идват.
Търсете си ги в пощата, вече 2 пъти поръчваме и няма проблеми.
В Германия все още има по аптеките, но е с поръчка.
В БГ няма от декември миналата година, няма смисъл да търсите вече.
Това е от мен, ще се включвам, когато ми се възстанови зрението напълно.

Общи условия

Активация на акаунт