Случи ми се нещо странно XXVI

• 88 135
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
И кой преценява кое е странно и кое не? За някой разместване на мебели и разговор с дух може да е нещо нормално, за друг не.Нека не слагаме ограничения на темата, а на който му е скучна и глупава просто да не чете.С тези ограничения хората избягват да споделят и темата просто си стои...

# 421
Мисля,че не е трудно да бъдем толерантни към другите.Ако за някой пътуване в астрала е ежедневие и не му е странно,то за други е странно.

# 422
На мен ми е интересно и астрала, и излизанията от тялото. Едва ли ще ми се случат Simple Smile

# 423
Вижте сега, излизане в астрала, случило се спонтанно и учудило човека, си е за тази тема, както едно момиче каза, че се е видяло отгоре. Ако някой съзнателно го практикува редовно и може да разкаже, както всъщност май една съфорумка направи -  ще мине за странно, макар че за практикуващите въобще не е странно, защото общо взето знаят какво правят. По същата логика може да наминават разни напушващи се и дрогиращи се и да ни разказват техните странни случки по време на "триповете", защото, повярвайте, те имат странен материал за 3 теми! Медитиращите дълбоко и преживяващите някакви трансцедентални състояния на съзнанието също могат да се включат, както и пациентите на психиатрични клиники. За тях дори бих отворила една скоба, защото винаги съм се чудила дали халюцинациите не са надникване в паралелни реалности и това, че един човек по някаква причина ги вижда и чува, редно ли е да се класифицира като болест... това обаче е една отвлечена тема, която няма общо са настоящата. Идеята е тук да се споделят реални случки, а не размишления, теории и цитати от книги.

# 424
Понякога размишленията и теориите са в отговор на въпроси от други потребители.За накой може да е глупост, а друг да намери информация, която не знае.Аз нямам нищо против да пишат и пациенти на психиатрията...Отделна тема ли им трябва?

# 425
За тях дори бих отворила една скоба, защото винаги съм се чудила дали халюцинациите не са надникване в паралелни реалности и това, че един човек по някаква причина ги вижда и чува, редно ли е да се класифицира като болест... това обаче е една отвлечена тема, която няма общо са настоящата. Идеята е тук да се споделят реални случки, а не размишления, теории и цитати от книги.
Относно това и аз съм разсъждавала по тази тема, но пък има лекарства за повечето психически болести и мисля, че няма нищо общо надникване в паралелни реалности или някакви свръхестествени неща, ако нямаше лечение и медикаменти може би да.
Прави ми впечатление относно астрала, че трябва да лягаш по гръб, казват, че сънна парализа също се появява, когато спиш по гръб.

# 426
  • София
Темата за астрала ми  е интересна и на мен . Обаче проблема по мое мнение е, че не се разкават случки, а се обяснява надълго и широко как се прави, какво  е астрал и тн. Тази информация според мен си  е за друга тема. Иначе няма лошо  някой  да разказва как е излизал извън тялото си и  тн. Да странно  си  е. Хубаво  е да си има отделна тема и на който му  е интересно да отиде и там да си прочете как се прави. Дано разбирате какво искам  да кажа. Това е все едно някой  да дойде и  да започне да обяснява как се викат духове,  а темата  нали е  за случки.

# 427
Ако има такъв високопосветен, който ежедневно излиза от тялото си, то той по всяка вероятност няма да посещава тази група, а нуждите му от общуване ще бъдат на далеч по-еволюирало ниво от тема Случи ми се нещо странно.
Извинявам се на тези, които разказват за подобни лични разходки, но приемам споделеното не като излизане в астрала, а като вече научно доказаните състояния на мозъка/ от алфа до тета и тн/, които провокират различни усещания и сънувания.

Не ми е интересно подобно развитие на темата/ просто прескачам, никога и никого не бих докладвала/ и не ми пречи, но се отдалечаваме от истински странните случки, които се случват в реално време и в осъзнато състояние.
Казвам го като човек, изчел /или изгубил време/ всичко на Кастанеда, Флоринда Донер и Таиша Абелар...

Всяко нещо или дарба, които обикновен човек придобива, са с цената на друго с аналогична стойност - страдание, преминаване през тежки житейски катаклизми, висока степен на духовна осъзнатост и тн.
Не мога да приема, че ей така както си ходи някой и изведнъж почва едва ли не да левитира.
Не искам да обидя никого, просто за мен има проблем в интерпретацията  на усещанията.

# 428
Струва ми се ,че всички имаме проблем.Вече не можем нормално да контактуваме ,все някой проявява нетърпимост към нещо.И ако не вярваме в разказа на другия,задължително той е или луд или наркоман.Жалко, с това не се обръщам към никого конкретно и триещите могат спокойно да трият.Няма да се сърдя,защото мнението ми наистина не е по темата

# 429
Аз си признавам, че и мен професионалния подход към левитации, астрали и прочее, не ме интересува.

# 430
Има много литература по всякакви въпроси, леснодостъпна е и всеки, който се интересува може да прочете. Има и много странни случки с различни обяснения. Но интересното в тази тема е,  че нещата са описани обикновено от първо лице. Съжалявам, че не писа жената, която беше намерила пликче с коса до леглото си как са се развили нещата, намерили ли са отговор.

# 431
  • In The Middle Of Nowhere
Наистина е добре съфорумката с косата да се включи и да каже дали е разбрала нещо повече по въпроса.

# 432
  • София
Аз втора вечер не смея да спя по гръб,както обичам,защото ме е страх да не излетя нанякъде.Случва ми се почти всеки ден в просъница преди да заспя,усещам как ми притреперват краката и ставам много лека изведнъж....та с тези астрали и паралелни места,се заинтригувах ,но и поуплаших.
Засега у дома е спокойно,прибрахме се от почивката окончателно и няма тропане,нито информация от СОТ за влизания.Роботът прахосмукачка се включи вчера вечерта преди да заспиш,светна,завъртя се леко и след малко се изключи,но го приемам като бъг.
В темата повечето мнения са интересни за мен и ще помоля аудиторията да не докладва,защото всеки е с различни странни интереси,изказвания и влечения.

# 433
  • Terra incognita
Струва ми се, че някои бъркат обикновеното чувство за пропадане, летене и т.н., което се получава преди унасяне с излизане извън тялото 😮‍💨

# 434
  • София
За мен изтритото си беше именно за тук, а недоволните винаги могат да си направят тема със заглавие "Това въобще не беше странно", където да дават на воля оценките си за написаното тук. Защото тази не предполага другите да определят дали нещо е странно, а само онзи, който го публикува.

Накъде отиваме, ако и тук ще делим публикациите на "странна случка" и "няма нищо странно/тая или тоя е изперкал/а"? Някои хора искаме малко свобода от така нареченото "единствено правилно мнение" /популярна концепция в наши дни/ и се надявам поне тук да можем да я получим. Нещо против?

Общи условия

Активация на акаунт