Естетични процедури за лице и тяло – 46 тема

• 79 885
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
NuageBlanche, в никакъв случай не ми е насочен коментара към теб, разбира се, че всеки е свободен да си слага ботокс, филър или перо в дупето, но мен лично ме е яд, защото до 30 г. минимум според мен е абсурдно да се прави нещо по лицето, а последствията момичетата ще видят след години. Скоро гледах някакви снимки на Николета Лозанова, та тя е на 35 г., а вече прилича на добре поддържана 45 + ей така от мода и глупост.

# 421
Мисля, че всеки има глава на раменете си и сам решава какво да прави със собственото си лице/тяло. Предпочитам да поправя това, което не ми харесва сега, а не всеки ден да се гледам в огледалото и да чакам да стана на 30/40 години, за да поправям тогава още по - големи щети. 😊

# 422
СтоЙ не е равно на стоИ.
Извинете за офтопика, но ме побърква това “Й” навсякъде.
Някой ходи ли при д-р Анелия Здравкова?

# 423
NuageBlanche, в никакъв случай не ми е насочен коментара към теб, разбира се, че всеки е свободен да си слага ботокс, филър или перо в дупето, но мен лично ме е яд, защото до 30 г. минимум според мен е абсурдно да се прави нещо по лицето, а последствията момичетата ще видят след години. Скоро гледах някакви снимки на Николета Лозанова, та тя е на 35 г., а вече прилича на добре поддържана 45 + ей така от мода и глупост.

Да, разбирам напълно, но то масово е така - подаряват се филъри за устни за бала. А може и да няма последствия, зависи как се прави. Simple Smile За мен естетичната дерматология и пластичната хирургия са ми нещо като хоби, приятно ми е да се информирам за най-новите процедури, да чета коментари на специалистите и на хората по форуми и блогове. Ако един ден нещо хлътне, увисне или се сбръчка, бих взела мерки.
G.Malinska Не си само ти, моята приятелка корейката от другата година ще почва радиочестотна ултразвукова терапия веднъж годишно на лицето. Нищо й няма, лицето й е гладко като бебешко дупе, но за превенция!! И е абсолютно права, защото това е препоръката на дерматолозите. Колкото по-рано започне грижите, толкова по-добре.

# 424
Мен ме побърква назидателният тон на някои всичко- знаещи. И многословието им.

# 425
  • пустинята Гоби
Там е работата, че ботокса в случая нищо не е оправил, както сама сте забелязала. И явно сте случила на калпав доктор, щом се е съгласи да го сложи, вместо да препоръча грижа за лице, масажи, упражнения и т.н. Иначе ясно, че всеки е свободен да “оправя”, каквото не харесва по себе си. Както и всеки е свободен да си коментира в този форум, стига да се придържа към добрия тон и правилата.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 22:45 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 426
Мен ме побърква назидателният тон на някои всичко- знаещи. И многословието им.
И мен ме побърква неграмотността и агресивната и защита!

# 427
Както и всеки е свободен да си коментира в този форум, стига да се придържа към добрия тон и правилата.

Точно така! Стига да е по темата, конкретно и в добрия тон.
Относно филърите, последните научни проучвания по темата показват, че противно на широкоразпространеното мнение за трайност от 6 до 12 месеца образни изследвания с ЯМР откриват остатъчни следи от филъра години, дори десетилетия, след инжектирането му, както и че се наблюдава миграция (например филър, поставен в устните, към под очите), като се създава впечатление за подпухналост и вечно уморено изражение. Когато се направи скенер на лицето, се открива, че торбичките под очите нерядко представляват мигрирал филър от друго място. Д-р Чан се занимава с тази тематика и споделя наистина много интересни факти за това, какво се получава, когато лицата се "пренапълнят" с хиалурон, както някои дерматолози често правят. След това е възможно да се наложи нова визита (срещу заплащане, естествено), за да се разгради филъра с ензим, хиалуронидаза, който нерядко разрушава и собствения колаген.
https://www.youtube.com/watch?v=GtSoCfFwoDM

Отделно, хиалуронът често се инфектира при настинка или друг грипален инфект, може и при ваксина, и дава усложнения. Аз лично познавам 5-6 такива случая, изобщо не са рядкост. Инфекцията може да настъпи и след години!

Та така, Illit, относно последиците, за които се коментираше по-рано. Хубаво е да се знаят тези неща, за тези, които се интересуват. И други проблеми има.

# 428
  • тук и там
Аз сложих 0,5 Теосал Кис на устни-с цел по-добра хидратация и възвръщане на естествения обем(с времето ми изтъняха устните ).Не исках да се променя форма и т.н, не защото  са ми много хубави устните, а защото щяха да променят физиономията ми по мое мнение.

Но устните ми  в момента са дехидратирани, а не хидратирани. Не знам  до кога ще е така, но ги усещам сухи и опънати. И това ,което ме притеснява-усещането за опъване в долната устна. Не мога да си свия устата като хората, опъва ми  и ми е болезнено да свивам устни (като правя движение като  за целувка).Миналият петък ми го сложиха филъра. Мислите ли че ще се отпуснат с времето и нормално ли е толкова време след филъра да ги усещам опънати и болезнени при някои движения ?
 Харесвам ги в момента , но доста ме притеснява това усещане за опъване и болезненост.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 09:20 от Кайсия

# 429
Ако започнеш по от рано, не се поддържа кожата по-добре, но всеки да прави каквото иска, разбира се.
Филърите променят формата на лицето. Особено около устата, натежават и отпускат кожата в областта преждевременно.
За съжаление малките момичета не виждат тия процедури колко ги застаряват. Изострят чертите на лицата им и от нежни ги правят като на драг куин Simple Smile
Но и за себе си чух, от това защо въобще си правя нещо до там че ми трябват още филъри Simple Smile
В крайна сметка всеки си решава сам.

Истината е че е изненадващо колко малки момичета си правят корекции в БГ и са задължително корекции, които да се виждат ясно.. явно е някакво социялно явление и изкривено чувство за естетика.

Кайсия, направи една снимка без филтри на телефона, за да се види дали имаш някакви естествени гънки по устата и каква е точно формата сега. Така резултата изглежда добър, филърите трябва да се адаптират. Трябва да минат едни 2 седмици поне.

# 430
  • тук и там
Щях да пиша ,че за разширени пори-аз бях много доволна от козметиката Paula's choice. Със силицилова киселина са тониците и лосионите(повечето), и добре се отразяват на кожа с големи пори.В момента не ползвам, и не свива порите трайно-в смисъл ,докато ползваш си окей, като спреш и се връща старото положение много бързо, но пак е нещо..
Ето без филтър. После ще трия, че  без филтри и грим, не е окей....Имам пигментни петна и т.н. но в момента не ползвам нищо с киселини, на есен ще започна пак ..

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 13:09 от Кайсия

# 431
Много добре и естествено се е получило. Снимката без филтър си е прекрасна Simple Smile
Изчакай малко филъра да се намести. Сега когато го пипаш сигурно стои като да има нещо в устната ти. Ще омекне.

За порите ще го погледна и на мен ми е доста нужно. Благодаря

# 432
  • тук и там
Благодаря, Ели. На снимката си личи синината на долната устна. Надявам се скоро да се оправят .като ги пипам на места са твърди наистина.

На Пола'с чойс  лосионите - ексфолиантите съм ползвала аз- работят добре наистина  (като за козметика).Сега видях,че имат и високи проценти ексфолианти  вече,за дом. употреба.Ще пробвам и тях есента.

# 433
Кайсия, ще мине това усещане, може и до месец да го имаш.

# 434
NuageBlanche, моята дерматоложка също казва, че филърите не изчезват напълно и ми отказва поставяне на по-кратки периоди. Като ходех в клиниката на Денкова, там искаха на всеки 6 месеца да допълват, а бях много по-млада. Отказвах, разбира се, и съответно не бях много добър клиент. Махнах се много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт