СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 570
  • 895
  •   1
Отговори
# 810
  • Mars Hotel

Много подробен план и след това директно белова.
Такъв е и планът на моята. По-лесно ѝ е така, защото с чернова и белова не ѝ стига времето.

# 811
И моят не съставя план,обърква го и става мазало.Директно на белова ще твори,бавен е и няма да успее да препише всичко на време.Надявам се да не прави мазаляци😐

# 812
  • София
Моят също пише директно на беловата. Вече и план не прави, че забравял подробностите??!! колкото и странно на мен да ми звучи. Всичко е " А бе хайде, много важно!". Прави и задрасквания. Просто няма земна сила, която да го накара да пише чернова, да редактира и после да преписва. Вече е голям и не успявам да го увещавам колко е важно да го направи   стараейки се. Да старае се, но според неговите нагласи. Ако изкара 28 т. на преразказа ще вдигнем банкет, а над 30т. даже два банкета. Joy

# 813
  • София
И моят пише директно белова. И драска, и поправя, и пише грозно...Ама- здраве 😆
Днес два пробни. На единия 90т.,на другия- след петата грешка на първи модул, се ядосах и отказах да проверявам втори🤣
На матурата ще е тука има, тука нема!😁

# 814
А то на някое дете стига ли му времето да пише план след това на чернова и да препише на белова, пък и да си го прочете и провери после. Трябва да е супер подредено в мислите си и концентрирано, може и да има такива. Моето директно на белова и никакво време за прочит и проверка.

# 815
  • Пловдив
Аз бях останала с впечатление, че повечето пишат на чернова. Днес и друго разбрах - първия модул по БЕЛ го започва не от първи въпрос, а от въпросите след работата с текст. За граматиката, после за литературата и накрая започва да чете текста и да пише по първите въпроси. Винаги така правила, по-лесно било.

# 816
Моето пише директно белова, но при него разлика в чернова и белова няма:) Все е грозно, надраскано и неподредено. Преразказ не е правил от не помня кога. Каквото, такова. Само да минават НВОтата.

# 817
Моят ми показва понякога снимки от тетрадки на 2-3 деца от класа. Това е, когато се налага да препише нещо, което е пропуснал. Ама то едно подредено, четливо, спретнато... Нищо общо с драсканиците на моя син. Той продължава да се лута в почерка си. В един момент пишеше много едро, в началото на учебната година пък беше започнал да пише много ситно. Лупа ти трябва да го разчетеш. Сега отново се е върнал към огромните букви. Миналата година танцуваше надолу-нагоре по редовете - всяка буква за себе си като разположение на реда, големина и наклон. Ужас някакъв беше. Това го отдавам на онлайн обучението. Той тогава направо отвикна да пише. А така хубаво пишеше докъм трети клас... Оттогава досега все е кошмар.

# 818
  • Русе
Здравейте, дами.
Чавето ме помоли да ви питам нещо.
И така:
На 24-та задача по БЕЛ, ако има лирически герой или говорител, трябва ли да се пише от коя творба е?

# 819
Колди, май да, на места съм срещала и двата варианта, на единото искат и двете, а на друго място само героя.

Моето коконче, каза, че преразказа ще го пише на белова директно, но знам ли, като е там, може пък друго да реши.

# 820
Може да сте коментирали ..
Лекарство дали може да си внесе детето? На моето вероятно ще му се наложи да приеме..

# 821
  • София
Колди, няма как да се разпознае "лирически говорител", ако не се каже от кое произведение е.

# 822
  • София
Това с прозрачните чантички го бях забравила, сега си спомних миналата година как се кискаха 10-класните мами с торбичките от ПроМаркет. За тази година пак ли важи?

# 823
  • София
Здравейте, дами.
Чавето ме помоли да ви питам нещо.
И така:
На 24-та задача по БЕЛ, ако има лирически герой или говорител, трябва ли да се пише от коя творба е?
Дъщеря ми каза, че пишеш само каквото се изисква в условието без да “разкрасяваш”. Ако пише герой и произведение - само тогава пишеш и двете.

# 824
  • София
Абе, какво стана с тези котки? Да не се наложи да пускам листчета в аквариума 😃. Наборът казва, че ще се падне баба Илийца. Ама по-скоро му се иска май...

Общи условия

Активация на акаунт