СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 572
  • 895
  •   1
Отговори
# 795
  • София
За записването какво пълномощно ще трябва да извадя? Нотариусите дали имат бланкетни?

# 796
  • София
За записването какво пълномощно ще трябва да извадя? Нотариусите дали имат бланкетни?
И аз това се чудя. А щом присъствието на детето е задължително при записването дали, ако е на лагер, не трябва то предварително да направи на мен или на дядо си едно пълномощно???😂

# 797
  • София
На мен ми се струва безумно малолетното да упълномощава законния си родител/настойник! Нотариусът може да няма готова бланка, но със сигурност може да изготви какъвто документ е необходим.

# 798
  • София
Когато трябваше да записвам наборчето в 5-ти клас в СМГ,направих пълномощно на баща ми,в което пишеше,че го упълномощаваме да го запише в конкретното училище и да предостави документите от наше име.
  Тази година исках пак така да процедирам,но ми казаха,че трябва и детето да присъства и се отказах.Ще ходим до Гърция преди да излезе първо класиране.
 Нали желания се редят онлайн и нямаме ангажимент да ходим никъде преди първо класиране,защото планирам да ги редя на морето?

Поради липса на котка , може да експериментирам с кучето .🤣Първо трябва да питам седмокласника за възможните произведения, защото майка му няма никаква представа от изученото по двата предмета.Разчитам на уроците и неговата съвест,ама това последното май хич го няма .После може и много да ме е яд,защото е умен и мързелив ,но така реших  .Откакто съм с онкологично заболяване преосмисих някои неща и бъдещето ще покаже дали са правилната посока.Пък и с мен никой не е учил ,като кандидатствах навремето в НПМГ и МУ после,всеки да си поема отговорностите пък.😋

Аз имам един въпрос относно класирането.Сигурно ще е доста объркан и аз не знам как да го обясня, но ще се пробвам.Навремето ,като кандидатствах в МУ ,беше много важно как си редиш желанията .Ако пишеш на първо място медицина,на второ фармация примерно и не стигне бала за медицина,но ти стига за  фармация, влизат първо тези с първо желание фармация, независимо дали имат по-нисък от твоя бал.Та на НВО има ли такова нещо?Ако подредим примерно СМГ,НПМГ, немска ,испанска и т.н. ,може ли дете с по-малко или същият брой точки да се класира в испанската преди него ,защото му е 1-во желание?Дано ме разбрахте.

# 799
  • София
Зори, не, няма тежест кое по ред желание ти е! Подреждате от едно до....колкото си решите и за където му стигне бал, колкото възможно по-нагоре.

# 800
Имената на детето на информационната бланка с печатни букви ли да бъдат? Чета, че нещата им трябва да са в прозрачен плик, на който да има лист с надпис. Това вярно ли е?

# 801
Зори, основен принцип на класирането при НВО е, че не може да те измести дете с по-нисък бал.
Пример. Дете Х е с бал 400, дете У е с бал 390. Приемат Х в паралелка, която му е да речем пето желание, на У същата тази паралелка му е първо желание. След първо класиране се оказва, че тази паралелка е с минимален бал 395. Дете Х е класирано, дете У - не. Ако минималния бал е 390 и двете ще са вътре. За една и съща паралелка обаче дете с по-нисък бал не може да измести дете с по-висок бал независимо кой на кое място я е писал в желанията си.
Паралелките се редят единствено според желанията на конкретното дете, без чуденки ама за къде ще ми стигне, за къде няма. Редят се както си ги искаш. Просто трябва да са достатъчно на брой или да има и сигурни такива за прием. Да не е да си с бал 200, пък да напишеш само паралелки, за които е ясно, че с 200 няма как да влезеш.

# 802
  • София
Много благодаря!Ще видим резултатите и после ще го мислим подреждането .Ако не се представи добре,ще редим повече училища и това е.

# 803
  • София
Здравейте, включвам се с опит от4кл.-то НВО и съвет да се пробват и разпишат черните химикалки. При моето дете химикалката започнала да пише добре, после изведнъж пуснала много мастило, станало петно, квесторите дали нов лист, и казали да препише, взела да пише с другата химикалка, разбрах, че при още едно дете така се получило така. Не знам как да се пробват и преценят химикалките. Може би проблемът при нас беше, че детето си я избра по външен вид и цвят, някаква измислена марка.
Успех на всички!

# 804
Силвия, благодаря, значи нема да съ притеснявам, мойто и без товаго дава лежерно и унило, хич му не дреме, какво ще стане.

От вчера не спря да вали, при нас на едно място поне, сигурно вече е станало Нил но без крокодил. Добре, че не ни се налага да излизаме. Днес е ден за спане.

# 805
  • Пловдив
Ние твърдо решихме да пише директно на беловата преразказа. Много го мислихме, но вече няма време за разсъждения. Искаше ми се да има чернова, за да е чиста и подредена беловата, да няма задраскано, да не пропусне част от текста и т.н. Но рискът да не ѝ стигне времето, да се притесни, да няма време да си прочете дори беловата е голям. Нали няма абсолютно никакъв шанс да получи нови листове за белова, ако съвсем стане зле работата? Знам, че няма, но да питам Rolling Eyes По разни пробни в училище започва да пише уж на чернова, но в един момент вижда, че е прилично и няма да го преписва и го предава като белова. Но на изпита няма да е така...
Вашите деца как ще пишат преразказа?

# 806
Първо на чернова ще пише .Прави много редакций и ще стане прекалено нечетливо.На пробните матури му стигаше времето и е спокоен ,че ще му стигне и сега.

# 807
  • София
Вашите деца как ще пишат преразказа?

Много подробен план и след това директно белова.

# 808
Моят каза, че ще пише директно на белова преразказа. С чернова и преписване никога не е пробвал. Откъде нерви за нещо толкова енергоемко Simple Smile План също каза, че нямало да прави. Ако пишел план, забравял подробностите.

# 809
  • Варна
По повод вода, храна и преписване. Преди три години, когато имаше силни вълнения около "лесно преносима", моя приятелка пита дъщеря си за грешките, детето изрежда и стига до там, че не може да намери още една грешка и пише бОтилка. Майка ѝ беше казала - имаш шише отпред, има етикет, поне пише "бутилирана", как не се сети да погледнеш и да помислиш.

Общи условия

Активация на акаунт