Нашите цветя - обща тема 16

• 36 290
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Софт, имаш от мен една когато/ако наминеш насам. Simple Smile

Октомври живот и здраве, но си представям да помъкна саксия на летището. 😆
Посмей да не се обадиш! 😡
И саксията ще си я купиш ти, че при теб са без пари. Аз само малка палмичка ще ти дам. В найлонче 😛
Флокс, безкрайно търпение трябва вярно е. Аз нямам такова, но и избор нямам. Просто ги забравям и така.

# 676
  • на острова на мечтите

Палмите растат на двора. И не са много взискателни.
Същото и с лантаната. Режа, мръзне, издържа на големи горещини, има я в много цветове. Абе куче марка, но представителна.

Тази през януари я режа почти винаги до корен.

# 677
Този сукулент цъфна и никак не ми харесва така.

# 678
Моите палмички са две,вече пускат второ листо,но в наистина мнооого бавно.
Прибрахме се от море и вижте какво ме посрещна:

😍 Това ми е първи гладиол в градината,та за това така му се радвам.

# 679
Данилу, прекрасна! Филифера или робуста е? При теб е една идея по-студено зимата, с нещо покриваш ли я?
Ени, страхотен цвят! И на живо ли е така наситено лилав?
Сукулентите цъфтят еднакво и не са никак уау. Но са много интересни.

# 680
Лошото на семпервивума е, че цъфналата розетка след това умира.
Пък аз много харесвам цъфтежа на сукулентите.

# 681
Danilu, тази палма от фурма ли е, моите в офиса стоят с две остри листа ,после листат им такива това ли стават

# 682
На Данилу палмата не е финикова и няма как да е от фурма. Освен това не е в саксия.  И си е у дома при нея. Но със сигурност години са нужни за такъв размер.

# 683
Магни,да,точно такъв е на живо. Уникален. 💜🥰

# 684
Не му знам и.ето на това, ама е напъпило Simple Smile
Скрит текст:
Бругманзия

# 685
И при мен два сукулента цъфнаха. Предните цветове се задържаха почти месец.

Моя сингониум Албо го купих с два листа. Единият half moon, другият чисто бял. От белия излязоха още два листа, и те чисто бели. Обаче почнаха да изтъняват и да се държат все едно ще умират. Четох много, че не могат да оцелеят и вчера със съжаление ги отрязох и трите. Сега да видим от другия лист ще излезе ли нещо.

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 15:31 от Анонимен

# 686
  • София
Някой с идеи какво му стана на еониума? Не е мокрен отгоре. Това се появи след леко омекване на листата от рядкото поливане,но не мисля,че двете неща са свързани.

Магни,няма ли да идваш в Бг?

# 687
Искам да ви покажа едни напъпили красоти

# 688
  • на острова на мечтите
Палмите са две. Washington.  Не мога да ги снимам едновременно. А и бг не ми позволява да кача снимки с по-големи размери. Имам ги от около десет години. Те са много издръжливи. Не ги покривам с нищо. Режа им редовно долните листа,за да растат. Тези ги купих от разсадник. Мънички. Имахме една голяма, местен вид, но един гаден китайски бръмбар ги яде. Имам още от тях, но са малки. На около седем години.
Прекрасен гладиол. Страхотен цвят. Завиждам благородно.
Да попитам,защо падат листата на каланхоето? Не го поливам много. Не е на пряка слънчева светлина. Цъфтя много и сега взеха  да капят листата му. Дори и тези зелените. Без видимо нараняване/ сухи или наядени.

# 689
Да попитам,защо падат листата на каланхоето? Не го поливам много. Не е на пряка слънчева светлина. Цъфтя много и сега взеха  да капят листата му. Дори и тези зелените. Без видимо нараняване/ сухи или наядени.

Ако не е от липса на светлина, сигурно е проблем с поливането. Чела съм, че не трябва да са на директна слънчева светлина, но съм чела и обратното. Моите не вървяха добре на северен прозорец, но откакто ги сложих на южен тръгнаха много добре. Сега ги държа на перваза на южна тераса.

Общи условия

Активация на акаунт