С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 426
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Синовете на свекървата е ясно, че няма да я гледат, къпят и сменят памперси. А защо не се обединят и не наемат човек да се грижи за бабата срещу заплащане? Все пак са взели пари от продажбата на апартамент, нали?

# 556
С това мислене на мъжа ти, след няколко години да не ти натресе на теб да гледаш я свекър, я свекърва.
Мако, майка и не е под запрещение, малолетна или психично болна. Освен да я подкрепи с идеи  и да и даде кураж, не виждам как да я защитава от мъжа и?!?

# 557
  • Пловдив
Карала съм го и скандали съм му вдигала, няма полза, гледам си ги и ще си ги гледам сама, няма друго положение.
Е така и майка ти с пастрока ти. Каквото и да каже и да направи той ще си прави каквото е решил. Щото си имате и двете селски бекове.

# 558
  • при късмета
Синовете на свекървата е ясно, че няма да я гледат, къпят и сменят памперси. А защо не се обединят и не наемат човек да се грижи за бабата срещу заплащане? Все пак са взели пари от продажбата на апартамент, нали?

А защо да е ясно? На мен например ми е ясно, че няма кой друг да го прави. Те, ако бяха съгласни да се дават някакви пари, нямаше да принуждават едната снаха да я гледа безплатно.

С това мислене на мъжа ти, след няколко години да не ти натресе на теб да гледаш я свекър, я свекърва.
Мако, майка и не е под запрещение, малолетна или психично болна. Освен да я подкрепи с идеи  и да и даде кураж, не виждам как да я защитава от мъжа и?!?
Ами това прави от самото начало, съвети и идеи. Майка ѝ не е под запрещение, обаче средата ѝ не позволява да се справи сама с мъжа си, не правни норми, казах го вече

ryova,
Карала съм го и скандали съм му вдигала, няма полза, гледам си ги и ще си ги гледам сама, няма друго положение.
Е така и майка ти с пастрока ти. Каквото и да каже и да направи той ще си прави каквото е решил. Щото си имате и двете селски бекове.
тук вече Янтра е напълно права

# 559
'
Е моя не е от село от град е, ама оня си е от село, по скоро е някакъв мъжки манталитет или мъжка черта. Баща ми и той като съм била малка не ме е гледал. Бил е в казармата като съм се родила, когато излиза от там съм била на 2г и половина и пак не ме е гледал.

# 560
Не е мъжка черта, а кофти избор и грешен семеен модел.

# 561
Е няма как да се разбере предварително дали човека, с който ще създам семейство, ще се грижи за децата ми, докато те не излязат на бял свят.

# 562
  • при късмета
Не е мъжка черта.  Примирила си се, че от мъжете не се търсят отговорности и деца не гледат. Ако майка ти не беше споделила, че заради мъжа ѝ се налага да прави нещо,което не иска, щеше да продължаваш да не търсиш тези отговорности у мъжете. Обаче да знаеш, че няма разлика дали отказва да гледа детето си или родител, все един дол дренки са и двамата и в случая няма никакво значение, че твоя е от град. Добре, че нямаш момиче, щеше да повтори вашия модел, наясно ли си?
Е няма как да се разбере предварително дали човека, с който ще създам семейство, ще се грижи за децата ми, докато те не излязат на бял свят.
Има има. Трябва да хубаво да гледаш и правилно да осмисляш предварителните сигнали. Моя мъж защо не е такъв и никога не бих взела като твоя, още преди да има деца.
Ти си в ситуацията на майка си, въпреки, че линиите са различни. Щом осъзнаваш, че не е честно за нея е време да осъзнаеш, че за теб се отнася същото. Какъвто изход се намери за нея, този би бил и за теб.

# 563
  • София
Дрън-дрън! И двамата с мъжа ти прехвърляте проблемите си на друг. В случая това е детето. Училище нямало, пречело на братчето си, бебето му пречело. Въобще, оправдания. Ама пък важното е, че бащата-мечта не е от село, а от град. И пастрокът е от тоя калъп.

# 564
Дори в тази ситуация, не смятам, че е длъжна да гледа свекърва си.
И аз не смятам, че е длъжна, но всеки човек с капка мозък ще се досети какво ще поиска от нея мъжът ѝ в замяна. Има-няма право, ясно е, че ще го поиска. Освен това, в случая сделката е честна - мъжът ѝ подарява дом, в замяна тя се грижи за майка му.

# 565
  • Fort Worth, TX
Е кво прави твоя мъж освен да ходи на работа?Сигурно това му е оправданието, за да не помага.

# 566
Ама домът вече е нейн. Има право, ако иска и мъжа си да изгони.

# 567
Ама разбира се ,можел е в апартамента на майка си да отиде , ама взели парите вече.Продали го. що да не го изгони, да не е бил глупав да и дава.

# 568
Честно казано, на мен никак не ми се връзва патриархален типаж, който тръсва Мама си на снахата, да припише къщата си на жена, с която дори няма брак. Изключително нелогично е.

# 569
  • при късмета
Дори в тази ситуация, не смятам, че е длъжна да гледа свекърва си.
И аз не смятам, че е длъжна, но всеки човек с капка мозък ще се досети какво ще поиска от нея мъжът ѝ в замяна. Има-няма право, ясно е, че ще го поиска. Освен това, в случая сделката е честна - мъжът ѝ подарява дом, в замяна тя се грижи за майка му.
Това е логично, ако хронологията е обратната. Първо бабата има нужда  от гледане и после се стига до прехвърлянето. Но прехвърлянето предшества доста нуждата от гледане, така че е малко вероятно да е било условие. Още повече, че има и брат и към онзи момент и собствен апартамент е имала бабата
И не подарява дом, а неговата част. Къщата се каза, че е купена от двамата, някъде назад

Общи условия

Активация на акаунт