С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 418
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
А двете деца на свекървата дали са заявили предварително, че няма да гледат майка си?

# 661
И аз не бих могла да го направя.
Вече ако са много, много влошени отношенията със свекървата и от години не поддържат никакъв контакт, може би, но иначе...

# 662
А мъжът и да и сервира, че трябва да гледа болната му майка ок ли е? И пак в случая има и друг син тази жена. Той има по-голям ангажимент от снахата. А мъжът и ако я обича и държи на нея, не би трябвало да я поставя в такава ситуация.

# 663
  • Варна
За правда в живота ли се борим или коментираме конкретен случай?
Не, не е ок да й сервират такъв ангажимент, дърпат й струната на човечно стта.  Дали са заявили синовете, че нямат да гледат майка си - очевидно да, от споделеното дотук. Че ще  трябва да си изяснят позициите след като се прибере хубостника - абсолютно. Що се отнася до девера - анонимна с него работа няма - нито да разчита, нито да критикува. Двамата братя ще се оправят, тя има сметки с мъжа си, не са ги направили досега и затова ще й се наложи и този път да пие хапове и да прибере бабата. Мога само да стискам палци анонимна да издържи и да не се поболее.

# 664
  • София
Анонимна няма за какво да разчита на девера за родител на девера. Точно обратното е - девера трябва да помоли анонимната да вземе майка му вместо него. Доколкото разбирам не го е направил.

# 665
В тази фамилия, девера отдавна е вдигнал ръце. Съжалявам, че ти се случва това. Трябва да изработите план за такива ситуации с мъжа ти, щом всички болногледачи си тръгват. Доколкото знам, той избягва да те поставя в такава позиция, явно е непредвидено този път.

# 666
  • Варна
Ами точно така прави - обажда се на хубостника на кораба и му казва ден и час, в който ще изписват майка му. След това му заявява, че тя с психично болен човек не може да се справи и онзи да се обажда на брат си и да се разбират двамата. И си е така - психично болните на моменти са опасни и за околните, не само за себе си. Нерядко стават агресивни, там си трябва специалист. Като не щат специалист, да се оправят братята с майка си. Първо, тя на тях едва ли ще им посегне и второ, мъже са, физически по-силни и способни да се справят.

Обаче Анонимната е решила да е човек, завела е свеки и така е дала картбланш на другите да си измият ръцете и да й стоварят всичко. Сега ще си сърба попарата. Да я прибира днес от болницата, явно от това няма как да избяга и след това да заяви на мъжа си, че от нея толкоз.

# 667
  • France
Не е съвсем по темата, но много ме разсмя https://webcafe.bg/gradat/uzhasat-da-imash-rodnini-na-gosti-isto … a-i-lyubovta.html

# 668
Цитат
На мен ми идва да ѝ сменя лицето с ъглошлайф, понеже това го чувам вече за 125-и път, но уви, освен автомобил, и такава машина не мога да управлявам.

Кой  и  е виновен, че не може да кара кола и особено ъглошлайф?

# 669
# 670
  • София
Много готино, макар и преекспонирано, но и синчето си го бива. Иначе свиреп анализатор, обаче на мама няма как да се опълчи

# 671
Много готино, макар и преекспонирано, но и синчето си го бива. Иначе свиреп анализатор, обаче на мама няма как да се опълчи
А синчето и той е за ъглошлайф.

# 672
  • София
Да, тук приказката за човека и селото важи с пълна сила. И  разбира се, роднината е потенциалната свекърва, иначе нямаше да дразни толкова.
Макар че и аз се смях, като слушах наскоро разказа на колежката как домакините им в Германия вечеряли в 18 ч. и в 19 ч. вече били по леглата. Не зимата, говоря за преди 2 седмици.

# 673
То хубаво не е длъжна, но какво да направи! Да я остави в болницата или да я хвърли в апартамента и да не я погледне ли!?
Определено синовете са за бой, но жената е тази ситуация е без изход.
Анонимна, съчувствам ти много!
Нищо. Абсолютно нищо не прави. Казва на мъжа си "Ще изписват майка ти." И след това той се оправя. Ако иска се разбира с брат си, ако иска се разбира с болногледач/ка...
Или се договаря съпругата да отиде при майка си с ' one way tiket "

# 674
Макар че и аз се смях, като слушах наскоро разказа на колежката как домакините им в Германия вечеряли в 18 ч. и в 19 ч. вече били по леглата. Не зимата, говоря за преди 2 седмици.

Не съм чела статията, но понеже съм в Германия. На съседката детето до 5 клас си лягаше в 19 часа всеки ден. Така я бяха научили. Също и колежки германки са ми казвали, че децата им нарочно си лягали в 19.00ч., за да може мама и тати да имат време за себе си после. Аз без да съм германка и живяла в България, също от подобни подбуди бях научила децата да си лягат в 20.00 ч. още от бебета. Полека-лека пораснаха и вече не си лягат рано, но се занимават сами.

Общи условия

Активация на акаунт