С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 389
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Имам сериозен проблем с интернета (всъщност почти нямам такъв), много трудно отварям каквото и да било, може ли някой, който има желание и възможност, да пусне нова тема?

# 736
Ако свекървата пред други хора обяви, че не ви харесва и защо би било грубо и невъзпитано и би развалило повода по който сте се събрали. А ако и вие й отговорите също толкова искренно ще заформите скандал пред чужди хора, които  не са виновни за отношенията ви, а ще бъдат наказани да присъстват на подобна сцена.
Тогава значи е по-добре хората да бъдат лицемери и да се преструват заради околните, че много се харесват, така ли?

А ако тръгна да изброявам конкретни неща, които ми е казала през годините и с които ме е засегнала, трябва да напиша цял роман..
Сещам се как на един рожден ден на мъжа ми неговите приятели казаха, че съм много добро момиче и я попитаха дали ме харесва. Тя вече си беше пийнала и затова малко си развърза езика. Каза, че съм добро момиче, но както преди мен синът й е имал добро момиче за приятелка, така и след мен щял да има.. Grinning Това достатъчно ли ви е, за да разберете за какъв човек става дума и колко ме “харесва”? Тогава си замълчах, за да не разваля празника му и се направих, че нищо не съм чула, но днес едва ли бих замълчала, ако чуя подобно нещо..

# 737
  • София
Аз не се заблуждавам дали моята ме харесва, а и чувствата са споделени, обаче се държим в рамките на нормалното. Възможно въпросната свеки да се е поизхвърлила в преструвките си и оттам да идва раздразнението.
Тогава значи е по-добре хората да бъдат лицемери и да се преструват заради околните, че много се харесват, така ли?...
Сещам се как на един рожден ден на мъжа ми неговите приятели казаха, че съм много добро момиче и я попитаха дали ме харесва. Тя вече си беше пийнала и затова малко си развърза езика. Каза, че съм добро момиче, но както преди мен синът й е имал добро момиче за приятелка, така и след мен щял да има...
rose_33, сега си представи как мъжът ти си казва "право куме в очи" на родителите ти, че не струват. Приятелите на ТМ можеха изобщо да не задават въпроса, не и по този начин. Ако беше казала въодушевено, че си прекрасна, без да го мисли, щеше ли да ти стане по-добре? Или те гложди, че те е изложила пред хората? Ами тогава си била приятелка, не съпруга

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 14:30 от Cuckoo

# 738
Аз не се заблуждавам дали моята ме харесва, а и чувствата са споделени, обаче се държим в рамките на нормалното. Но е възможно въпросната свеки да се е поизхвърлила в преструвките си и оттам да идва раздразнението.
rose_33, сега си представи как мъжът ти си казва "право куме в очи" на родителите ти, че не струват. Ще ти стане ли приятно? А приятелите на ТМ можеха изобщо да не задават въпроса, не и по този начин
След като тогава си била само приятелка, не виждам причина да скачаш толкова
Приятелка от около 3 години. Не мисля, че сме били малко време заедно, за да се изкаже по този начин..

Освен това заради нея нямаше и изобщо да се оженим, защото имаше претенции и за мястото, където щеше да се състои сватбата. Каза, че няма да дойде, ако е там и заради нея тогава се отмени събитието. Сватбата се състоя много време след първоначалните ни планове, които тя провали..

По твоята логика щом толкова години съм му била “само” приятелка и не сме били официално женени, значи е ок да говори такива неща ли? Също така не мисля, че е изложила мен по някакъв начин, а по-скоро изложи себе си с това изказване, защото хората се възмутиха от думите й. Поне в онзи случай беше искрена и си каза каквото мисли, но по доста груб начин. Grinning

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 14:36 от rose_33

# 739
  • София
А как точно да се изкаже, без да нарани крехката ти душевност или без да бъде това, което определяш като лицемерна?
Да, могла е да го каже другояче, но и неговите приятели не са били особено тактични.
Повтарям се - представи си, че ТМ изсипе на твоите родители искрено и лично негативно мнение.

За описаната ситуация мога да кажа, че под влияние на алкохола се говорят необмислени неща, в случая и двете страни са го направили. Но на приятелите на ТМ не се сърдиш, по обясними причини Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 14:39 от Cuckoo

# 740
Ако свекървата пред други хора обяви, че не ви харесва и защо би било грубо и невъзпитано и би развалило повода по който сте се събрали. А ако и вие й отговорите също толкова искренно ще заформите скандал пред чужди хора, които  не са виновни за отношенията ви, а ще бъдат наказани да присъстват на подобна сцена.
Тогава значи е по-добре хората да бъдат лицемери и да се преструват заради околните, че много се харесват, така ли?

А ако тръгна да изброявам конкретни неща, които ми е казала през годините и с които ме е засегнала, трябва да напиша цял роман..
Сещам се как на един рожден ден на мъжа ми неговите приятели казаха, че съм много добро момиче и я попитаха дали ме харесва. Тя вече си беше пийнала и затова малко си развърза езика. Каза, че съм добро момиче, но както преди мен синът й е имал добро момиче за приятелка, така и след мен щял да има.. Grinning Това достатъчно ли ви е, за да разберете за какъв човек става дума и колко ме “харесва”? Тогава си замълчах, за да не разваля празника му и се направих, че нищо не съм чула, но днес едва ли бих замълчала, ако чуя подобно нещо..

Чакай сега, значи хем искаш да казва каквото мисли, хем когато го е направила, както в случая се сърдиш.

Разбира се, щеше да е по-добре само да потвърди, че си добро момиче и да спести останалото.

# 741
Според мен няма значение дали му е приятелка от година или 3 или 10. Да каже и преди теб е имал и след теб ще има е меко казано грубо.

# 742
  • София
Хората се разделят и след повече години + съвместно съжителство.

# 743
Скандалът покрай откровеността на свекървата  ѝ развързва ръцете да скъса отношения със свекървата без да си развали отношенията с мъжа.  Но ако тръгнем наистина в живота с откровеността , ще живеем в джунгла. Само най-близки хора по кръв могат да си кажат истината и  да запазят близост. А в тези отношения снаха -свекърва , откровеността е взривоопасна и незабравима.

# 744
Никой не казва, че не се разделят. Това няма нищо общо. С начина, по който го е казала аз бих го приела като пожелание да се разделим. Това не е ок според мен. И аз също бих се подразнила и то доста.

# 745
  • София
Но ако тръгнем наистина в живота с откровеността , ще живеем в джунгла. Само най-близки хора по кръв могат да си кажат истината и  да запазят близост.
По-скоро на остров, сами. Нищо, че някой поет беше казал "никой човек не е остров, сам за себе си"

# 746
  • при късмета
Имам сериозен проблем с интернета (всъщност почти нямам такъв), много трудно отварям каквото и да било, може ли някой, който има желание и възможност, да пусне нова тема?
Сега ще пусна

# 747
Според мен няма значение дали му е приятелка от година или 3 или 10. Да каже и преди теб е имал и след теб ще има е меко казано грубо.
И аз мисля по същия начин. Човек е добре да бъде искрен, но не и по такъв груб начин. Казваш просто че не харесваш някого или че не си допадате особено и точка. Без обяснения за предишни и бъдещи приятелки и т.н. А не знам за какво по-точно е трябвало да се сърдя на приятелите му, че са й задали един въпрос?

# 748
  • Варна
Неуместен е - първо критериите по които оценяват те са едни, за бъдеща свекърва други. После няма  правилен отговор - ако е откровена - сърдити, ако е дипломатична - значи е лицемерка. Е, чудесно би било искрено да те харесва, но в конкретния случай...

Абе, явно не сте една кръвна група снаха и свекърва.  Не е чудо невиждано, дръжте границата, но е смешно "ма как ме погледна", "ма що не каза какво мисли" и то на празника на друг човек?!
Авторке, постели си както ти е удобно, има начини да резнеш свекървата, но пак напомням, не го зачуквай много на мъжа си, че както са разбиращи, така и им писва в някакъв момент.

# 749
  • София
А не знам за какво по-точно е трябвало да се сърдя на приятелите му, че са й задали един въпрос?
Ти наистина ли? Смятам, че голям човек схваща такива неща.
Вече са ти отговорили доколко е уместен такъв въпрос,

Общи условия

Активация на акаунт