Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 899
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • СОФИЯ
В понеделник звънни в дирекция Образование. Пропуск е, но от там със сигурност ще те насочат.
Сега видях, че най долу на страницата има мобилен телефон и Ел адрес.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 11:24 от мама САННЯ

# 331
  • София
Много благодаря! Благодаря и на потребителката, която ми писа на лично!

# 332
Здравейте.
Разбрах, че всеки Петък има класиране.
А добре сега когато малкия е класиран .
Какво следва.
Отивам записвам го във детската градина.
А кога трябва да започне да я посещава.
Много благодаря.
Първо дете ние и за това повече питаме.

# 333
За ясла - до 60 дни от записването трябва да започне, за градина - до 30 дни. Това са сроковете за отлагане, иначе може да започне от следващата седмица или ако не е с прехвърляне - когато подготвите мед. Документи.

# 334
За ясла - до 60 дни от записването трябва да започне, за градина - до 30 дни. Това са сроковете за отлагане, иначе може да започне от следващата седмица или ако не е с прехвърляне - когато подготвите мед. Документи.
Ок.
Значи не е проблем ,че е приет със набор 2019
Той е набор 2020 на 5 ти Ноември.
Притеснява ме ,че не му е махнат памперса още.
Какво е вашето мнение.

# 335
  • София
Много полезна информация, аз си мислех, че е от датата на класиране. 😃
В необходими медицински документи пише, че срокът, в който важат кръвта и урината е един месец, това наистина ли е така, като дъщеря ми кандидатстваше, срокът беше много по-малък?
Също така синът ми в момента посещава частен детски център, който обаче не е лицензиран от МОН, това може ли да му спести някои от изследванията или трябва да се пуснат всички?

# 336
За изследванията най-добре питайте в детската градина. Моят опит показва, че навсякъде са различно взискателни...
link=topic=1450925.msg45870260#msg45870260 date=1673702407]
Много полезна информация, аз си мислех, че е от датата на класиране. 😃
В необходими медицински документи пише, че срокът, в който важат кръвта и урината е един месец, това наистина ли е така, като дъщеря ми кандидатстваше, срокът беше много по-малък?
Също така синът ми в момента посещава частен детски център, който обаче не е лицензиран от МОН, това може ли да му спести някои от изследванията или трябва да се пуснат всички?
[/quote]

# 337
Sea. Sea. Питайте в градината, за достоверна информация. Аз лично мести моята мадама между три частни градини и след това в държавна, не съм вадила нови изследвания - с бележка за прехвърляне и старите изследвания, които се връщат от яслата.

# 338
Ок.
Значи не е проблем ,че е приет със набор 2019
Той е набор 2020 на 5 ти Ноември.
Притеснява ме ,че не му е махнат памперса още.
Какво е вашето мнение.

Това е огромна и съществена разлика.
Децата в първа градинска група се очаква да са доста самостоятелни. Хранят се сами, обличат се и се обуват сами. Ходят до тоалетна пак сами, помощник възпитателите и учителите се включват само при нужда. Това са моите лични впечатления от моето дете, което е родено в края на 2019г. Не си представям дете с 1г. по - малко от него как ще успява да прави същите неща с подобен успех.
За мен смяната на набор е вариант само, ако детето е близко до предишния набор. Но разбира се, това няма как да се регулира в системата.
Подгответе се, че вероятно адаптацията няма да е лесна. Възможно е персонала също да не е доволен. Това е масовият случай.

# 339
Виждам, че много майки  на деца родени 2020 г.Са кандидатства ли със набор 2019 година и също са приети.
Във Понеделник ще звънна на градината.
За да науча повече информация.

# 340
Здравейте, а деца родени февруари 2021 за 3 яслена ли кандидатстват тази година март?

# 341
  • София
На текущи класирания кандидатстват за 1 яслена, на майското класиране за 2 яслена. Не съществува 3 яслена.

# 342
Благодаря!

# 343
Здравейте.
Чух се със директорката на градината.
Днес ще отида за да го отпиша.
Ще кандидатства ме месец май за да тръгне със набора си.
Без да губим никакви точки.
Успех на всички

Отписах го.
По семейни причини.
Живот и здраве май месец ще кандидатстваме отново за Септември.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 16:13 от Танчето_30

# 344
  • Седмото небе
Щом имате възможност да си го гледате, браво! Дано и на майското класиране имате успех и детенце да тръгне с връстниците си. Пожелавам ви и успех с махането на памперса, ние също с девойка родена януари 2020 се борим за това.

Общи условия

Активация на акаунт