Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 901
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
В градината допнаспима 2 свободни места, но според календара системата влиза в период без класирания. При това положение как може да се кандидатства за тези места? Ще има ли други текущи класирания?
Ще има текущи през януари и февруари, но още не е излязал календарът за следващата година. Наредете градините с местата в кандидатурите си и следете календара за датата на следващото текущо класиране.

# 316
Някой има ли представа дали компенсацията за нериети ясленчета продължава и през 2023г.?

# 317
Ако неприето ясленче не ходи на платена частна градина, полага ли му се компенсация?

# 318
Ако неприето ясленче не ходи на платена частна градина, полага ли му се компенсация?
Не.

# 319
Зависи кой го гледа и дали майката е в майчинство. Има вариант и ако детето го гледа квалифициран персонал и имате договор. Разгледайте условията, има ги по сайтовете на общините, аз не съм добре запозната с тази точка.

# 320
Не откривам тема за предстоящата кампания за прием в ясли и градини за 2023/2024г. Ще се радвам, ако някой ме насочи или може да отговори на въпросите ми.
Въпросът ми е свързан с настоящия адрес на детето. Изчетох каквото можах, но пак не ми става ясно, писах за съдействие и в група във фейсбук и за втори път ми отхвърлят публикация без обяснение, сякаш питам за нещо много страшно и лошо...
В критерий 2 изпозлвам настоящ адрес, тъй като той се различава от постоянния ми адрес по лична карта. И двата са на територията на град София, но в случая кандидатствам за ясла там, където и в момента живеем, за да имаме +2 точки. Имам издадено удостоверение за настоящ адрес от съответната община още преди раждането на сина ми. В този случай детето автоматично ли взима моят настоящ адрес като негова майка или трябва да извадя отделен документ за него, който да приложа в системата?
Благодаря предварително!

# 321
Не откривам тема за предстоящата кампания за прием в ясли и градини за 2023/2024г. Ще се радвам, ако някой ме насочи или може да отговори на въпросите ми.
Въпросът ми е свързан с настоящия адрес на детето. Изчетох каквото можах, но пак не ми става ясно, писах за съдействие и в група във фейсбук и за втори път ми отхвърлят публикация без обяснение, сякаш питам за нещо много страшно и лошо...
В критерий 2 изпозлвам настоящ адрес, тъй като той се различава от постоянния ми адрес по лична карта. И двата са на територията на град София, но в случая кандидатствам за ясла там, където и в момента живеем, за да имаме +2 точки. Имам издадено удостоверение за настоящ адрес от съответната община още преди раждането на сина ми. В този случай детето автоматично ли взима моят настоящ адрес като негова майка или трябва да извадя отделен документ за него, който да приложа в системата?
Благодаря предварително!
Отдавна съм минала времената за градина но ми излизат отговори в темата Simple Smile
Ето това има в ПРАВИЛА за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли на територията на Столична община (отм.) (отм.):

Лична карта /за постоянен адрес/ или оригинал на удостоверение за настоящ
адрес на един от родителите, издадено от съответната районна
администрация преди датата на класиране на детето или се удостоверява служебно.

тоест не ви трябва адрес на детето.

# 322
Дайте първо за коя група кандидатства детето - яслена и първа градинска кандидатства с адреса на мама или тати (без значение, чий ще изберете в системата - т.е. най-големи шансове ако единия е в един квартал, другия - в друг квартал). Ако говорим вече за втора, трета, четвърта група, кандидатства със собствен адрес.
Детето е записано по постоянния адрес на майка си като се е родило. Ако кандидатствате за ясла, не ви трябва нищо за детето.

# 323
  • София
Имам издадено удостоверение за настоящ адрес от съответната община още преди раждането на сина ми. В този случай детето автоматично ли взима моят настоящ адрес като негова майка или трябва да извадя отделен документ за него, който да приложа в системата?
Доколкото съм прочела в предишните теми, детето не получава автоматично адрес, освен постоянния на майката при раждането. За да се води на настоящия Ви адрес трябва да го смените и на детето.

# 324
Трябва да се смени и на детето.

Синът ми го приеха втора яслена миналия май и при записване дадох копия от удостоверенията за настоящ адрес и неговото и моето.
Постоянния ни беше в София, но в друга община. Детето Ви все още се води на постоянния Ви адрес.

# 325

Синът ми го приеха втора яслена миналия май и при записване дадох копия от удостоверенията за настоящ адрес и неговото и моето.
а това защо? Записвах два пъти първа градинска август и септември в две градини, проверката по адрес е служебна в системата, никакви удостоверения затова не са ми искали. Две лични карти (майка и баща), две бележки за месторабота, две оригинали на трудови книжки и акт за раждане. 2020 м. Май записвах за първа яслена и аналогично не са ми искали нищо за детето освен акт за раждане.

# 326
Здравейте мами.
Малкия е на 2 г и 3 м почти.
Записан е за детска градина със набор 2019 .
Тази вечер разбрах, че е приет .
Моя въпрос е след като е класиран кога трябва да тръгне на градина.
Какво е необходимо.
Много благодаря.
Хубава вечер

# 327
Под ,,записан,, вероятно имате предвид,че е кандидатствал. Щом е приет,трябва да идете в градината и да го запишете. Вижте в системата в секция ,,необходими документи,, какво ви трябва. Имате срок,в който да го запишете,иначе губи мястото. Там ще ви обяснят вече кога трябва да започне да посещава градина и на какво отлагане имате право.

# 328

а това защо? Записвах два пъти първа градинска август и септември в две градини, проверката по адрес е служебна в системата, никакви удостоверения затова не са ми искали. Две лични карти (майка и баща), две бележки за месторабота, две оригинали на трудови книжки и акт за раждане. 2020 м. Май записвах за първа яслена и аналогично не са ми искали нищо за детето освен акт за раждане.

Нямам представа. Искаха ми ги при записване -оставих копия. Както и копия от трудовите книжки и служебни бележки от работата.

# 329
  • София
Здравейте, детето ми вчера са го приели в новата 131 ДГ, но няма работно време, няма телефон. Как да разбера в какъв времеви интервал мога да го запиша и как мога да открия телефонът на директорката. В групата за ДГ във ФБ всеки един мой пост досега се отхвърля, без обратна връзка, разбира се. Така че явно и там не мога да пиша.

Общи условия

Активация на акаунт