Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 904
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Привет, група! Имам следния въпрос - трябва ли да се носи медицинска бележка ако детето е взето от градина с температура? Не питам как се процедира в конкретна градина, а дали има установен правилник?
Вчера си взех детето с 37,2. Не съм ходила на лекар и той вече не вдига температура. Трябва ли да ходя до личния лекар, за да даде бележка, че детето е здраво и могат ли да ми го върнат от ясла като го заведа?
Благодаря!
Погледнете в правилника за дейността/за вътрешния ред на градината - там по всяка вероятност е разписано, че щом детето е било върнато от персонала на градината заради здравословен проблем, то идването му отново в градината става само с бележка от лекар.

# 301
За съжаление не мога да помогна с конкретен документ, но съм изумена че някой са го върнали за 37.2, в смисъл на някои хора това им е нормалната температура. Извинявам се за офф топика.

# 302
  • Sofia
Не само, той я свали докато се приберем и не мога да повярвам, че трябва да отида до педиатъра за това. Аз ще го заведа без и ще чакам да видя какво ще стане.

# 303
  • София
Здравейте,
Синът ми е на 2,8 години, не го приеха на ясла и някак се настроихме, че ще го даваме направо на градина през септември 2023, държавна или частна. Гледа го баба му, с наше участие и някак свикнахме с тоя ритъм и детето се чувства добре.
Вчера изненадващо получих е-мейл, че е приет в детска ясла, която ни е с доста неудобна локация, макар да се води в района. И сега се чудим какво да правим. Не ми се дава посред зима, а и доста ще ни се усложни живота заради неудобното местоположение. От друга страна, ако откажем, ще ни санкционират ли по някакъв начин, ще изгуби ли права за кандидатстване в детска градина?

П. П. Заведението е ДГ с яслени групи?

# 304
  • София
Здравейте,
Синът ми е на 2,8 години, не го приеха на ясла и някак се настроихме, че ще го даваме направо на градина през септември 2023, държавна или частна. Гледа го баба му, с наше участие и някак свикнахме с тоя ритъм и детето се чувства добре.
Вчера изненадващо получих е-мейл, че е приет в детска ясла, която ни е с доста неудобна локация, макар да се води в района. И сега се чудим какво да правим. Не ми се дава посред зима, а и доста ще ни се усложни живота заради неудобното местоположение. От друга страна, ако откажем, ще ни санкционират ли по някакъв начин, ще изгуби ли права за кандидатстване в детска градина?

П. П. Заведението е ДГ с яслени групи?
Ако отидете при директора и откажете писмено мястото, няма да има никаква санкция за детето. Ако нищо не предприемете (не запишете детето, но и не откажете официално мястото), детето ще загуби 1 точка и при следващи кандидатствания през настоящата учебна година ще бъде с 1 точка по-малко, но пълният брой точки ще бъде възстановен за голямото класиране през м. май 2023, когато детето ще кандидатства за градина.

# 305
Доколкото разбирам няма да го пускате през зимата тази година, т. Е. Най - рано септември догодина. В тази връзка, ако сега не го запишете, до голямото класиране м. Май, ще кандидатствате с една точка по-малко. Ако отидете при директора и напишете молба, че се отказвате от мястото, пак ще си имате всички точки, ако решите да участва в някое класиране до м. Март догодина. Това няма да окаже влияние върху голямото класиране м. Май. Ако взимате помощ от държавата за неприето дете, и в двата случая ще ви я спрат.

# 306
  • СОФИЯ
И ако тази  ДГ не е удобна като локация я премахнете от желанията, за да може да се класира друго дете, което ще ползва.

# 307
  • София
Здравейте момичета, много отдавна беше в ДГ моето дете, нямаше система за кандидатстване тогава, именно затова се сблъсквам за първи път сега. Имам задачата да помогна на чужденка да се регистрира в системата, за да кандидатства детето. В графа критреий 2, ми изписва съобщение, че: След извършена служебна проверка е установено несъответствие между въведения от Вас административен район по постоянен/настоящ адрес и този в НБД „Население“. Моля коригирайте въведените данни!. Адресната карта е точно с адреса, който съм въвела... Имате ли идея към кой да се обърна, не успях да открия телефон за въпроси... Благодаря предвартиелно и успех на всички чакащи прием.

# 308
Пишете в обратната връзка, сега вероятно бързо ще отговорят.

# 309
Здравейте момичета, много отдавна беше в ДГ моето дете, нямаше система за кандидатстване тогава, именно затова се сблъсквам за първи път сега. Имам задачата да помогна на чужденка да се регистрира в системата, за да кандидатства детето. В графа критреий 2, ми изписва съобщение, че: След извършена служебна проверка е установено несъответствие между въведения от Вас административен район по постоянен/настоящ адрес и този в НБД „Население“. Моля коригирайте въведените данни!. Адресната карта е точно с адреса, който съм въвела... Имате ли идея към кой да се обърна, не успях да открия телефон за въпроси... Благодаря предвартиелно и успех на всички чакащи прием.
има форма за контакт на сайта https://kg.sofia.bg/#/feedback

# 310
  • София
Писах в контактната форма и се надявам да ми отговарят, преди да се заключат профилите.

# 311
Доколкото знам профилите ще се заключат следващия петък, така че има време.

# 312
  • София
В петък на 25.11.2022 г. 18ч ще бъдат заключени. Ако и вие имате нужда от съдействие или корекции, няма много време

# 313
😃 Благодаря, детето е прието, просто следя ако има място в по-удобно ясла.
Знам, че имаше класиране предходната седмица и мислех, че и този път записванията ще са две седмици.

В петък на 25.11.2022 г. 18ч ще бъдат заключени. Ако и вие имате нужда от съдействие или корекции, няма много време

# 314
В градината допнаспима 2 свободни места, но според календара системата влиза в период без класирания. При това положение как може да се кандидатства за тези места? Ще има ли други текущи класирания?

Общи условия

Активация на акаунт