Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 816
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Въпросът ми е, трябва ли да упомена в кандидатурите и тази, в която вече ходи? И кандидатстването в другите 2 ще застраши ли по някакъв начин продължаването му в същата?
Не и на двата въпроса.

# 616
  • София
Момичета, имам питане, което ми е важно и дано някоя веща ми разясни.
Кандидатствам за детенце набор 2021 за детска ясла.
Въвела съм всички данни коректно към днешна дата, но до 11.05. следва да излезе телково решение на майката, проценти със сигурност 100.
Ако излезе решението, следва ли й променя профила, че вече не е в трудово-правни взаимоотношения /още е/ и всъщност не знам кога ще бъде прекратен този договор.
Ако останат и двете?
Към момента, в който трудовият договор на майката бъде прекратен,  е добре да актуализирате трудовия ѝ статус (при всички случаи, ако майката остане без работа преди първо класиране, това обстоятелство трябва да е коректно въведено в системата до 11 май на обяд). Когато излезе ТЕЛК решението, също е добре да атуализирате профила - детето ще получи  допълнителни 4 точки по Критерий 11 "Дете, на което член от семейството е с трайно намалена работоспособност над 70 %", които 4 точки на практика ще компенсират 2-те загубени точки поради липсата на работа на единия родител.

# 617
Здравейте !
Детето ми е родено октомври 2022г. Ако искам да тръгне на  ясла  до година, например през пролетта, какъв е реда ? Или трябва да кандидатстваме сега за септември тази година? Ако е така има ли вариант ,ако е прието и записано да се отлагат
 посещенията ?
Не съм от тук и ще съм благодарна, ако ми обясните ☺️

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 11:46 от Stes87

# 618
Здравейте !
Детето ми е родено октомври 2022г. Ако искам да тръгне на градина до година, например през пролетта, какъв е реда ? Или трябва да кандидатстваме сега за септември тази година? Ако е така има ли вариант ,ако е прието и записано да се отлагат
 посещенията ?
Вие сте за ясла евентуално ако искаш да пускаш детето .
Иначе на градина трябва поне да е на 3 г.

# 619
  • Sofia
Здравейте !
Детето ми е родено октомври 2022г. Ако искам да тръгне на градина до година, например през пролетта, какъв е реда ? Или трябва да кандидатстваме сега за септември тази година? Ако е така има ли вариант ,ако е прието и записано да се отлагат
 посещенията ?
Ако искате да тръгне на ясла от пролетта 2024, а не сега от есента, единственият Ви вариант са текущите класирания. Но за първа ясла на текущи класирания почти няма вече свободни места, да не казвам направо шанс за прием - почти нулев.

Ако запишете детето на ясла от есента имате право да отложите тръгването с 60 дни броено от 15-ти септември. След този период детето трябва да тръгне на ясла, иначе рискува да бъде отписано.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 00:32 от Brin de muguet

# 620
Моят съвет, чисто приятелски,е да опитвате още от сега. Приемането в ясла е много трудно, нашият район е нормален - нито много малко, нито много места и въпреки това и двете ми деца не са били приемани в ясли. Голямото директно в първа група и то с огромен късмет, малкото все още си е на частна. Преценете си, но реално погледнато следващият ви шанс е за септември догодина.

# 621
Здравейте! Днес видях, че не съм записала мъжа ми като работещ. Сега ще получа ли 2т. след като съм го променила?

# 622
Здравейте! Днес видях, че не съм записала мъжа ми като работещ. Сега ще получа ли 2т. след като съм го променила?

Да, ще получите.

# 623
Здравейте, кандидатствам с детето ми за 1-ва яслена група и ми прави впечатление, че всички ясли в района ни (с едно изключение) са обявили за тази група по 5 места, от които примерно 2 по социални критерии и 3 по общ критерии, което на практика прави шанса за прием нулев в целия район. Аз ли нещо не разбирам, но как е възможно група от 5 деца? Пропускам ли нещо или наистина бройките са тези? Става въпрос за район Възраждане.

# 624
  • София
1-ва и 2-ра яслена група са условно разделени по годината на раждане. В групите децата са смесени. Повече места има за по-големите, освен това и приетите в 1-ва група продължават.

# 625
Здравейте, кандидатствам с детето ми за 1-ва яслена група и ми прави впечатление, че всички ясли в района ни (с едно изключение) са обявили за тази група по 5 места, от които примерно 2 по социални критерии и 3 по общ критерии, което на практика прави шанса за прием нулев в целия район. Аз ли нещо не разбирам, но как е възможно група от 5 деца? Пропускам ли нещо или наистина бройките са тези? Става въпрос за район Възраждане.

И аз съм във Възраждане. Да, много са малко местата, но и района не е голям. От друга гледна точка, 5 деца на под 2г. с 1 мед сестра и един помощник не са малко. Мисля, че персоналът е голяма част от проблема. Има назад набори без нито 1 място за 1ва яслена в този район.

# 626
Благодаря, и аз предположих, че ги обединяват. С голямото дете кандидатствахме направо за 2-ра яслена и там имаше много места. Сега е голям шок, много жалко!

# 627
  • Sofia
Да, в 1-ва ясла е най-големят недостиг на места. Това ме връща години назад, когато се опитвах да кандидатствам със сина ми. Няма такъв абсурд. В нашата СДЯ, която е единствената в квартала (но слава Богу поне не и в района) 26 деца ще се борят на жребий за 9 места. А сме едва два дена след отключването на системата.

# 628
А как мога да ги видя тези свободни честа в моя район? За Триадица става въпрос.

# 629
  • Sofia
На страницата на ИСОДЗ, кликвате на "Свободни места", от падащото меню избирате набор и се появяват свободните места за всички райони.
Например за набор 2022 в Триадица свободните места общо са 141.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт