Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 791
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте !
Детето ми е родено октомври 2022г. Ако искам да тръгне на градина до година, например през пролетта, какъв е реда ? Или трябва да кандидатстваме сега за септември тази година? Ако е така има ли вариант ,ако е прието и записано да се отлагат
 посещенията ?
Не съм от тук и ще съм благодарна, ако ми обясните ☺
Ако искате да тръгне на ясла от пролетта 2024, а не сега от есента, единственият Ви вариант са текущите класирания. Но за първа ясла на текущи класирания почти няма вече свободни места, да не казвам направо шанс за прием - почти нулев.

Ако запишете детето на ясла от есента имате право да отложите тръгването с 60 дни броено от 15-ти септември. След този период детето трябва да тръгне на ясла, иначе рискува да бъде отписано.

Значи ли това, че тръгване на ясла става само от 15 септември или + 60 дни = 15 ноември? Тоест няма вариант по друго време от годината да се тръгне? Аз съм с бебе, родено ноември 2022 и се чудех дали може да тръгне пролет 2024…

# 631
  • София
Може да тръгне по друго време само ако е прието на междинно класиране. На тях обаче рядко се освобожздават места. Синът ми го приеха януари на междинно класиране и тръгна на държавна градина сега на 02.03, но причината е, че градината е чисто нова и имаше повечко места.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 12:43 от sea.sea

# 632
  • Sofia
Текущите класирания са вариант да се тръгне след 15-ти ноемви. Те продължават до към края на февруари/март и ги преустановяват, защото започва кампанията за следващата учебна година. След този период (февруари/март) най-ранното тръгване е от 15-септември.
Проблемът е, че специално за 1-ва ясла на текущите класирания няма почти никакви места, и ако ми е важно детето да е тръгнало на ясла напролет, аз лично не бих разчитала на тях.

# 633
Мерси много❤
С 12 точки дали имаме някакви шансове?

# 634
  • Sofia
Мерси много❤
С 12 точки дали имаме някакви шансове?
Зависи от набора и опашката, на която сте. Като нещата ще се променят до 11-ти май.
На нашата опашка деца с 15т отиват на жребий.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 13:17 от Brin de muguet

# 635
В нашия район има ясли, в които ще бъдат приети само деца с 16 точки и дори те ще бъдат чрез жребии, ние сме с  15 и вероятността е малка. С 12 по мое мнение няма шанс за никъде, но пак зависи кой район сте.

# 636

Значи ли това, че тръгване на ясла става само от 15 септември или + 60 дни = 15 ноември? Тоест няма вариант по друго време от годината да се тръгне? Аз съм с бебе, родено ноември 2022 и се чудех дали може да тръгне пролет 2024…

При нас така само че малкия е ноември 2021. Изобщо не сме кандидаствали за първа яслена.
В двете ясли в района, в които бих го пратила, нямаше места на последните 3 текущи класирания, тогава го включих. Не съм разчитала, че ще има де. Сега ще кандидастваме за втора яслена.

По-реалистичния вариант ви е да го пратите на частна напролет 24.
Аз чакам да видя дали ще го приемат и ако не ще търся частна и може и по-рано да тръгне.

# 637
Тази година точкуването е променено.
Дамата, която питаше за 12 точки, вероятно има предвид 12 точки спрямо миналата година. Тогава 13 точки беше максимумът, ако двамата родители работят, имаш адрес над 3г., детето няма ТЕЛК и т.н.

# 638
Здравейте, поради промененото точкуване, колко точки трябва да има дете за първо желание , което тази година кандидатства за ДГ и е посещавало СДЯ и при положение, че и двамата родители работят и имат адрес над 3 год в района, за който кандидатства? Благодаря!

# 639
То проблемът е и че в повечето частни в момента тече записването, след майското класиране ще има драстично по-малко места останали и в частните. И аз съм в същата чуденка, да чакам ли държавното класиране, да се организирам ли сега за частна или да приема, че ще съм си вкъщи...

# 640
Зависи от района. И с двете си деца не съм имала проблеми със записване в частни по всяко време на годината. Но в райони като Витоша, където кварталите са много, а градините изключително малко (с яслени групи пък хептен), предполагам е проблем.

# 641
  • София
В Триадица пробвах да запиша миналата година след класирането и нямаше никъде места. Записах го чак за април тази година, но както писах вече го приеха в държавна. От октомври до февруари ходи на целодневна занималня в Борово.

# 642
  • Sofia
Здравейте, поради промененото точкуване, колко точки трябва да има дете за първо желание , което тази година кандидатства за ДГ и е посещавало СДЯ и при положение, че и двамата родители работят и имат адрес над 3 год в района, за който кандидатства? Благодаря!
5т за уседналост над 3г в София,
3т за адрес в района на градината,
По 2т на работещ родител
1т за посещение в СДЯ
3т за първо желание.

# 643
Sea.sea къде в Борово и доволни ли сте?

# 644
  • Замък сред облаците
Привет. Влизам си аз чинно да направя регистрация в ИСОДЗ. Аджеба, не ми излиза улицата естествено, нищо че е улица от 100 години сигурно, и има забележка да се обърна към компетентното структурно звено в нашия район. Who the fuck са тия хора? Цъках в ръководството, там на секция за адрес няма описан такъв случай. В раздел контакти също не е засегнат да можеш да пратиш въпрос на тази тематика. Какво се прави в този случай? Питах и гугъл, препрати ме към стара тема с неотговорен същия въпрос. Ако е разисквано назад, пратете ме да търся.

Общи условия

Активация на акаунт