Биберончета,колички и креватчета с нетърпение чакат наш'те сладки Януарчета!!!

• 10 977
  • 267
  •   1
Отговори
# 135
  • София; Дружбето
Аз благополучно се прибрах Mr. Green и сега мисля да положа морно тяло. А относно размерите на бебето сега четох в сайта на бгмама, че е нормално бебето ми да е 2100, колкото е, та мисля другия път да натрепя някой лекар профилактично, задето вчера ми изкараха акъла #2gunfire

# 136
  • София
 Laughing
Ейх, щото си трая. Още не съм си купла новия брой, сега трябва да ходя до будката.
Аз онзи ден говорих с една моя приятелка в Лондон, там също се полагат 2 прегледа ехограф, в 12 седмица и после в 5ти месец и това е. Ако искаш друг, отиваш на частно и плащаш 100 паунда  Mr. Green.

# 137
ejkajujka първия път раждах по нормален начин, но на системи и за преживяването няма да разказвам, тези които са раждали по този начин знаят за какво говоря.
Само ще кажа че колкото и да трае възстановяването след секцио, за мен е за предпочитане само и само да не преживея същото.
И някой да не остане с впечатлението че съм лигла, една дума не съм казала през цялото раждане , което продължи 9 часа.
А и аз не разбирам защо се "дърпа" лекаря , нали получават добри пари за секциото.

# 138
ejkajujka първия път раждах по нормален начин, но на системи и за преживяването няма да разказвам, тези които са раждали по този начин знаят за какво говоря.

А и аз не разбирам защо се "дърпа" лекаря , нали получават добри пари за секциото.
  Да,по моите наблюдения,често става така,че след вагиналното раждане,жената предпочита следващото раждане да е секцио!Много по-рядко ---обратното.........Уви. Tired
  А лекаря ти.... Naughtyда не би да не е сигурен в това,че ще се справи със секциото?Може би не е лошо и с още някой да се консултираш?

# 139
Здравейте и от мен!!!
Аз все още не знам колко е бебо,но другата седмица - на 4.12, излизам по майчинство и ще трябва да я посетя и тогава ще знаем колко килца е  Smile
Искам да ви попитам - от каква материя са дрешките който сте купили за изписването?
На мен ми се искаше да взема нещо от плюш, но си харесах комплект на Bebetto, който е  памучен,а ми се струва тънък за изписването, но от друга страна, съм си харесала една пелена от дебел полар с цип. Не знам дали няма да му е студено с тези тънки дрешки, или е по добре да бъде с нещо по дебело - като другите гащеризончета от албума?! Ето Ви линк към албума http://snimka.bg/album.php?album_id=80153

# 140
Не за лекаря не се съмнявам, защото в нашия град само той ги прави, но ме учудва факта че доскоро бебчо беше седалищен и щях да съм секцио, а сега като се разбра че се е обърнал не ще и дума да става.Казва ми" Ти скоро си раждала, няма да имаш никакви проблеми, повярвай ми". Ама как да и повярвам. Shocked
Но каквото е писано това ще стане.
Казаха ми че ще е момче Crazy, малко ми е мъчно да си призная честно Embarassed, толкова се надявах да имам и момиче.

# 141
  • София
Аплодисменти за януарската ни гордост Клеми  bowuu и Галя  bowuu !

smile3501 smile3501 smile3501

Днес и лекцията и компанията ни бяха супер!
Събрахме се 10 мацки, а лекторката беше една изчерпателна и енергична дама на над средната възраст, която обаче ни осветли мило, че всичките ни пороци са разрешени с мярка и марка (добър производител) - в т.ч. шоколад и концентрат!!!  smile3508
После ни подариха поредното шише Авент, ние поблагодарихме и сега ще очакваме четвъртък.

Запознахме се с ДаВинчи И Барби - и те са едни достойни януарски сладурани!  thumbsup

# 142
  • ville de Quebec
Мда, и при нас тук, за цялата бременност има 2 ехографа и аз днес съм на втория Laughing Mr. Green и съм супер щастлива, защото го чакам от 22 седмица, демек от предишния ехограф. Е, аз специално, ще имам и 3ти ехограф, ама той няма да е да гледаме бебето, а да видим колко е изтънял разреза на матката и в този ред на мисли, аз съм от малкото случаи с първо секцио и огромно желание и вяра за второ най-нормално и естествено, немедикаментозно раждане Laughing

Ехе, честито за изявите на Клеми и Галина! ама за такива, като мен, които нямат възможност да прочетат, бихте ли казали с две думи какво пише за нашите януарки Laughing

# 143
naj_mama братовчетка ми с първото раждане беше много зле. Роди по естествен път с много шевове( вътрешни и външни), въпреки че бебенцето беше малко 2.400кг. Минаха 4-5 години за да се престраши за второ детенце. С второто изпитваше ужас и беше решила 100% да е секцио. Лекарката която я следеше обаче не и позволи. Накрая и обеща в процеса на раждане ако нещо не върви както трябва да не я мъчи, ами да преминат към секцио. С второто детенце роди без нито един шев за 3 часа. Бебето беше 2.600кг. Възстанови се много бързо. Знам, че при всеки е различно, но ти пожелавам с второто раждане и ти да си така.  Да мине нормално и бързо Simple Smile.

Днес направихме запис на тоновете, полвин час легнала по гръб Crazy. Казвам ви такава болка в кръста и такова 5 минутно ставане не съм имала Sick. Важното е, че  всичко е наред. Бебка е много ниско, аз съм с контракции и казаха, че до 6 януари със сигурност няма да изкарам. Даже 1-2 седмици по рано ще трябва да съм готова психически и физически Outta JointТа Цвета ако си в 1 аг може да си празнуваме заедно нова година  Laughing. Албумина ми не бил в ред, не разбрах какво точно му е , но ще видим другата седмица ppp Имам 2-3 еретроцита в урината, и бъбреците ми не били добре, та ми спряха и трушииката smile3515 Ако и ракииката ми спрат лоша работа Laughing, шегувам се разбира се. Ако има и други засилили се да раждат по рано в 1 аг да се обаждат Laughing

# 144
Забравих да добавя, прегледа за разкритие не ми се понрави изобщо smile3511
Сигорно защото бях с контракции, или може би по принцип си е толкова приятен Sick

# 145
Относно ехографите по здравна каса мен ме гледаха вече 3 пъти, въпреки че се полагат 2. И до колкото разбрах сега на 30-ти като ходя да ми пуснат болничния и изследванията ще ме гледат пак.

А за това нормално раждане или секцио: аз специално съм категорично за нормалното, а и за сега нямам предпоставки за секцио и се надявам да остане така до края. Но докато лежах лятото в болницата, се запознах с една майка, която беше родила първото си дете нормално преди години и сега предпочела второто да роди със секцио. Честно казано съжаляваше за това си решение, защото се е чувствала доста по-добре след първото раждане и по-бързо се е възстановила. Но това за възстановяването според мен е индивидуално.

# 146
  • София
Ехе, честито за изявите на Клеми и Галина! ама за такива, като мен, които нямат възможност да прочетат, бихте ли казали с две думи какво пише за нашите януарки Laughing

Ами Галето гордо е изпъчила рисуваният си корем (виж снимките) с патриотичен мотив, а Клеми разказва пространно на една цяла страница как е водила бебо на концерт на Ерос в 4 месец...   superuu

Да се похваля - поръчах си от ДаНет механичната помпа на... (познахте, а) Авент с 5 чаши Вайа (аман, не ща вече да ги зная!)  Mr. Green Защото от моята страст към у-ще се оказах с около 7-8 шишета и още толкова контейнера + адаптори и т.н...  newsm44 Къде да ходиш, хитра маркетингова стратегия - трябва да им признаем...  Crazy Но така всички са доволни и ние си мислим, че сме на далавера...  Mr. Green

# 147
  • София
Привет и от мен!
Да ви споделя и аз - първия път родих нормално, с няколко шева, без епидурална упойка, само със спазмолитици и аналгетици в д..-то, защото дори лежането по гръб ми беше трудно. И честно да ви кажа и сега се надявам да родя нормално  Praynig Само за упойката не съм решила, но да ви кажа и без нея се справих, та още не знам..... newsm78, защото и тя не ми е много присърце....
Но това разбира се там може и да се промени, знам ли какво ще е сега Thinking
На нашия РЕП го нямаше сп."9 мес", но утре рано-рано ще притичам да го взема.
Ако нашата хрема се успокои, отсега се заплювам за четвърък.
Поздрави

# 148
Нали епидуралната се биеше в гърба newsm78 Мен от това най-много ме е страх мове би,от упойката,щото при първото раждане ми казаха,че няма да заспя и ще мога да си видя бебето като го извадят,а се събудих(от 14.30) в 10 вечерта,сам сама в една стая,и да не ви обяснявам какво е усещането да се чудиш какво е станало ooooh! И за шева ме е страх....абе незнам,пъзла съм си май по принцип Embarassed

# 149
  • София
На нашия РЕП го нямаше сп."9 мес", но утре рано-рано ще притичам да го взема.
Ако нашата хрема се успокои, отсега се заплювам за четвърък.
Поздрави

Като ходиш до РЕП-а питай и за дек. брой на сп. МАМА, там пък трябва да съм аз...  Embarassed

За четвъртък - утре ще пуснем списъче и ще се добавяме за да е прецизно преброяването и да е удобно за мамите, които заемат ключовите позиции рано-рано...

Общи условия

Активация на акаунт