АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 174
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
Косата ми е добре. Ноктите вече се приготвих, като отрязах до дъно. Зъбите ме болят, като ги мия от една седмица.

# 691
За подбитите косми аз си правя пилинг с кафе - прясно или утайка и ми помага много, а и прави кожата гладка и мека. Това ме посъветва козметичката ми преди години няколко дне след епилация, за да се предотвратят. Иначе моята коса беше мазна и падаща, а сега стана по-суха и спря да пада, но пък ноктите започнаха да се чупят по-лесно. Кожата май ми се е подобрила, защото имах бръчка на челото, която вече не виждам 😁

# 692
Косата ми е суха и преди си беше😊ноктите вчера си махнах гел лака, за тях нищо немога да кажа, но от три дена имам сърбеж по цялото тяло, кат крастава жаба съм🤣🤣дали е от бременноста незнам🤔или нерви.

# 693
Косата ми е супер, почти не пада. В четвъртък ще я оформя и подстрижа. Общо взето в годината по веднъж го правя. Ноктите ми са си същите, аз съм с гел лак. Уж четох, че от хормоните ще се отлепя бързо, на уви....стои си по месец. Утре имам час за новите нокти, май ще са ми последните. Wink За сметка на това получих фаликулит на кожата на гърба. Дребни много на брой пъпчици, някои и с бели връхчета и като по цял ден трябва да лежа, сега в жегите много сърбят. Ходих на дерматолог, каза че е от хормоните. 1 на 3000 жени имала този проблем. Еми, защо да не съм аз Wink Та предписа ми едно спрейче за акне, облекчава малко, но не напълно. Разбира се и тази екстра ще изчезне след като родя Wink Зъбите си чувствам добре, освен, че много ми кървят венците. Но след 1-2 жабурене със студена вода спират.

# 694
На мен всичко ми е супер. Косата и ноктите растат супер бързо, чак се дразня на косата, че не обичам да се боядисвам а имам доста бели коси 😂 Кожата на лицето винаги ми е била хубава, но някак си е по нежна и не толкова суха. Имам лазерни епилации от преди на цялото тяло, но на някой места започнаха да растат косми по-активно, но и аз не можах да ида на годишна поддържаща процедура, понеже забременях, но не е нещо страшно.
Имах едни пъпки по раменете, не мога да обясня, но от както живея тук ги имам и като тинейджър имах нещо подобно, предполагам е хормонално или свързано със слънцето, но първия триместър изчезнаха, сега се появиха пак, но доста по-малко.
Не знам от хормоните ли е, ама много се харесвам 😂😂 Все ми се иска да се докаросвам, чак ми е мъчно като няма за къде 😂 скоро ще започна да разхождам кучето пременена с грим 😂
Поне нещо позитивно като спомен от бременността, а то само се оплаквам, че ме боли това или онова 😃

# 695
  • София
Аз се страхувам от косопада след раждане. Първият път беше нещо страшно и каквото и да правех с различни видове козметика и бабини деветини, нищо не помагаше. Иначе косата ми е адски гъста и къдрава, ама уви, за няколко месеца пада голяма част.

Тъкмо си мислех, че тази нощ ще успея да се наспя, предвид че последните две вечери не успях. Е, комшията под нас има други планове и доволно си празнува.

# 696
Аз се будя 4-5 часа и край. После няма заспиване. Имам и хапче в 6, после друго в 7:30 и съвсем ми се разбива съня. Към 8-9 хапвам една Активия и доволно заспивам до към 11-12. Много странен график си изградих Wink

# 697
Айде и аз съм кукуряк,каквото съм поспала,поспала,ако не вали,гледам да излизам към 9 до обяд, движението ме кара да се чуствам добре🤪

# 698
От бременността спря да ми капи косата обаче до преди две седмици, започна отново  ( моята е с кратък живот на фоликула, избива постоянно нова, но по дългата окапва и затова ми е пухкава).
 Беше така глатка, не беше суха, но и не се омазняваше в корените както преди бременността.
Кожата и тя заради ЩЖ ми е много суха , но по време на бременността беше нормална.
 Нацепиха ми се гърдите преди два месеца от долу от рас, даже не разбрах кога....иначе по корема за сега нямам поражения.
 Венците ми кървяха, спираха сега пак почнаха...
 Гледам тялото ми се връща както преди ( кожа, коса...) ...дали не намаляват бременните хормони....

# 699
И аз имах същия проблем с косопада до преди два месеца,но започнах да си правя веднъж седмично маска от 2 жълтъка,2с.л.зехтин,2с.л.хума и 1с.л.ракия,нищо сложно,но за месец косопада спря напълно и даже вече започна нов растеж😊.Ако искате пробвайте,мажа само корените и стоя по 1час с нея.

# 700
Аз се страхувам от косопада след раждане. Първият път беше нещо страшно и каквото и да правех с различни видове козметика и бабини деветини, нищо не помагаше. Иначе косата ми е адски гъста и къдрава, ама уви, за няколко месеца пада голяма част.

Тъкмо си мислех, че тази нощ ще успея да се наспя, предвид че последните две вечери не успях. Е, комшията под нас има други планове и доволно си празнува.

Като си помисля как ревах след второто раждане Sad Моята е тънка, рядка, буквално имах плешиви петна, беше много страшно.

Аз спя мално, но засега ми стига. Лягам в 1-2 и ставам в 7. Успокоявам се, че поне като родя, няма да ми пречи недоспиването Grinning

# 701
На мен пък кожата на лицето ми сега стана хубава, както преди бременността,  до преди месец имах акне. Косата ми започна да се омазнява отново както преди. Има нещо такова май..че тялото се връща към предишните си настройки.
Стрии нямам нито на корема, нито на гъдрите. За сметка на това имам доста стари по краката и няма да се изненадам ако ми се нацепи и корема в някакъв момент.

# 702
  • Пловдив
При мен ноктите са малко по-здрави от преди (като ходех на работа, постоянно ги чупех, сега не мога да им се нарадвам 😄 )
Пъпки по кожата имах непрекъснато през първите 4-5 месеца - като тийнейджърка нямах толкова много.. Не полагам много грижи за нея, мажа само лицето през деня с крем и вечер ползвам околоочен.
Косата (доскоро се боядисвах червена - страшно много се харесвам така, но.. изтощих косата си и реших да си оставя естествения цвят) Доста е пораснала и трябва да ида на фризьор, но още се моткам...
Очаквам като родя да капе, но не съм подготвена колко точно ще капе. Дано не е до степен да ми изкара акъла.
Стрии имах си преди на гърдите (от рязко отслабване), сега след бременност не знам какво ще се случи там.
Коремчето още няма, учудващо.. Мажа се много рядко с крем.

# 703
На мен все ми излизаше по някоя друга пъпка, но откак съм бременна, лицето ми е много по-чисто. Как да разбера от кой хормон е Joy

И аз се наспивам с по-малко сън напоследък. Заспивам към полунощ и към 6 и малко се будя. Лошото е, че малката и тя куква по-рано. Днес например се събуди в 6:30 Rolling Eyes

А като сте казали стрии, аз се мажа много рядко и много ме е страх Laughing Обаче пък мразя да се мажа... За момента не виждам стрии, ама това дали значи, че след раждането няма да се окаже, че кожата е нацепена все пак?! И че сега просто не си личи, защото е опъната? Майка ми едно време не се е мазала с нищо, сестра ми май и тя не се маза и нямат ни една стрия. Май на това разчитам главно, и може да се окаже много глупаво и наивно от моя страна...

# 704
Днес ще се гледаме с малката, през нощта ми вдигна температура. Дано е било нещо еднократно и не ми стопи лагерите днес.

Косата и ноктите са добре. Даже косата расте доста бързо. Аз преди си ходех руса, сега след, като приключих с кървенето през 1я триместър си направих тъмни кичури и дълбок корен, за да не се налага да я посещавам фризьорка та, понеже не ми понася миризмата на боя.
Кожата обаче..... Тук е друга бира. Излизат ми пъпки, основно по брадичката. Доста папиломи са ми излезнал по деклотето и шията. Стрии за сега нямам нови, само тези от предишната бременност, но това не значи, че няма да се нацепя след раждането. Гледам да не го мисля. Не ми е много важно някак. Да се роди бебка и да сме добре, това ми е приоритет. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт