АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 482
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас / Славейков
На мен от време на време ми се схващат краката.Ноназ спа със свито крака и като реша да ги изпъна и се получава схващането някой път едновременно и на двата крака и все едно че с нещо ги пробиват . Въобще не е приятно.Бебето рита напоследък рано сутринта или късно вечерта.Доста силно.Вчерашния ми проблем със подуването на подмишница го няма сега всичко си е нормално.Днес сме при свеки че моя мъж пак е в оранжериите изгубен целия ден и аз трябва да слушам пак  неща от преди 30,40,г.Ама ще изтрая.Някоя от мамите да е слагала тетра във водата на детето докато го къпят.Аз нямам такъв спомен .Тетра съм ползвала за себе си след като родих.Ама до 40ден да го къпя с тетра.Нямало рани и т.н.Общо взето ще си слушам педиатъра каквото ми каже.

# 556
На мен ми се е случвало няколко пъти.... много, много боли и после също. Много ми помага магнециево олио. Понякога мажа пръсците и превантивно вечер ако усещам че са понатоварени. Олиото помага и после да премине болката и да не се схваща пак.
Онзи ден ми събуди в 4ч бебето с ненормални ритници. Тази нощ пък в 5 часа изведнъж от никъде бях събудена отново от УЖАСНИ мускулни крампи/контракции на единия крак. Толкова се уплаших и така ме заболя (сякаш ми забиваха нож в прасеца), че имах чуството че ще ми атрофира и изпадне мускулът. След това едвам можех да го мърдам и все още едвам ходя, много ме боли. Ще трябва май да ходя на доктор 😐.. на някой тук случвало ли му се е нещо такова?

# 557
  • Пловдив
Аз също имам крампи в прасеца. Често ми се получаваха сутрин като съм се събудила и реша да се протегна. Тогава усещам как прасеца започва много бързо да се схваща и да ме боли. И през нощта веднъж се събудих от болка пак в прасеца. Въртях се като риба на сухо, докато ме отпусне (но крампите ми бяха във втория триместър). Сега внимавам как се протягам сутрин (няма как, малко ме е шубе)

# 558
Аз също имам крампи, още от преди да забременея, обикновенно са свързани с физическо натоварване и стрес. Това кето ми помага са масажи (самосасажи) преди лягане, разтягане на мускулите и упражнения в басейн. А когато имам крампа в прасеца за да мине схващането (понякога ме държи много продължително) помага само да стъпя и направя цялата тежест на същия крак. За 2 секунди боли повече, но отпуска веднага. Като бях по-лекичка скачах от леглото и чак стрясках ММ, ама сега съм голям цирк, особено ако спя с гръб към края на  леглото, мятам се като тюлен докато стана.
Най-ужасно е като ми се схванат пръстите на краката, защото с тях нямам рецепта за отпускане, чакам да мине.

Някой има ли лични наблюднния или отзиви от тази помпа?

# 559
Пръстите се отпускат по същият начин както прасците.
Ставаш и от пета към пръсти като люлка. Боли една идея повече, но на максимум две такива "люлки" на ходилото и пръстите се събират.
Имам си го този проблем от преди забременяването и с прасците и с пръстите. Пръстите ми се разчекват във всички посоки 😅

# 560
При мен не става, защото при схващането се свиват надолу (все едно вкопчвам нокиите на краката в нещо), не на страни, като при повечето хора. Иначе преди няколко дни получих крампа в ръката на бицебса и се чудя какво още ще ме сполети до август.
Но като цяло от както се дипломирах и седя повече у нас се чувствам много по-добре. Към края на май имах чувството че че разпадам буквално. Ако не работих от къщи не знам как щях да я карам. И лятото при нас е мега свирепо, няма опасност да ми стане топло и да се преуморя от разходки.

Пръстите се отпускат по същият начин както прасците.
Ставаш и от пета към пръсти като люлка. Боли една идея повече, но на максимум две такива "люлки" на ходилото и пръстите се събират.
Имам си го този проблем от преди забременяването и с прасците и с пръстите. Пръстите ми се разчекват във всички посоки 😅

# 561
За успокояване на болката от клампите помага магнезиево олио.
Моята помпа е на Авент електрическа, но не точно тази. Бях много доволна от нея.
Не съм слагала във водата на бебето тетра или каквото и да било. Баткото беше на 7-8м като го обливах с чай от лайка заради ужасен топлинен обрив след температура. Но само го обливах след баня. Това по съвет на лекарката. И себе си съм обливала, че и се мажех направо с чай от лайка, като правех уртикария. Не ми се вярваше, но наистина действаше страхотно.

Снощи бях през нощта на лекар. Беше дежурен. Прегледа бебето, пуснахме тонове. Всичко беше наред с нея. Не можа да установи от какво е болката. Днеска иска да отида при моя АГ, който е там през деня. Само, че ако не пия първо нещо за болката, не мога да мръдна.
Мисля, че не ти трябва АГ щом вече сте го видяли и всичко е наред. По скоро ти трябва ехограф на коремни органи. Като ме болеше жлъчка ме болеше всичко в дясно. Имах чувството, че ребрата ми са натъртени и не можех да легна на дясно. Такава болка не е нормална, не може да ти я причини бебето. Търси друга причина.

# 562
  • София
Аз имам на KikkaBoo електрическа, но смятам да ползвам мануалната на Haakaa. Взех я от Щатите заради добрите ревюта и изглежда много по-ефективна и лесна да се ползва от електрическите заради самият засмуквателен механизъм, от който се стича много лесно млякото от гърдата. Но ще видим..

# 563
И аз съм имала крампи в прасеца два три пъти в последните един - два месеца.Изпъвам пръстите в посока към мен (към коляното) и по - бързо минава.
Момичета ,ще взимате ли помпи в родилното? Ако взема помпа трябва ли да си нося поне веро , за дя я мия ,след като няма да се стерилизира?
 ММ си прави устата да стягаме багажа за болницата и щв му угодя скоро да е спокоен.И без това май с днешната паста за зъби съм купила всичко .
Относно образуването на имената прилагам скрийншот от Фея .

# 564
Еха.. 😆 така излиза, че моя и брат му са от различни родители.
Не че не си е мислил, че е осиновен заради фамилията.
Примерно баща му, ако се казва "Иван", а дядо му е "Петър" а фамилията на семейството е "Николови". Всички дядо му, баба му, майка му, баща му, брат му( който е второ дете) , дори чичковците са "Николови", а той е "Иванов Петров". 😊
P.S ще се позовава ме на религиозни и етнически причини 😅

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 18:19 от Joy Joy

# 565
Момичета, извинявам се за директното описание.
Усещам бебето като мърда супер ниско. Не усещам болка във влагалището, нещо като гъдел и мърдане, все едно ще изскочи нещо от там всеки момент, супер странно...Да търся ли доктора, просто не знам...Като отида да пишкам ми става по-леко, дали притиска мехура..
Заради този серклаж се филмирам само..

# 566
Добре, че ММ не носи фамилията на техните и не му е хрумнало да записва децата с такава фамилия, че беше някаква сложна и дълга и няма запомняне. Горките деца не можеха да 10кл се научи да си я пишат.

# 567
Така е но виждам, че го боли...щом чак като дете е мислил, че е осиновен 😕 и е търсел документи да разбере.
Ако не бяха момчета мисля, че нямаше и двамата да искаме..., но така ще изчезне фамилията.

# 568
Джой, така няма ли твоите деца да се сърдят че са с «чужда фамилия» 😂 Иначе преди ‘90 е имало други правила за фамилиите. Проучете сега на място в общината. Братовчедка ми искаше също да прави разни манипулации с имената, понеже зетя е чужденец, ама не и се получи, та се наложи да запише детето с хилядата имена, понеже мъжът и е от латинска Америка 😂

За стерилизация в болницата, вижте таблетки за студена стерилизация на Милтън, не зеам дали ги продават в Бг, но аз мисля да купя по принцип. В болницата не знам дали ще ми трябват, понеже ще прекарам макс 1ден там и бебето ще е с мен, но мисля, че за път например са много удобни.

Сега говорих с приятелка в САЩ, тя ми показа мерцедеса на помпите при тях, сланаш в сутиена и си правиш каквото искаш 😂 Ако на някой се чуди къде да си изхарчи парите  или е решил да продава кърма 😂

# 569
  • Велико Търново
До преди да забременея не знаех какво са крампи в прасците, но за сметка на това пръстите на краката много често ми се схващаха. С тях не намерих лек, но сега след като забременях и се почна с тези прословути крампи в прасците, единственото което ми помага е както каза червенокоска, ставам веднага и се отпускам на крака си, минава ми веднага.
Тази нощ не стига че сънувах някакъв ужасен сън, ами и прасеца ми се схващаше на няколко пъти и се събуждах с паника 😃, но ставах възможно най- бързо и се оправях.
Момичета, да ви се похваля, най- накрая спалнята е готова. Боядисахме двете стени където е кошарата  в бебешко розово, обърнахме нашата спалня и сега остава само коридора. Много съм доволна, качвам снимка, но нямаше слънце днес и не се вижда много добре.

Общи условия

Активация на акаунт