Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 64 371
  • 664
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да се наредя и аз при Диоролюбителките. Dior Addict EDP ме пристрасти, не напразно му е такова името. След това дойде любовта към другите му версии, а също към Miss Dior, Joy. Точно в последните дни се наслаждавам на Miss Dior Blooming Bouquet - обожавам го за лятото. Даже поръчах още една 50-ица от него, нищо че имам 100-ица в момента.

# 106
Като говорихме за отливки, ако знаете от къде мога да си купя такава на Tropical Wood (Montale), моля споделете. Simple Smile
Не наметих в Olx, а в местните парфюмерии нямат и мостра.

# 107
  • Пловдив
Кой от ангелите според вас е по-малко рисков за покупка на сляпо:
Angel Iced Star или
Angel EAU CROISIERE 2020?

Тествала съм и харесвам класическия Angel и Anegel Nova, но са по-подходящи за зимата, според мен. А аз искам нещо за лятото.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 14:18 от Ket_G

# 108
Кой от ангелите според вас е по-малко рисков за покупка на сляпо:
Angel Aced Star или
Angel EAU CROISIERE 2020?

Тествала съм и харесвам класическия Angel и Anegel Nova, но са по-подходящи за зимата, според мен. А аз искам нещо за лятото.

Тези дни си взех и двата и предполагам, че Iced Star е по-масово харесван. Той е по-лекият от двата и с по-малко пачули. Представете си сочен ананас, кокоса на Alien Goddess и едва загатнато пачули в драйдауна. Плажен аромат е - кремообразна пиня колада, но не е много сладък, ананасът му придава свежест.
Аз обаче реших да си запазя Eau Croisere 2020, защото е тръпчиво кисел и това ми харесва. Но имайте предвид, че той е по-мощен (разбирайте излъчващ и траен) и пачулито в него определено е доста осезаемо. Смокинята в него не е типична, дори не я усещам точно като смокиня, по-скоро като някакъв тропически плодов коктейл.
Ако харесвате плажни и кокосови аромати, заложете на Iced Star. Ако харесвате пачули и по-тръпчиви аромати, 2020 е по-подходящ.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 14:21 от lorem_ipsum

# 109
  • Пловдив
Благодаря за описателния и подробен отговор. 2020 ще е 🙂

# 110
Абсолютно права сте и за Iced Star и за 2020 Simple Smile При мен Iced Star е по-безгрижен, по-лек, по-ненапрягащ и изискващ. Напомня ми на излежаване по плажа с пина колада в ръка, а 2020 е партито на брега по смрачаване, секси, плодов и притеглящ към себе си. Това ми е любимата смокиня (дават го, че е нектар от такава, може би затова е по-сладък). И двата аромата не са особено трайни, имайте го предвид.

# 111
При мен 2020 е с трайността на първообраза - до душ и след него. Началото му обаче, ме измъчва, а е и доста продължително. Не е никаква смокиня при старта, ами е мощен и е като някакъв обезсолен Womanity. След часове се появява това, което ми харесва. Бих могла да го нося, вероятно на морето ще е по-хубав, но няма да е от парфюмите, които ще пръскам често. Даже мислех да го разменя, но ми досвидя заради красивата бутилка 😊 и това, че нямам нищо такова, ако не броя 80 мл запечатан Womanity... който най-вероятно такъв ще си остане, освен ако не стане чудо. От него не съм изпръскала флаконче рефил от 10 мл повече от... 5 години!

# 112
  • вкъщи
Дами, какво мислите за Dolce and Gabbana light blue sun. По нотки ми изглежда летен и безгрижен, на косъм съм да го поръчам, а не ми се ходи до мола.

# 113
Лелка в мола няма да го намериш за проба. Той е от преди 2-3 години някъде лятна версия и е нещо като лимитиран.
Мирише на ябълка, кокос и дънки. Знам странно такава асоциация ми навява на дънки. Аз много го харесвам и с удоволствие си го ползвам, но не е за всеки. Мисля тук в темата не бяха много впечатлени от него.
Трайност 4-5 часа, зависи от кожата все пак. За мен е прекрасен летен и аз го намирам за безгрижен, да. Винаги бих го препоръчала, но не смея, защото възприятията на всеки човек са различни.

# 114
  • Габрово
Моите любими на Диор-особено мъжкия- на Дюн и Отровите.
Никога  не ми е бил любим Жадор.

# 115
Здравейте, днес заедно с една парфюма покупка ми попадна мостра на reminiscence patchouli.
Сан по себе си ароматът е малко странен, някой би могъл да го нарече ретро - пикантен, леко медицински, но изключително траен се оказа, с което много ме изненада. Издържа след един душ, от сутринта до сега, наравно с другия аромат, който е екстракт. Освен това мисля, че е перфектен за смесване с някой сладък аромат, както направих аз без да искам, получи се нещо страхотно, подобно на Мадмоазел Коко.
Сега загледах и други техни аромати и някои звучат точно по вкуса ми. Някой има ли впечатления?

# 116
Много харесвам Диор. Адикт е класика, особено за любителите на ванилия като мен. Хипнотик Пойзън, също много интересна ванилия с бадеми. Долче Вита старата версия, невероятен. Мис Диор Шери - ягоди с пуканки.... Колкото до Дюн, за мен това е уникален парфюм, който е провокация за всяка дама, тъй като не е лесен за харесване.
Като споменах любимата ми ванилия, какво ще кажете за Vanilla Cake на Монтал? Дали има сила и присъствие?

# 117
По повод на Angel Croisiere 2020, най- новия отзив за него от колега е, че й мирише на " пукани чушки" 😁 За мен е сладко- свеж, но и плътен, траен ми е и ми допада. Не усещам смокини (аз какво ли усещам...), но ми навява плажни асоциации...Iced Star не познавам.
Харесвам Dior, но не съм голям фен на някой определен техен парфюм. Жадор имах много отдавна, много ми е досаден някак...размених го, не знам защо така го усещах. А иначе красив и запомнящ се, класически и т.н., но не можах да го харесам. Харесвам Infinissime и In Joy от фланкърите. Прекрасен помня и Диорисимо, имах отливка и я изпръсках с удоволствие. Мис Диор имах малък флакон, но го размених и не ми е мъчно. Пойзън също никога не съм имала, до тестове съм стигнала. Имах едно от момичетата, но то пък ми беше много еднакво с The only one DG и се разделихме. Май не съм Диор фен, така като си чета поста 🙂

# 118
Нося само J`Adore Infinissime и  Miss Dior Eau de Parfum.Някой ден бих се запознала и с други Диорчета, но засега са ми достатъчни тези.
В последно време посягам към лесно носими, хубави , но неангажиращи парфюми. Може би защото рязко стана над 30 градуса и изтървах прехода.

# 119
Влюбих се в аромата на Dolce Amalfi, аромата на дюлево сладко, кардамом, карамфил, тонка, малко тамян направо ме праща в космоса Heart
За мое съжаление 30мл няма в магазина, само 100-ца, което ще ми дойде много - аромата е специфичен, ужасно красив и пристрастяващ, но не бих го носила всеки ден.

Вчера и днес нося L'Eau d'Hiver / Frederic Malle и съм очарована колко красив е, по-скоро усещане отколкото парфюм. Нямам търпение да взема пратката с аромати на същия майстор и да видя няколкота нови

Общи условия

Активация на акаунт