Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 181
  • 664
  •   1
Отговори
# 345
За мен са зрели макове, малко преди чашката (семенника) да не е вече свежо зелена и семенцата да почнат да зреят. С нежните си, поомекнали листенца, в момента, когато тичинките са пълни с прашец и цветчетата са най-уханни и точно кремести. Свежите, току що разпъпили се макове, имат по-млечен и зелен аромат, за разлика от тези. Не познавам друг толкова естествен и фин аромат на макове. Прекрасен!

# 346
  • София
Прекрасно описано! Simple Smile Погледнах от коя година е - 2002! 20 години на пазара. Heart Exl
Има само няколко снимки от потребители във Fragram, симпатични са; очаквах да са доста повече, защото е много вдъхновяващ парфюм: https://www.fragrantica.com/fragram/fragrance/4439. Размечтах се за макови полета. Simple Smile

# 347
  • Варна
Може ли накратко да ми опишете разликата между Terre d'Hermes EDT и EDP! Днес дойде ЕДТ поръчан за ММ и сякаш е по-сух и "строг" отколкото си го спомням. Та се чудя дали мострата не е била ЕДП.

# 348
И в интернет няма интересни снимки на парфюма. А е благодатен за такива покрай състава си...
Ето една стилна, но постна и с тази на 1/3 пълна бутилка, не ми допада.

Намирам все накакви силно аграрни 😀
Скрит текст:

# 349
Аз така и не стигнах до маковете, след 10мл го размених. Piment Brulant не бе моята чаша чай (Нито Tea for Two, между другото, в който усетих силен тютюн). Poivre piquant беше моят голям пиперен любимец- топло мляко с мед, и чаша черен пипер- гениално творение! Two Hearts
Харесвам Л'Артианската Смокиня, и това лято ще я довърша, заедно с Ninfeo Mio. Много различни смокини са, със смокинови листа и двата, но втория и с кокос. Нямат грешка. Premier Figuier също е хвален много.

Angel Eau Croisiere може и да има някое смокиново листо, но си е типичното мюглерско пачули на пълни обороти. Фен съм, така че,  колкото повече - толкова повече. Ужасно много ми напомня друга лятна лимитка която съм носила, но не се сещам коя. Може би някой Aqua Chic.

Любимият ми Л'Артизан обаче си остава Traversee du Bosphore - великолепна локумена, но лека роза с кожа и подправки. Фин, кожен ориенталец с майсторски премерен гурме акцент.

Магда, исках само да поясня, за да не стане объркване със заглавията. Няма нужда да се извиняваш. Flowers Rose

SOTD- Представа си нямам. Днес в ХО, имам време да реша.
Edit: SOTD- Drole de Rose

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 09:07 от Dez

# 350
Здравейте! Някой ползвал ли е тези спрейове за тяло на Liu jo?

# 351
Някой може ли да сподели мнение за тази красота ?

# 352
  • Габрово
Днес една дама мина покрай мен и от нея се носеше много приятен лавандулов аромат.
Сетих се,че познавам само Мон на Герлейн с лавандула , но не беше той ,кои парфюми с лавандула познавате?

# 353
Днес една дама мина покрай мен и от нея се носеше много приятен лавандулов аромат.
Сетих се,че познавам само Мон на Герлейн с лавандула , но не беше той ,кои парфюми с лавандула познавате?
Може да е бил YSL Libre.

# 354
  • Пловдив
Моята прохладна лятна лавандула е Obscessed Calvin Klein.
Сега се чудя кой от двата да си купя насляпо- Еscape или  Happy Clinique.Иска ми се нещо трайно,свежо и сапунено.Кой бихте ми препоръчали ?

# 355
Темата ме подсети за Dior Addict, който от зимата не бях слагала и сега отново съм зарибена и го слагам всеки ден.

Миналата седмица ми се отдаде възможност да пробвам разни парфюми и много приятно впечатление ми направи Gucci Flora Gorgeous Gardenia, а бутилчето е много шикозно също.

Чудя се дали да не го купя, въпреки, че си бях казала никакви парфюми известно време. Ще го пробвам пак да реша. Не го бързам, де, не са тръгнали да го спират Grinning

Някой който го носи, ако може коментар? Grinning

# 356
За Gucci Flora Gorgeous Gardenia - доста е нетраен и лично при мен се оказа от онези парфюми, които много бързо омръзват. Няма определена причина, но много рядко посягам към него и всъщност за мен е неуспешна покупка. Преди него от Gucci съм ползвала Flora и Flora Eau Fraiche, както и Envy me, и трите бяха много трайни и съм неприятно изненадана. Иначе е приятен и опаковката му е хубава…

# 357
  • София
Някой има ли впечатления от Passion M. Micallef от Secrets of Love Collection? Мъжът ми го е поръчал, а аз не го познавам. Малко са ми разнопосочни мненията из нета и не мога да преценя дали да го оставя или върна. Pensive

# 358
Не го познавам, но цената беше хубава и прочетох това-онова. Едно мнение ме впечатли. За съжаление или за щастие, аз много се влияя от такива силно негативни мнения и се отказах. Ще ми е интересно да споделиш като го получите, magicjo. Бутилката е приказна!

Ще ви разкажа нещо, с което искам да помогна на тези от вас, които тепърва прохождат в парфюмното изкуство и ще го прочетат, да разберат как парфюмите са различни на различните хора, на различната кожа и колко е субективно всяко едно възприятие на даден аромат. Онзи ден нали се похвалих че имам Angel Eau Croisière 2019, пробвах го на ръка когато го получих, много ми хареса и на следващия ден го сложих на врата. Това обаче се случи по обяд, защото си бях вкъщи. Но към 14 часа душата ми заспиваше и полегнах. Събудих се към 16, защото мм се беше прибрал от работа и излизайки от банята, се търкулна до мен на спалнята. Със събуждането започнах да надушвам някакъв познат мирис, но още сънена не можех да се сетя какво е. Обаче беше толкова познато, че мира не ми даде. Попитах мм с какво се къпал. Това, което спомена, беше познато и не миришеше така. Питах го пръскал ли се е с нещо - не, мазал ли се е с нещо - не. Ял ли е нещо?? Не! И изведнъж просветление - миришеше ми на камфор, ама такъв благороден, сладък като в Midnight Poison или Перлите на Lalique, и се втрещих. Заоглеждах се от къде иде този аромат и халюцинирам ли, и като подуших възглавницата, се оказа, че АЗ мириша на това - на камфор от парфюм. Моят Круизен Ангел 2019 се беше превърнал в Перлите на Lalique! 😮 Ама 1:1 така, както Перлите миришат на мен. Не, че не го харесвам и така, защото аз си харесвам Перлите, но не мога да повярвам кожата ми (на врата) как трансформира онзи мангов вкусен парфюм в този камфоров загадъчен аромат. Изумена съм. Все съм произвеждала "чудеса" с разни парфюми, но толкова огромна разлика в аромата от излъчването от ръката и от врата, до сега не бях възпроизвеждала. В момента взимам едни капсули колаген с екстракт от зеленоуста мида, които миришат на умрели преди седмица зеленоусти миди (каквото и да е това, но със сигурност е отдавна умряло...) и много се надявам като приключа с тях след два месеца, те да са били причината за тази трансформация, защото често се случва причината за такива изменения на ароматите да е заради излъчвани през кожата... ето такива неща (не знам как да го кажа, но се надявам, че ме разбрахте). Та тази тирада е, за да кажа, че всеки може да извади от себе си неподозиран аромат от парфюм, който на друг човек да звучи направо непознато различно. Ето пък Кафето на Калотинис и на ръката ми, и на врата излъчваше едно и също! Мистерия...

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 21:00 от Анонимен

# 359
Азалия, много добре те разбрахме! Няма мистерия, нормално е. Като приключиш с "умрелите капсули", всичко ще се промени, вярвам! Наистина, всеки аромат, който си сложим, взаимодейства с това, което излъчваме отвътре. А този "Ангел" 2019-та, ми е толкова любопитен... не го познавам изобщо. Предполагам, че е хубав?
Аз, да се ориентирам към някоя философска група, Grinning но съм забелязала по себе си, че ароматите се променят, дори от емоционалното ни състояние, радост, притеснение, раздразнение...

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 21:47 от Magda Dimitrova

Общи условия

Активация на акаунт