Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 195
  • 664
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Момичета, бихте ли ми казали къде в София може да се пробва Chanel crystal eau verte? Утре ще имам работа в столицата и искам да го пръсна на кожа.
В Pretty Shop или на щанда на CHANEL в Сердика Център.

# 331
Аз преди малко поръчах един Coach Dreams Sunset на сляпо. Thinking
Пуснали са ги на 49% намление в Нотино и 40мл е за 41лв. та не успях да се въздържа.
То вече няма за къде да питам, но как мислите. Става ли за покупка на сляпо? 😅

# 332
  • Пловдив
На мен много ми хареса,но ми се стори нетраен.

# 333
На мен много ми хареса,но ми се стори нетраен.

Да, това няма да ме изненада.
Аз имам Coach Edp и положението е същото, страхотен аромат, но нетраен.
Явно просто са такива парфюмите им. Simple Smile
Аз затова с тях дебна сериозни намаления, защото наистина цената е малко всочка за трайността им.

# 334
  • Sofia
При мен беше много много траен. Хубав парфюм е, непретенциозен и става за на сляпо. Със здраве да си го ползваш! Simple Smile

# 335

Да, това няма да ме изненада.
Аз имам Coach Edp и положението е същото, страхотен аромат, но нетраен.
Явно просто са такива парфюмите им. Simple Smile
Аз затова с тях дебна сериозни намаления, защото наистина цената е малко всочка за трайността им.
Как нетраен!? При мен е термоядрен! Даже ми досажда, че не изчезва и не намалява силата си по 12ч. Използвам го с по 2 фъс, че иначе ще се задуша.

# 336
Може би е до кожа.
Моята е по-мазна и много бързо спирам да усещам по-леките аромати.

# 337
Rocket от друга тема видях че писа за I Want Choo. Ако не се бъркам скоро имаше 40 мл на супер добра цена (54 левапо спомен) . Често има и 10 мл иделни за проба (около 20 лева с намаление) . Имах скрийншот с цената и магазина, но трябваше да си разчистя телефона и се наложи да го изтрия. Ако не се лъжа във Венера бяха 40те мл, а 10те са в Дъглас.

Искам да попитам дамите, които оприличават My Way Intense на Интердит, кой точно от 4те визират, защото сега в мола пробвах парфюма и не ми напомня, дори за моят нос е много далече, а искам да видя приликата. Чисто парфюмно се интересувам, затова моля споделете.

Пробвах на кожа новия My Way Florale... Докато изляза от моля и го нямаше вече. Може проблема да е при мен, но Intense като че ли не изветрява толкова бързо.

Пробвах и скейтбордчето на Каролина. Приятно е, закачливо и много младежко. Никак не е мой тип, но е нещо различно от популярните в момента. Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 20:15 от Lale_Lili

# 338
  • София
Densi, благодаря за информацията относно наличността (липсата ѝ, де) на Moresque Scarlet Rouge в Ателие 84. Надявам се, че ще дойде в някакъв момент. Simple Smile
Веднъж в градския транспорт ми замириса на Piment Brulant. Огледах се да видя откъде се носи- нищо. Погледнах на земята да видя дали някой не е разсипал червен пипер- нищо. Чудих се после, а и до ден днешен не знам дали беше Л'Артизанската чушка, или пакетче мляна пиперка за гулаш. Терзанията на парфюмана Thinking
JoyJoyJoy
Много си го обичам този чудак Piment Brulant. Heart Eyes Имам поне още няколко парфюма, за които нормален човек би си помислил, че има разпилян зарзават наблизо или някой прави салата в съседната стая. Grinning Като видя чушка в пирамида, особено много се оживявам и пробвам при възможност. Grinning Преди време харесах един Марджиела, който е със зелена чушка, прекрасен, но много ефимерен, както повечето неща на марката върху кожата ми: Wicked Love Margiela.
Klodilia, нещо на Lesquendieu, но какво нямам идея, дамата каза че ще запомни Simple Smile След часове остатъчния аромат също беше хубав. Но това е нежен и лек аромат, нищо силно и натрапчиво.
[...]
При теб нещо ново?
Oх, имам голяма любов там, Feu De Bengale Lesquendieu, писала съм преди. Все се каня да проуча останалите и аз, трябва да мина да ги видя, без да се разсейвам с други марки.
Напоследък и аз предпочитам малко по-прозрачни композиции, бързо се уморявам от по-интензивните си парфюми.
Иначе в момента предимно тествам, от време на време купувам (в повечето случаи парфюми, които са изчаквали ред в списъка доста време). Ново откритие за тази година, което сигурно ще е и любимият ми нов (за мен) парфюм за цялата година, е един прекрасен ирис - Trimerous Jorum Studio. Може да се опитам да напиша няколко реда скоро, като си събера мислите.
Харесах и Panettone-то на Milano Fragranze, не е лепкаво, има хубави цитруси, напоени с ром, а хлебната нота ми напомня тази в Jeux de Peau Serge Lutens, но е по-лека, по-въздушна и не толкова подправкова. Simple Smile

# 339
Днес съвсем категорично осъзнах, че смокините в парфюм не са моето нещо! Много обичам смокини като плод, но в парфюм - твърдо не. Не открих нищо смокиново до сега, което за мен да е уау. Без да познавам Angel Eau Croisière 2019, го взех в замяна за смокиновия Angel Eau Croisière Mugler 2020 и това е една от най-щастливите ми размени. Толкова прекрасен се оказа 2019, а малко се притеснявах от манго, сорбе и пралина начело, но са комбинирани по подходящ за моя вкус начин и страшно ми харесва! А и с отказа ми от Angel Eau Croisière 2020 си давам сметка, че няма да започна да харесвам и Womanity колкото и време да мине, въпреки че го държа запечатан, и му се надявам заради това, че е един от най-трайните парфюми, които познавам, но 2020 го усещам като един безсолен Womanity, така че, явно последният губи всички шансове.

Piment Brulant е един от най-любимите ми парфюми! За мен основният аромат в него след като се приберат чушките, са маковете.

# 340
И аз харесвам Ангел 2019 много повече от 2020,макар смокиня да ми е в топ 3 любими нотки в парфюм, когато не е твърде зелена.
Чушка е странно за мен, имам един Clean Reserve Sueded Oud, уж велурен уд, а в началото има люта чушка и разбира се, това най-много усещам. В началото много го харесвах, но после именно тази пиперка започна да ми пречи.🌶️

# 341
Азалия, аз харесвам смокинята в Средиземноморската градина. Всъщност единствената друга в парфюм, която познавам, е именно Womanity. Оценявам го и се радвам, че го познавам, но определено не ми е от големите любимци. Това с уговорката, че в Womanity усещам сладко от зелени смокини (освен морските нотки), а в Средиземноморската градина - по-скоро аромат на листа или даже на цялото дърво. Та и двата са смокинови парфюми, но си имат разлика.

Парфюм и песен за днес:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Nova-61519.html (от мостра; стори ми се много красив, а си мислех, че е подходящ само за по-хладно време)
и
https://www.youtube.com/watch?v=N_PS05ebm3s (отдавна не я бях слушала, а много я харесвах, когато излезе...кога минаха 2 десетилетия?)

Спокойна вечер на всички!

# 342
Със закъснение, любимият ми аромат на Dior е Pure Poison.
Моля дамите за мнение за First Instinct Blue For Her Abercrombie & Fitch.

# 343
  • Sofia
Днес пробвах най-сетне Narciso Cristal. Как да го кажа по-меко...нещо, като НИЩО. По-глупав парфюм, от излезналите наскоро, е може би само новият Miss Dior. Изобщо не мога да го опиша - неопределена сапунена миризмичка, която изчезна след 30 минути. Много упорито се опитвах да си съставя в главата дори едно изречение, с което да го опиша, ами не можах. В никакъв случай неприятен, но толкова безличен, че чак ме е яд. Обичам марката, не очаквах от тях баш такъв безсмислен фланкър да избълват... Rolling Eyes

# 344
  • София
Piment Brulant е един от най-любимите ми парфюми! За мен основният аромат в него след като се приберат чушките, са маковете.
И аз намирам цветния акорд в него за феноменален. Не си спомнях, че са точно макове, но да, напълно реалистични макове, без да са силно горчиви, някак много креместо и "благо" са направени. Heart Exl

Общи условия

Активация на акаунт