Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 210
  • 664
  •   1
Отговори
# 315
Всички ванилови парфюми потъмнява, но и стават по-наситени с времето, поне аз така си мисля, имам един практически с цвят на черен чай вече, чудесно отлежала ванилия, пазя си го Simple Smile
Хубави отзиви чувам за смокинята и лотуса на jo Malone, за лятото сигурно ще е в десятката, а пък и бил по плътен от останалите си събратя, ще ми е интересно да чуя отзиви и тук Simple Smile
Някой търсеше парфюм с малина? Сетих се за guerlain my insolence мисля че там имаше хубава малина....
Днес си получих две мечталки, добре че само на тестер едната, защото щях да минавам в съседната тема.
Аромат 1 беше love mimosa amouage.
Ох, хубава, реалистична мимоза има, не е странен, както се случва понякога. Веднага се разпознава амуажското днк, не чак ретро, но да кажем класическо , мимозата доста пробива поне за първия час, два, базата е приятна, без изненади и много политкоректна
Хубав аромат, но на моя вкус леко крещящ, някак не ме развълнува.

На негов фон тествах Tom Ford Noir de Noir който също отдавна искам, разбира се по най-тъпия начин за тестване - единия аромат на едната ръка, другия на другата, може би затова ми се сториха някак сходни и мнооого различни.. (Като за начало ще кажа, че мимозата определено е по-силничка.)
Иначе Noir e типичен и прекрасен Tом Форд, закръглен, кадифен и хармоничен, в нито един момент няма нота която да доминира, по-скоро се преливат. Ако амуажа веднага те телепортира в една аура на силно слънце и искрящ жълти цветя в косите, Noir de Noir e за мен привечер в градина с рози и запалени факли, а висок красив и тъмен непознат ти поднася шоколад...
Започва с много ярък шафран, който прелива в роза, пачули и трюфел, което в комбинация звучи като тъмен шоколад с Розова вода, усеща се и някаква плътност, нещо като пръст и дървесина, и нещо френско и старомодно в хубавия смисъл (комбинация която я има в много фордовски парфюми), нататък преминава в чудесна несладка земниста роза, смесена с основата на орхидеите.
Изобщо днес съм щастлива.....

# 316

Някой търсеше парфюм с машина?

Ох, да живее редактора! Joy Така се разцвилих, че изплаших котката. Joy
Работата е там, че се замислих кой, аджеба, беше парфюмът в който се усещаше машинно масло. (А той далеч не е един.)
Чудесни малини освен в Angel Nova има и в Girl of Now Forever и LVEB Intensement.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Int … sement-59326.html

Веднъж в градския транспорт ми замириса на Piment Brulant. Огледах се да видя откъде се носи- нищо. Погледнах на земята да видя дали някой не е разсипал червен пипер- нищо. Чудих се после, а и до ден днешен не знам дали беше Л'Артизанската чушка, или пакетче мляна пиперка за гулаш. Терзанията на парфюмана Thinking

Моят последен Alien Essence Absolue също е много потъмнял, но не ми пречи. Органза обаче цапа, и не я нося вече.

# 317

Някой търсеше парфюм с машина?

Ох, да живее редактора! Joy Така се разцвилих, че изплаших котката. Joy
Работата е там, че се замислих кой, аджеба, беше парфюмът в който се усещаше машинно масло. (А той далеч не е един.)
Чудесни малини освен в Angel Nova има и в Girl of Now Forever и LVEB Intensement.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Int … sement-59326.html

Веднъж в градския транспорт ми замириса на Piment Brulant. Огледах се да видя откъде се носи- нищо. Погледнах на земята да видя дали някой не е разсипал червен пипер- нищо. Чудих се после, а и до ден днешен не знам дали беше Л'Артизанската чушка, или пакетче мляна пиперка за гулаш. Терзанията на парфюмана Thinking

Моят последен Alien Essence Absolue също е много потъмнял, но не ми пречи. Органза обаче цапа, и не я нося вече.

Много се радвам, че съм те разсмяла :=) автокоректа на телефона ми прави ужасни работи и не му смогвам да редактирам, да не говорим, че поствам докато кърмя, изобщо, генерално се извинявам за грешките в постовете

# 318
Elie Saab Le Parfum In White наистина е подходящ за офис, в който работят и други хора. Деликатен аромат, не се натрапва. Отначало ми се стори безличен, но след няколко разносвания започнах да откривам красотата му. Много добър продукт на Ели Сааб.

# 319
Момичета и момчета, кажете някоя дума за Armaf Niche Gold.  Интересен ми стана, а няма къде да тествам. С търсачката намерих само едно недостатъчно мнение, което не можа да ме ориентира...

# 320
  • София
Някоя от вас да се е сдобила с тоз красавец?

# 321
Разнасях днес Кафето на врат, развитието му е същото като на ръката - минава през същите етапи, стига до тирамису и тук таме се прокрадва нишка на карамелен топинг. За мен е немощен и твърде натурален, буквален аромат. Не бих го нарекла гурме, а хранителен мирис. Сигурно така миришат в края на работния ден тези, които работят в Starbucks. Мисля, че е твърде смело от страна на Теодорос Калотинис да се хвърли в направата на 17 парфюма още с появяването си в парфюмния свят. Че и между тях 4 ексклузива вече нареди... Ми направи два, изпипай ги да шашнат хората, рафинирай носа си и после продължи. Стани първо име, после бълвай масово. А той натворил някакви неща... Ако и другите са такива, по-добре да спре поне за малко. И опаковката е проста като на наливен парфюм. Всъщност, виждала съм много по-качествени шишета за наливане на имитационна парфюмерия от това. В никакъв случай обаче, не искам да кажа, че това творение мирише неприятно, напротив - приятно е, но... за мен това не е нещо, което може да се нарече парфюм и аз май не искам да мириша на кафене, а в този вид не струва толкова. Ще го понося още малко и ще го мисля. Във всеки случай би ароматизирал автомобил отвътре чудно и всъщност точно на такова нещо прилича най-много - на аромат за дома/колата. Но не съм пораснала толкова, че да си ароматизирам колата с фъскало струващо над 80 лв за 50 мл. Дано не разочаровам накого, но както винаги трабва да е ясно на всички, че всеки описва лично неговите си усещания от всеки един аромат, който се наеме да опише. Т.е. както във филмите пишат накрая "всяка прилика с действителни лица и събития е случайна..." та и аз така - това е лично моето усещане. Вашето може да е всякакво друго и аз съм напълно ок с това.

# 322
Добро утро! Питането ми е не сезонно... Кой Dior Poison е любим за вас (който каресва парфюма) и в кой усещате най-силно бадеми и ванилия?
Изключвам този с тубероза, не е за мем.
Азалия, много ми хареса коментарът ти! На мен често ми е неудобно, да споделя негативни лични впечатления, за даден аромат, защото знам, че много хора го харесват. Такова премълчаване обаче, създава по-голямо объркване и не е редно и честно! Имайте хубав ден! Flowers Rose

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 06:57 от Magda Dimitrova

# 323
На мен често ми е неудобно, да споделя негативни лични впечатления, за даден аромат, защото знам, че много хора го харесват.
Всеки е свободен да споделя, това е смисълът на форума. Естествено е не всички да харесваме едно и също, понякога се чувстваме и разочаровани от даден парфюм. Няма нищо лошо в това. Едно по-различно мнение даже би могло да бъде и полезно. Мисълта ми е да не се притесняваш да споделяш.

# 324
Всъщност защо говорим за премълчаване? Ето Азалия си каза мнението, аз също споделих, че парфюмът ми харесва и ще го нося с удоволствие.  Пък сега дали ухая на кафе, торта, червен пипер, смокиня или там каквото решите, ами важното е да ми създава настроение. Simple SmileАко някой е премълчал това си е негово решение, насила никой не споделя. Повечето тук сме с доста голям парфюмен опит, но еднакви усещания  и сто процента покритие на възприятията няма. Аз лично с никого не се идентифицирам 100 %, чета, пробвам, греша и често се убеждавам, че парфюми, които се харесват или не при мен предизвикват абсолютно противоположни усещания.

# 325
*Emia*, така е, разбира се! Просто споделих как се чувствам понякога, но ще се коригирам. Сама си "заглуших" питането за Dior Poison! Grinning
Заради артистичния си безпорядък (така ми е по-удобно да го нарека), вчера, в дъното на един шкаф, си намерих нещо, което много обичах преди десетина години. Paco Rabanne Ultrared. Със сигурност се е променил, но днес ще го довърша, защото е на дъното. Ей така, от сантимент.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 07:24 от Magda Dimitrova

# 326
Magda, Dior Poison e само един:
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Poison-218.html
Бадемите са в Хипнотичната отрова и нейните вариации.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Hypnotic-Poison-219.html
Poison Girl
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Poison-Girl-35561.html

Най-много шишета съм изпръскала на Хипнотичната Отрова, най-много бадеми и ванилия има там. От Момичето ми ставаше лошо, нещо там ме дразни много.

# 327
Dez, извинявам се! Да, имах предвид Dior Hpnotic Poison и Poison Girl
Благодаря ти! Heart

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 08:57 от Magda Dimitrova

# 328
Aз пък от вчера се каня да споделя няколко думички за https://www.fragrantica.com/perfume/The-Merchant-of-Venice/My-Pearls-63467.html. Както са писали във Фрагрантика - "Very soft, very clean, very feminine, very elegant."  Действително много подебен на Noa Cacharel, почти едно към едно, но в  My Pearls  има доста повече бели цветя, мускус и тонка, по-остър и наситен е, сякаш по-концентриран. Стори ми се също много подобен на Une histoire de femme sensuelle, но с доста по-обрана сладост.  Ноа пък е малко по-приглушен и кремест, повече се усеща момината сълза сякаш. Но цялостно двата аромата почти се припокриват и носят подобно усещане.
Либре едишън 2021 взех на сляпо и не сбърках. Мисля, че се доближава повече до Либре интенз, който ми беше в уиша.
По повод мненията отдавна ми се искаше да припомня думите в един определен подпис - „Всичко, което чуваме, е мнение. Не е факт. Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина.“ Марк Аврелий

# 329
Момичета, бихте ли ми казали къде в София може да се пробва Chanel crystal eau verte? Утре ще имам работа в столицата и искам да го пръсна на кожа.

Общи условия

Активация на акаунт