Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през юни

• 88 892
  • 2 549
  •   1
Отговори
# 1 935
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Лейла, бързо да минава!
Компот със захар също ако има кой да ти донесе, само не "гола" вода.
Моето не е стигало до болница, но при стомашни проблеми нашия педиатър спираше захарта
Извинявам се, че апострофирам Simple Smile

Бързо да оздравява мъничето;

Нови проблеми. Моля ви, пратете малко положителен вайб, че ми идва да си заудрям главата я стената.
Пращам Hands Pray

Почивните дни бяхме с познати и детето им, беше болно, зарази ни едно хубаво, гърло ме боли, нос ме сърби, мъжа ми и той, нашето засега го крепим уж, и го пъдим да не се вре в нас, то иска да се гушкаме, и се сърди...Чудно лято е!

# 1 936
Лейла,една банка с илачи,и ще е като нов!Обаче е голям зор с толкова малко дете и система 🥺. Баткото беше малко по-малък,тъкмо навършил годинка,когато лепна чревен вирус.Пътеката тогава беше три дни,но ни пуснаха на втория ден, защото имаше голям наплив,а той видимо се подобряваше.Слагаха ли му ротавирусна ваксина?
Добре че поваля,та да разхлади.Лятото ми е най-трудно да спя.До малките часове бях будна,уж духаше вятър,но от другата страна на къщата,и в спалнята и повей не се усещаше.Накрая пуснах климатика,и припаднах.

# 1 937
Ренко,твоя има ли ротавирусна?Май бях те питала?

# 1 938
бъръльо-бъръльо, HugHugHug

Аз с децата също не съм стигала до болница, но малкият имаше период, в който много повръщаше от горещини и по принцип беше с по- чувствителен стомах. От педиатъра им съм запомнила да се дават сладки течности, той лично се кълнеше в студените чайове (които по подразбиране са бъкани със захар). То неслучайно глюкозата е смъртно сладка. Rolling Eyes Даже и прословутата препечена филия със сирене не препоръчваше, изключваше всякакви млечни и протеини; "изписваше" печени плодове, не пресни. Споделям опит, в ефективността на който съм се убеждавала многократно и е работил безотказно.
Зная, че има различни практики, важното е всеки да вярва на този, в чиито ръце е поверил здравето на детето си. Hug

Мистик, относително е. И различно за всеки. В подобни ситуации важното и е двамата да са Ок с тази промяна, да гледат в една посока, да се поддържат и да си вярват безрезервно, иначе не зная как би сработило.
Скрит текст:
Имаме приятели, които просто не искат да се местят никъде, а на мъжа често му предлагат хубави позиции на хубави места. Но те дори на море си ходят в един и същ хотел, по възможност в една и съща стая/ апартамент вече близо 15 години.
На ММ България като цяло винаги му е била тясна.
Аз пък съм свикнала с подобен начи на живот, защото баща ми беше представител на различни външнотърговски (по "онова" време) фирми, както и търговско аташе и навсякъде, където е имало подходящи за мен със сестра ми училища и е било достатъчно сигурно, сме били с него. Та затова за мен това е някак съвсем нормален и естествен начин на живот, в кръвта ми е, както се казва. Сега, ясно, че не всичко е цветя и рози, има и трудни моменти, неизбежно е, но за нас плюсовете са в пъти повече от минусите. За нас.
Бяхме в Азия отначало, но впоследствие се случиха разни събития, както и си дадохме сметка, че родителите ни вече са на възраст и искаме да сме възможно по- близо до тях, затова се върнахме обратно в Европа. Тук вече сме в почти изцяло приключил процес на трета релокация, само чакаме края на учебната година на децата. Иначе ММ много го влече Далечният Изток, пък да видим. Някой ден, живот и здраве, ще бъде.  

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 11:51 от TuЛи

# 1 939
Има,Бобче.Именно заради лошия ми опит с батко му.Изминалото лято на два-три пъти хващаше нещо,с Т и разтройство,но сравнително бързо минаваше,никога с повръщане.

# 1 940
И аз сложих Ротатек,знам че не е гаранция,но съвестта ми да е чиста .Според педиатърката и да хване,точно леко се карали вирусите,до сега не е имала да чукам на дърво.

# 1 941
Благодаря ви за подкрепата!
Вече има изтекла една банка с физиологичен разтвор,втора тече.Поне спря да вдига висока температура, за сега.Обаче това разтройство с никакви прахчета не минава,а реално в момента не го лекуват с нищо,понеже се чакат резултати.
Едни от тях днес по това време,другите след дни дори.Има рота вирусната ваксина.
Вярно,че съм по-спокойна като сме тук,но на моменти се сривам...Не тая надежди и скоро да си тръгнем и се настройвам за по-дълъг престой.А уж трябваше за една,две системи да дойдем..

# 1 942
А уж трябваше за една,две системи да дойдем..

Ще подействат, а и ще излезнат резултати от изследванията и ще видят дали се налага да включат още нещо.
Поне сте на правилното и сугурно място, следят го, под контрол е всичко.
Като започне да действа лечението, много бързо ще се осефери детето, просто на организма му трябва повече време явно. Hug

# 1 943
Лейла,трудно е,знам.Тук сме,пиши,изливай си мъката 🤗.Големия си беше още с разтройство, когато ни изписаха.Казваха,че е важно,че намалява.
Организма му е изтощен вече, възможно е много да спи,и още,да речем седмица,след оздравяването,за да си стане пак същия.Но съня е важен за възстановяването,нали знаеш.Щом е на втора банка, значи е и пооводнен.

# 1 944
  • Пловдив
Ох...сърбят ме пръстите да напиша нещо, ама айде...нали ще бъда бяла и добра Grin

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 12:35 от mystic woman

# 1 945
Лейла,гушки! Ще мине,не се притеснявай. Там сте под наблюдение и ще вземат мерки. 🤗
Мисте,кажи си деее! 😁😆

# 1 946
Давай,Мисте,а някоя ако е в настроение за заяждане,ще си проличи 😬

# 1 947
  • Пловдив
Ааа, не ...темата е деликатна...и за вас и за мен. Подминавам и така Simple Smile по-добре е.

# 1 948
Тогава защо го казваш изобщо?Аз подозирам,че ваксините ти бодат очите,както неведнъж си споменавала.

# 1 949
  • Пловдив
Ам да кажа/напиша нещо...инак ми е скучно Smiley Не ми обръщайте внимание.

Общи условия

Активация на акаунт