Модни консултации (Юни, 2022) - 67

• 60 078
  • 855
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм с широк ханш и такива панталони ми седят много смешно, правят ме още три пъти по-широка. Не нося и не се терзая.
На тая рокля бих сложила само бански, джапанки и плажна чанта. Просто ми е толковааа... кежуал да кажем, че би ме било срам да я нося другаде.
Еспадрилите често са неудобни, досега не съм мерила удобни такива, че да си помисля дори да купя. Не се терзая и за тях.

# 151
И аз съм с широк ханш и затова избирам широките панталони да не са съвсем бухнали - отпред и отстрани да няма набор, а ластика да е само отзад
примерно такъв
имам същия модел в този десен и не ме прави много по-широка. Не че се впечатлявам особено де....каквото е такова тялото, някои дадености не могат да се променят

Роклята за по-така фръц излизане може с разни гердани, колиета и т.н. но като си пясъчен часовник този модел хич не е ласкав за такава фигура, аз в такава изглеждам ужас-ужас
Вчера доста жени бяха с такива из града и най-разнообразни обувки и чанти към тях.

# 152
Благодаря, Al Simple Smile За панталона май ще померя малко по магазини. Проблемът е, че като си харесам нещо или по-скоро като си го навия на пръста, малко губя преценка. Решавам, че го искам и го взимам 😃 Пример е онази последна рокля от Vzaro, чийто обсъждане мигрира и тук. В крайна сметка ще я върна 😃

За аксесоарите, тази рокля си я взех за ежедневно съвсем непритенциозно размотаване. Не ми стои зле и материята е много яка. Обаче седи постно. Реално с една боди крос чанта изчезва този проблем, но реших да питам ако някой има по-интересни идеи. Аксесоарите не ги мисля много-много извън чантите.

Еспадрили си харесах няколко чифта. Идеята ми е да са затворени пръсти

# 153
Танчитка, роклята ще стане супер с дълго интересно колие. Даже веднага си я представям с някое на malkata.gad ще я намериш във фейсбук. 

Такива панталони аз нося от няколко години, но при мен разлика талия ханш почти няма.
Супер удобни са и не ги сменям за нищо лятото.

# 154
Хелоу, мацки! Три мухи ми се въртят в главата от вчера и ще помоля за вашите съвети.
Първо и най-терзаещо. Какво да прави с тия широки пижамести панталони с висока талия, така носени напоследък. Доста ми харесват как стоят на разни жени, обаче те са със значително по-различна фигура от моята: прибрах, “прав” ханш. А аз съм си доста изразен пясъчен часовник. Чудя какво да правя?

Вторият ми въпрос е какъв аксесоар бихте препоръчали за тази рокля?

Третото ми колебае е относно еспадрилите. Никога не съм имала. Това лято обаче се очаква да прекарам доста време на ваканция в Гърция и си взех разни а’ла плажни рокли, къси ленени панталонки, моряшки разни туники, панталонки. Изкушавам се за бели еспадрили, но се чудя
1.Като пясъчен часовник за тези панталони ползвам няколко стратегии:
- Дълги, много дълги и ги нося на ток/платформа;
- горната част със скъсени пропорции и при възможност подчертавам талията и/или раменете т.е местя акцента нагоре!
- едноцветни или с някаква умерена вертикална геометрия!  Всякакви едри флорални мотиви утрояват размерите при мен, та бягам от тях като дявол от тамян!

2. Нещо лежерно и морско или дървено, но съм съгласна, че моделът не е оптимален за нас

3. Да за еспадрили всякакви, макар че аз лично НЕ предпочитам равни!!

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 18:59 от Agent Provocateur

# 155
Роклята нещо не мога да определя с какъв цвят е- бежов, бронзов?
Тя е от тези дрехи, които изглеждат безформени, когато са необлечени.
Аз също бих предложила дълго цветно колие или масивно с няколко реда, фишу.
Приятелка има същата от тъмен деним и връзва пъстър шал вместо колан.
Моята е подобна кройка, но пепитена с буфан ръкави. Комбинирам с късо дънково яке и ярки кецове и чанта.

# 156
Някой ако има наблюдения от роклите на Desiguel дали отговарят..Не разчитам на сайта в случая този
https://answear.bg/p/roklya-desigual-dalag-model-razkroen-model-728615

Много съм влюбена в тази рокля и имам код за 90 лв отстъпка(от покупки) , та доста ще смъкнат цената. Колебанието ми е за бюста 98 см, явно се носи без сутиен, дали ще ми е добре М, по принцип съм в L.... Кофтито на връщането е, че ще изгоря с тези 90 лв

Мисля, че я има L за 200 лв в Modivo.

# 157
Разгледах я тази малка гад (какво име само!). Интересни авторски неща, благодаря за препоръката Simple Smile На бърз поглед и по моите търсения и вкус, набелязах това:

Видях и едни водни кончета, които ме присетиха за други водни кончета, които имам от един потник:

Ще пробвам и с тях.

Цветът е тютюн. Едно такова кафеникаво, но със зеленикаво. Има и едно по-народно име този цвят, ама хайде да не го споменаваме 😃 Тъмна съм и ми седи ок.

Agent, благодаря за насоките за панталона. И на мен това ми е идеята горе-долу. Само с тия мотиви съм толкова скарана, голям съм “дюс” 😃 Но имам нещо предвид на едни едри магнолии, доста едри. Искам материята са пада тежко, изключвам лена, не ми е ок за панталон. Височина без проблем с платформи ще увелича. Талията ще я подчертавам, как да я пропусна - талия и корем са ми големите оръжия 😃 

Mateah, съгласна съм за дънково яке, имам доста подходящо. Просто не ми е опция за през деня с тия температури. Ще го пробвам за вечер. За колан не съм мислила, струва ми се, ще се развали линията, но ще пробвам Simple Smile

# 158
Еспадрили има всякакви!
Аз си намерих едни на Aerosole, които са остри отпред (не понасям тъпи върхове на обувки), отвътре са кожени, имат възглавничка на пръстите и са с каучукова подметка!

Едно време в средата на 80-те бяха пуснали в Корекома едни много яки - с платформа, но без връзки на глезените, кожени. Имах от тях ниски и високи - също бяха много удобни.
Нещо подобно:

Има всякакви еспадрили, просто трябва да се търси и мери.

# 159
  • София
Някой ако има наблюдения от роклите на Desiguel дали отговарят..Не разчитам на сайта в случая този

Много съм влюбена в тази рокля и имам код за 90 лв отстъпка(от покупки) , та доста ще смъкнат цената. Колебанието ми е за бюста 98 см, явно се носи без сутиен, дали ще ми е добре М, по принцип съм в L.... Кофтито на връщането е, че ще изгоря с тези 90 лв

Няма да изгориш, възстановяват се Wink
С друго не мога да помогна.
Всъщност, то само от М има наличност. Аз бих поръчала и от двата размера и да се надявам да ли стане по- евтиния. Grinning

# 160

За desigual нямам наблюдения, но дъщеря ми има доста рокли с платена горна част от този тип, ако трикотажа  няма подплата прозира и се разтяга. Този тип връзки са много неудобни, протъркват и се впиват, не става да са по-хлабави, за да седи добре трябва да са стегнати, подменила съм ги с разни варианти на памучни ленти, по- плътни, за да не убиват.
Добре  че й мина мерака, за такива рокли, че една няма без допълнителни поправки. Такъв модел на сляпо не бих поръчала.

Да  за всякакви еспадрили.

# 161
Благодаря, значи възстановяват в answer, супер. Да, това не ми пречеше да предплатя "Аз бих поръчала и от двата размера и да се надявам да ли стане по- евтиния"
Иначе не звучи добре да разтягам плетка без сутиен 😁🙄
Ами любовта е сляпа, дори да преправям... А дали на такава плетка може да се пришие нещо бежово или много сложно да се напасне?

# 162
Има една смес от лен и полиестер май, ще погледна като се прибера. Пада тежко, не се мачка и за палацо гащи е страхотна! Изглежда като плътен тежък лен и държи хладно!

И аз като теб съм жената дюс най често! Днес със широк панталон - много дълъг и светло сиво-син, черни сандали на платформа, бяла скъсена тениска от онези с подплънките и шал в бяло/сиво/жълто. Не е зле, не е и нищо особено, но силуетът е дълъг.

# 163
През годините такъв модел с различни вариации на плетивото сме купували и  от индийския магазин на ул. Сан Стефано в София и са бюджетни, може и там да се погледне за такъв тип, по- добре са ушити и от по- хубави материи от тези на зара и други марки от този тип, които има.

# 164
Покрай новите ми бръмчалки в главата, забравих да ви споделя някои други неща.

Кръщенето на дъщеря ми е идната събота. Взех си онзи ден поръчковите обувки от Gizdas. Харесвам си ги и даже ще си ги нося често. Ако имах шанс щях да избера друга кожа, най вече лак. Но се налагат компромиси. Спази се идеята да са мериджейн, какъвто искам.
Бях на проба на роклята. На мен ми харесва как стана. Отсега усещам недоволство за избора ми: 60тарска А-образна. Ще се покажа след събитието да видите. Прическата: френски кок, грим: лек, котешка очна линия.

Тази събота мина сватбата. Аутфита по споделения тук план:

Хареса ми как се получи, получих и комплименти, ама като са от ММ не знам дали се брой. Снимки нямам, човек като е заобиколен от фотографи и съвсем изключва. Като пратят от сватбата може са споделя.

И сега шокиращото за мен покрай тази сватба: маратонките са превзели всичко младо! Буквално всичко! Разбира се, маратонките са от модерните по-груби модели. Видях обути на всичко: булка, кума, шаферки (с едни доста приятни смарагдово зелени шифонени рокли с едно рамо - официални доста), на сатенени рокли-нощници, на офис рокли до коляното. Чудо! Даже ММ ми вика “тия маратонки май вече се носят с всичко” 😃 Мисля, чя бях единствената жена под 40 без маратонки.

Общи условия

Активация на акаунт