Модни консултации (Юни, 2022) - 67

• 59 633
  • 855
  •   1
Отговори
# 675
Мими, кое пък им е грозното на тези? Rolling Eyes
Относно обувките, които публикува Light Beam - нека не забравяме, че според целта дизайнът на обувки/облекло варира. За офисни цели точно затворени отпред и ток 5-6 см е ок, за градски разходки сандалите не трябва да са със заострен връх и 10 см ток. Красиви обувки означава и адекватни обувки.

Льоня, къде ги гледаш?

# 676
  • София
В Пунто.

# 677
  • някъде под слънцето...
Не съм правила El Camino., но съм била на  някои места, от където минава.
Включително и катедеалата  в Снаряго де Компостела, където издават документа за
Peregrino
Виждала съм много хора,  от пътя, познавам и доста хора, които са го правили., някои само част, други целия, няколко пъти.
Само да спомена, че идеята  да направиш  El Camino, не е мода, а вътрешна  душевна  необходимост , която обезсмисля суетата да се демонстрира стил.
Обувките трябва да са удобни.Много удобни.
Като се има в предвид, че се нощува в алберге,   и  трамбоването на десетки км  цял ден, дни наред   под силното испанско слънце(па макар и северна Испания да е пощадена в това отношение) суетата ми идва в повече.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 16:15 от sl

# 678
Ох, Елиф не че са грозни, но в сравнение с моделите, които имаааа,  мммм тези бледнеят. Аз моите на Каприз също не ги одобрявам, ми бабешките са, всеки го казва.... но права си, красиви обувки означава и адекватни!

# 679
На фона на това, че вече навсякъде по краката виждам само маратонки, всеки с обувка и сандали ме радва.
Като при учениците негласната униформа, дъщеря ми като беше ученичка се носеха само конвърс. Сега при сина гледам цялото училище е във ванс и 2 модела на найк.

# 680
Ми щото има разлика между евтиното и скъпото особено при обувките и не е необходимо човек да си криви душата и да пише, че качествено не значи да е скъпо.
Ами не е така, то с всяка обувка можеш да стигнеш от точка А до точка Б, но комфорта и как се чувстваш след това е важното.

Денси е права, че качествените туристически обувки са скъпи, скъпи са и качествените маратонки за бягане по различни терени, скъпи са и хубавите скиорски обувки, скъпи са и удобните дамски обувки на ток, с които можеш да изкараш цяла нощ.

И изобщо не се пренасям (странен избор на дума, предполагам е превъзнасям), а намирам показаните модели малко като за хм... баби. 

Ето ми едни от "офисните" обувки, и те стоят в колата за всеки случай Grinning

# 681
Моят тийн  чака с нетърпение да дойде есента и да му порасне стъпалото до 47 номер, защото само него е имало наличен и да носи това:
https://www.nicekicks.com/air-jordan-1-brotherhood-555088-706/
Досега винаги е носил чисто черни маратонки, като аз лично съм най- доволна от здравината на Under Armour, камерите на Nike заминават бързо .
Решил е да излезе от зоната си на комфорт,.
При двама мъже, носещи само марки и имащи количество обувки като за фръцла,  добре, че аз съм немаркова, че щяхме да фалираме само от пазаруването на обувки.
Не си кривя душата, не е като да не мога да си позволя марки, но точно разочарованието от някои е причината да си избирам обувките , без да робувам на нищо, освен на собствения си вкус.

# 682
Да не забравяме, че и при качествените обувки има ценови диапазони. В момента съм точно на тема туристически обувки. Старите ми имат нужда от подмяна и от това, което гледам, имам избор между 70 и 170 евро чифта.

# 683
Качествените туристически обувки са си скъпи, там е вложен материал, спеиално измислена форма, стъпало. За външния вид не говоря, за мен няма красиви туристически обувки, грозни са, но в планината не сме на ревю. Но за офиса и излизания ми се иска да са по красивички, но с тези лопати шансове нямам, така, че ще продължа да си ходя с бабешки, но що годе удобни обувки.

# 684
Показаните от Лайт обувки не са грозни за мен. Аз нося  такива и никога не съм мислила, че съм обута с грозни обувки. Нося 40 номер, широко стъпало, представете си остра обувка, трябва да е 41 номер, как ще стои. Много по - грозно, така че всичко зависи от краката. Някои просто не можем да си позволим друго.

# 685
Като се разочаровам спирам да купувам от тази марка, когато съм доволна продължавам.
Старая се да избягвам марки, които правят всичко от бельо до обувки, но понякога се подвеждам. Качеството като цяло не е това отпреди години.
За туристически летни  обувки последно преди пандемията купувах този модел, но моите са от велур, не са мръднали, предпочетох велура пред техническия текстил защото могат да се перат и после отново да се импрегнира със спрей срещу вода, както и не се къса лесно, ако го закачиш някъде. Досега не съм импрегнирала още, прала съм ги няколко пъти, но не пропускат, може и да е защото нямат шевове.
Другото, което ми хареса като допълнителна екстра е, че гумата не се надрасква. Незнам какво и е покритието и каква е точно, но досега не съм успяла да я направя на резки. Стелката е ортопедична.
https://www.bergfreunde.eu/arcteryx-womens-aerios-fl-multisport- … bfa7b31851519f19b

Така изглежда на живо отстрани в момента.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 12:21 от zari65

# 686
zari65, разсмя ме, и аз така поднових конвърсите с колекция на ванс, ами много ми харесват, какво да направя Grinning
Нямах финансовата възможност да нося нещата, които харесвах когато трябваше и си ги нося сега.

# 687
Arc'teryx е марка, която много уважавам Simple Smile

Планинските ми са високи

и по Рила и Пирин ходя с тях и лятото

Glossycherry, няма възраст ни за Ванс, ни за Конвърс, ни за нищо Hug

# 688
Grinning Al, за планина са им страхотни нещата.
Трябва скоро да разходя новозакупената ми щека.

Glossycherry, ако не слагаш и по някое napapijri  към ванските не  става Grinning

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 12:58 от zari65

# 689
Хайде сега, и при обувките, както и при всяка друга стока, цената не е гаранция за нищо. Мисля, че всички сме имали калпави скъпи обувки, както и супер удобни, евтини обувки, които са ни изкарвали с години. Да не си кривим душата и да се правим на снобари. Също и естествената кожа невинаги е мека и хубава. На мен примерно най-най-най-удобните ми обувки са сандалите изкуственяк от Паоло Ботичели, цени около 28-35лв на чифт. Наредила съм 4-5 поне, всяка година по един, и вече няколко лета не ми мърдат.

Общи условия

Активация на акаунт