Фауната около нас

• 215 881
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 90
Засега виждам само две, миналата отгледаха четири.
и малко от домашния зоопарк

# 91
Без снимка, но факт. Наблюдавала съм на живо секс на следните видове фауна:
Кучета
Котки
Хлебарки
Кълвачи
Виждала съм и странен танц на пеперуди, много красив, но не мога да преценя дали това му беше смисълът. Но за какво ли иначе да танцуват толкова! Wink

# 92
И офисната фауна Simple Smile

# 93
  • София
Влизала е лястовица в офиса, гонех я доста усърдно, но без успех, накрав се отказах и тя сама си отлетя.
Преди 2 години едни лястовички си свиха гнездо междо стената и климатика на съседите над нас. Много им се радвам, особено като се излюпят малките и ги чуя през нощта да си цвърчат нещо в гнездото. Веднъж една се обърка и влезе в хола през открехнатата мрежа. Беше много изплашена.

# 94
# 95
  • Шотландия
На хранилките в двора идват най-различни птици, в момента са основно врабчета. От няколко дена идват и 2 гълъба, да хапват от падналото по земята от хранилките. Някои врабчета са капризни - не ядат всички семена, плюят някои Grinning Вчера снимах единия, с куцо краче. Много ми дожаля, стоях вътре 15 минути,  без да мърдам много-много, да се нахрани, че излита иначе. После гледам - като излетя, кацна на един стълб и чака. Зарадвах се.

Може ли да се качва директно видео тук или трябва да е другаде качено първо?

Иначе може да се видят лисици, но вечер и рядко, по-често се чуват как "плачат". Понякога - сърни край пътя, трябва да се внимава да не пресекат рязко пътя, има светлинни надписи по пътищата. Аз тази година шофирам малко, още не съм видяла. Много ме кефят едни зайци на едно кръгово току като излезеш от града. Там си живеят, то е голямо.  Излизат да пасат на тревата, понякога цели големи семейства,  но е трудно да се снимат от движеща се кола.

# 96
  • София
Видеото трябва да е качено първо другаде, а тук да се пусне като линк.
Много хубаво звучи това биоразнообразие край вас!

# 97

Парк "Nicolae Romanescu", Румъния

# 98
Черни лебеди

И бели лебеди с малки патенца

# 99
От преди малко:

На зуум е,нали,по разбираеми причини. 🫢🤐🐍  Нямам идея каква е,някой ако разбира от снимката,да ми каже. Имаше нещо като рогче на върха на муцуната.
Доста ме е страх от тези животинки. Отидох да си набера череши,обаче я фокусирах и много бързо се изпарих. 😆
Вчера пък на улицата вървеше една костенурка. Бях с колата,тя беше пресякла вече,та отминах,не спирах. Иначе щях да я пренеса или да я взема и да я пусна в парка,на безопасно.

# 100
Пепелянка, според мен. Те са чипоноси.

# 101
  • ☀️София / London🌂
Ъ, това нещо не ли опасно и отровно ? Малеее, умирам от страх само на снимка Scream

# 102
Да, отровни са. Аз съм виждала в Кайлъка (парка в Плевен), просто си ги има в България.

# 103
Да,според мен е такава,но аз не ги разбирам много,за това питам,да знам. Брррр. И мен ме е страх доста. Ще се оглеждам.

# 104
Те не са силно отровни - един познат го беше ухапала миналата година - беше ходил в болница да му бият антидот, защото се беше подул, но не се умира от ухапването. Все пак, със сигурност е неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт