Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 115 686
  • 550
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
Аз ги свалих за 6 месеца 23 кг. Бях 93 и станах 70.
На колко мг започна да сваляш?

При мен за съжаление и 1мг не действа въобще. Ям си на корем, апетит за двама имам.. Нямам никакви странични ефекти.

# 136
Здравейте, дами! Четох доста по темата за Оземпик и тъй като имам излишни килограми, които не мога да сваля от години, искам да попитам от къде мога да си набавя рецепта за Оземпик? По-скоро кой лекар би се навил да ми го предпише? Също така ако може някой, който го взема вече от повече време да сподели дали има по-сериозни странични ефекти? 😇

# 137
При мен единственият страничен ефект, заради който започнах плавно да го спирам, е зверският запек. На практика, за месец не съм свалила нищо заради това. Ако по чудо и след всякакви помощни средства успея да отида до тоалетна, свалям един кг. Щом се задръстя пак, отново го качвам. Явно аз съм най-голямият карък.

# 138
  • София
Здравейте, дами! Четох доста по темата за Оземпик и тъй като имам излишни килограми, които не мога да сваля от години, искам да попитам от къде мога да си набавя рецепта за Оземпик? По-скоро кой лекар би се навил да ми го предпише? Също така ако може някой, който го взема вече от повече време да сподели дали има по-сериозни странични ефекти? 😇

Ендокринолог. Имате ли диабет или инсулинова резистентност? В кой град сте?

# 139
Преди да Ви предпишат Оземпик трябва да се направят изследвания и да се види причината за качените килограми. Ако нямате диабет или ИР не е редно да Ви се изписва. Даже си е противопоказно. Само защото много хора са решили, че ще отслабват с Оземпик без да са болни, води до тези проблеми със снабдяването и реално болни и нуждаещи се хора нямат достъп до това лекарство.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 16:29 от Пушек от коминчето

# 140
Аз спирам вече и се чудя дали да е постепенно или отведнъж ? Дозата ми вече е под 0.25. Как го спирате момичета ? Иначе относно въпроса на някой по-горе още на 0.25 като почнах на втората седмица започнах да свалям и свалих 2-3 кг почти веднага. Аз имам инсулинова резистентност и по-скоро се опасявам, че ще ми се върнат гадните симптоми на ниска кръвна захар след спирането.

# 141
Как под 0,25? То нали това е най-малката? За спиране нищо не знам. Знам само, че ако започнат кг да се връщат и симптомите, се слагала профилактична доза, но лекарката не ми обясни точно как, че при мен още не е на дневен ред.

# 142
  • София
Аз спирам вече и се чудя дали да е постепенно или отведнъж ? Дозата ми вече е под 0.25. Как го спирате момичета ? Иначе относно въпроса на някой по-горе още на 0.25 като почнах на втората седмица започнах да свалям и свалих 2-3 кг почти веднага. Аз имам инсулинова резистентност и по-скоро се опасявам, че ще ми се върнат гадните симптоми на ниска кръвна захар след спирането.

Не спазвате ли режим? Аз съм почти година вече на О. и си имам режим, който се надявам да запазя след спиране. Иначе се спира постепенно. Например може 0.25 през седмица...

# 143
  • UK
Ако нямате диабет или ИР не е редно да Ви се изписва.
Доктора ще прецени дали да изписва. Няма нужда от сантименталности, лекарството не е безплатно. Освен това за диабетиците има много други варианти.

# 144
За здрави хора, желаещи да отслабнат има още повече варианти, отколкото за Болни с диабет!
Надявам се някой да си прави труда да чете страничните ефекти и да се интересува от клиничните проучвания, които показват точно какви увреждания и последствия може да предизвика в дългосрочен план употребата на Оземпик.

# 145
  • UK
За здрави хора, желаещи да отслабнат има още повече варианти, отколкото за Болни с диабет!
Надявам се някой да си прави труда да чете страничните ефекти и да се интересува от клиничните проучвания, които показват точно какви увреждания и последствия може да предизвика в дългосрочен план употребата на Оземпик.
Дали има, след като затлъстяването е убиец номер едно в днешно време. Никой затлъстял не е здрав. Затлъстяването се води хронична болест. Семаглутида дава най-добри резултати до сега в клиничните изследвания, като изпреварва всякакви диети и режими и даже гони байпаса. Освен това много диабетици тип 2 са се оправили след отслабване. Така, че какво се мери тук? Не виждам защо диабетиците да имат предимство пред един затлъстял човек, който също е застрашен да стане такъв, плюс много други рискове. Докторите преценяват да изписват ли или не, само те знаят медицинската история на пациента и индивидуално се претегля за и против. Но да се казва, не купувайте Оземпик, защо ние, диабетиците имаме повече нужда, не е правилно.

Относно страничните ефекти, прекалено ново е лекарството. В медицината няма лекарство без странични ефекти. Не се знае ако се взима дълги години какъв ще е ефекта върху черният дроб, сърцето и т.н.  Мен, като потребител, въобще не ме притеснява, аз съм на средна възраст и няма какво да губя. Като гледам реакцията в световен мащаб, временно се използва, до една година, явно заради цената и недостига.
Това е от мен и повече няма да пиша, за да не навлизаме в излишни спорове.

# 146
Спазвам режим, но въпреки това имам опасения, защото не съм сигурна, че ИР изчезва когато си по-малко килограми

Не спазвате ли режим? Аз съм почти година вече на О. и си имам режим, който се надявам да запазя след спиране. Иначе се спира постепенно. Например може 0.25 през седмица...

# 147

Мен, като потребител, въобще не ме притеснява, аз съм на средна възраст и няма какво да губя.

Мислех, че няма вече какво да ме изненада в тоя живот 😱

# 148
Дали има, след като затлъстяването е убиец номер едно в днешно време. Никой затлъстял не е здрав. Затлъстяването се води хронична болест. Семаглутида дава най-добри резултати до сега в клиничните изследвания, като изпреварва всякакви диети и режими и даже гони байпаса. Освен това много диабетици тип 2 са се оправили след отслабване. Така, че какво се мери тук? Не виждам защо диабетиците да имат предимство пред един затлъстял човек, който също е застрашен да стане такъв, плюс много други рискове. Докторите преценяват да изписват ли или не, само те знаят медицинската история на пациента и индивидуално се претегля за и против. Но да се казва, не купувайте Оземпик, защо ние, диабетиците имаме повече нужда, не е правилно.

Относно страничните ефекти, прекалено ново е лекарството. В медицината няма лекарство без странични ефекти. Не се знае ако се взима дълги години какъв ще е ефекта върху черният дроб, сърцето и т.н.  Мен, като потребител, въобще не ме притеснява, аз съм на средна възраст и няма какво да губя. Като гледам реакцията в световен мащаб, временно се използва, до една година, явно заради цената и недостига.
Това е от мен и повече няма да пиша, за да не навлизаме в излишни спорове.
Именно ендокринолози препоръчват Оземпика да не се предписва ей така.  Независимо, че затлъстяването (обезитас) го водят като самостоятелно заболяване, то за настъпването му има друга и причина, различна от диабет или ИР например. Я, като толкова разбирате, ми обяснете как човек, при когото причината за затлъстяването е прекомерна консумация на вредни храни и липса на движение, ще е с предимство пред един диабетик. Ама иначе да си говорим за сантименталности сме много яки...

# 149
Добре, за какво е този спор? Затлъстяването, ако все още не е ИР или диабет, то несъмнено ще доведе до ИР и после диабет. И да ви кажа, мисля, че няма затлъстял човек без ИР. Даже има някои слаби с ИР - не са малко. Ако си затлъстял и нямаш ИР, вероятно не е открита още - никой не е изследвал сериозно причините. Стане ли обаче ИР, много трудно се контролира само с диета, и то не при всички хора става. Не е само до воля. Някои не могат да пият метформини, защото повръщат или имат непрестанна диария. Познавам хора, които са вечно на диета, не се тъпчат със сладкиши и пици, и пак са затлъстели и не падат надолу. Сега, като нямат диабет, да си докарат ли, след като вече има такова лекарство, което може да го предотврати? Никой не говори да си биеш Оземпик и да се тъпчеш...

Общи условия

Активация на акаунт