Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 112 692
  • 550
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Да ви следя. Имам инсулинова резистентност и днес ли изписаха Оземпик или Рибелсус. Не знам дали ще го приемам.

Денси, колко имаш да сваляш?

# 271
Искам доста

# 272
  • София
Здравейте, вчера бях отново на лекар, след повтаряне на изследванията - почти всички, защото бяха минали 6 месеца от предходните и резултатът е: инсулин малко граничен, всичко друго вече в норма, лекарят се “презастрахова” и ми остави оземпика за още 2-3 месеца. Свалени кг.: 25 от началото на годината. Цел: да ги задържа (връщане на тегло след спиране на терапията се очаква до 10-15%, пак според лекарите).
Успех на всички в борбата с кг.!

# 273
  • София

Стискам палци! Започни с Оземпик? Намери ли си?

Аз съм вече 50 кг назад, с диета ( НВХ) и спорт! Бях немско 58 сега съм 44-46!

# 274
Браво, страхотни резултати.Revolving Hearts

# 275
  • Враца
Не бързай, densi! Поразрови се в темите за инсулиновата резистентност.

# 276
Здравейте, може ли да ми кажете мнение дали този Оземпик е ок.
Купих го от лекар в Пловдивска болница ,но не изглежда като другия.
к

# 277
Лекарите нямат право да продават лекарства. Само аптеките имат.

# 278
Лекарите нямат право да продават лекарства. Само аптеките имат.
Лекарите получават безплатно лекарства от фирмите, за да ги дават на пациенти при определени условия, а не да ги продават!

Ето сайт как да провериш, дали е автентичен. Този е от САЩ, потърси за Европа/България, защото може да е пакетиран различно.
https://www.novonordisk-us.com/media/news-archive/news-details.html?id=166119

# 279
Здравейте! Някой има ли отзиви за клиника Вандев в Пловдив за вливки за отслабване?

# 280
https://www.sciencealert.com/unique-new-drug-is-more-effective-t … c-for-weight-loss

Твърдят, че са измислили нещо по-добро от Оземпик, Мунджаро, което ще се продава от другата година. На мен Оземпик не ми действа, така че ако имаме достъп до новото, може да го пробвам. Зависи и от цената, разбира се.

# 281
На мен Оземпик не ми действа, така че ако имаме достъп до новото, може да го пробвам.
Не бих се подложила на Оземпик заради страничните ефекти, а и съм с бъбречно заболяване, но толкова публично известни личности успяха да свалят много килограми, чак станаха неузнаваеми, та ми е интересно какви биха могли да бъдат причините да не действа на някого и какво означава да не действа - че отслабвате малко или изобщо не отслабвате?
Благодаря!

# 282
На мен Оземпик не ми действа, така че ако имаме достъп до новото, може да го пробвам.
Не бих се подложила на Оземпик заради страничните ефекти, а и съм с бъбречно заболяване, но толкова публично известни личности успяха да свалят много килограми, чак станаха неузнаваеми, та ми е интересно какви биха могли да бъдат причините да не действа на някого и какво означава да не действа - че отслабвате малко или изобщо не отслабвате?
Благодаря!

Изобщо не отслабвам за съжаление, нито грам. Захарта ми е около 6, а когато съм на Метформин е около 4. Има цели дни, когато ми се гади, просто отвратително. Не знам как на други не им се яде. Огладнявам нормално на няколко часа. Не ям много, но не отслабвам. Уви. Опитах кето диета за месец, едва издържах. Това не е за всеки. Не обичам месо, риба и яйца, също кисело мляко. Беше ми много трудно без плодове. Ям основно плодове, зеленчуци и пълнозърнест хляб. Понякога ядки. Колкото и да се насилвам да ям каквото не обичам, въпрос на време е да го зарежа. Явно няма да се отслабва и това е. Успех на всички!

# 283
  • София
https://www.sciencealert.com/unique-new-drug-is-more-effective-t … c-for-weight-loss

Твърдят, че са измислили нещо по-добро от Оземпик, Мунджаро, което ще се продава от другата година. На мен Оземпик не ми действа, така че ако имаме достъп до новото, може да го пробвам. Зависи и от цената, разбира се.

Според моя лекар е същата активна съставка под друго търговско име.

Каква доза не Ви подейства?

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 00:13 от Не се сърди, човече

# 284

Според моя лекар е същата активна съставка под друго търговско име.

Каква доза не Ви подейства?

Rosita, какви са тези вливки за отслабване, какво точно се влива?

Твоят лекар е в голяма грешка!
Мунджаро или терзипаратайд е двоен агонист. Да, по механизъм на действие съдържа GLP-1 агонист, подобно на оземпик, но не е същото лекарство.

Да кажем, че добре познавам и двата препарата, в подробности, та мога да твърдя със сигурност, че терзипаратайд е с по-изразен ефект върху теглото, който се сравнява с ефекта при бариатрична хирургия.
И пак да “викна”. ОЗЕМПИК И МУНДЖАРО СА ЛЕКАРСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДИАБЕТ.
имат си и дози, в които индикацията е weight management, но те са по-високи от дозите, в които и двата препарата са индицирани при диабет.

ПС. Аз писах за Мунджаро много, много отдавна в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт