Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 112 710
  • 550
  •   1
Отговори
# 405
По-скоро надежди, очаквания никакви нямам за момента. Аз и затова не писах нищо повече, да не подведа още някой, в случай, че са пари на вятъра Rolling Eyes

# 406
По-скоро надежди, очаквания никакви нямам за момента. Аз и затова не писах нищо повече, да не подведа още някой, в случай, че са пари на вятъра Rolling Eyes
Не мислех да пиша, за да не те стресирам, но има няколко основни неща, които са важни, когато ще се копират пептиди.
1) има ли биологична активност препарата.
2) има ли impurities, които са различни от тези на оригиналния препарат
3) образува ли агрегати
4) имуногенност

Всичко това става ясно, когато се правят клинични проучвания преди да се разреши оригиналния препарат, но тези копия не подлежат на клинично проучване. Поради това трябва много работа, за да се докаже, че тези елементи са в рамките на допустимото.

Много е лесно и даже евтино да се сдобиеш с активното вещество. Полипептид се синтезира лесно. Не е то проблема, а как го “превръщаш “ в лекарство. Затова има толкова предупреждения и от СЗО, и от ЕМА за фейк GLP01-RAs.

# 407
И аз ще започвам Оземпик ,имам да свалям кг.Писалката  е от 1mg.За колко време ви стига писалката?

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 17:47 от Еlpida

# 408
Започва се с 0,25 мг.седмично,дозата се увеличава постепенно по схема:
Ето и броя кликвания на дозатора на спринцовката,отговарящи на съответните милиграми:
Писалка от 1 мг.,ще ви стигне в началото за около 9 седмици.
Успех !И не забравяйте,че хранителния и двигателен режим са задължителни.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 21:08 от An.che

# 409
Да, много е важно да не започнете с високата доза директно, за да не свършите в бърза помощ с неовладяемо повръщане, като познатата на моя позната!
Ако имате рецепта, спазвайте я. Ако нямате, намерете листовката на лекарството и следвайте указанията. Тези лекарства не са безвредни.

# 410
  • Пловдив
Не знаех, че са толкова високи дозите, които производителя препоръчва. Моята ендокриноложка ми каза 4 седмици на 0.25 и после на 0.5 за неопределено време. На следващия преглед (6 месеца след сегашния) ще прецени как да е по-натам.

# 411
Мисля че и при тази терапия за която първоначално започна темата, при Гугутков, са на 2 милиграма. Дозите за отслабване са там някъде и малко нагоре, тая снимка даже ако се загледаш е за Wegovy, то поначало е по-високо дозирано защото е специфично брандирано за отслабване. Не знам последно какви са плановете да го внасят и у нас под това име. Иначе е същото, разбира се. Но тя тази компания и с другите си инжекции с глутид е така - брандирани са Саксенда за отслабване и Виктоза за диабетици, а е едно и също и в двете и даже дозировките са едни и същи. Те си знаят защо го правят така.
Оземпик е на 0.25/0.5/1.0 и е брандиран за прилагане при диабет по принцип, с максимална доза 1 милиграм на седмица. Между другото, у нас съм виждала и не един диабетик да го започнат на 0.5 направо, примерно в протокола пише 3 месеца на 0.5 и още три на 1мг. И нататък вече по 1мг в следващите протоколи.

# 412
  • София
Не знаех, че са толкова високи дозите, които производителя препоръчва. Моята ендокриноложка ми каза 4 седмици на 0.25 и после на 0.5 за неопределено време. На следващия преглед (6 месеца след сегашния) ще прецени как да е по-натам.

Аз бях месец или 5 седмици на 0,25, след това ми увеличаваха +0,20, но само ако спирах да отслабвам или ми се връщаше апетита. Трябва да се взима максимално от всяка доза, защото организмът привиква. НЕ БЪРЗАЙТЕ!

Моята максимална доза е била 2,5, сега съм на 1,8 на седмица. В Доверие имаше хора и на 3,0 на седмица.

# 413
Има ли нещо вярно ,че след  септември  2023год са спрели да издават протоколи на нови пациенти за Оземпик?И сега не издавали.Така каза ендрокинологът.Щеше ми се по здр.каса да го вземам,ама не можело Frowning

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 07:53 от Еlpida

# 414
Ти с диабет ли си или с ИР, че не си спомням дали беше писала?

# 415
Само с ИР.Но Оземпика го писаха на баща ми/заради мен/,той е диабетик на хапчета.

# 416
Здравейте! Ендокринолог ми изписа Оземпик, защото имам ИР. Първата инжекция ще ми бъде на 7 август при него. Имам няколко въпроса:
1. Какви витамини и хранителни добавки пиете?
2. Какво лекарство може да се пие при гадене, разстройство или пък запек? Или най-общо казано как се борите със страничните симптоми?

# 417
Страничните ефекти са строго индивидуални,и минимални,а може и изобщо да
не се проявят.
При мен почти няма странични ефекти,с изключение на леко замъглено зрение
в началото,което отмина от самосебе си.Гадене ми се е появявало 5-6 пъти за 5 месеца
прием,което туширам с няколко глътки студена Кола Зеро,запек или разстройство
изобщо не съм имала.
По отношение на хранителните добавки-през зимния период пиех комбинирани мултивитамини,
сега,когато има пресни зеленчуци,наблягам на салатите и белтъчините, не взимам никакви добавки.
Според мен,правилното дозиране по схема и плавното увеличаване на дозата са решаващи по отношение
появата на странични ефекти.На организма му е необходимо достатъчно време,за да свикне с лекарството.
Успех,воля и търпение ви пожелавам!
Хубав ден!

# 418
Зависи от организма. Не при всеки нещата са така безпроблемни. Няколко пъти съм писала за моя запек при прием на Оземпик. Е, от нищо не се повлияваше, та даже и рефлукс си докарах. Слагах инжекциите 6 седмици и накрая ги зарязах поради тази причина. Съответно не свалих нито грам, защото на седмица или десет дни ходех минимално количество до тоалетна...

# 419
Здравейте! Ендокринолог ми изписа Оземпик, защото имам ИР. Първата инжекция ще ми бъде на 7 август при него. Имам няколко въпроса:
1. Какви витамини и хранителни добавки пиете?
2. Какво лекарство може да се пие при гадене, разстройство или пък запек? Или най-общо казано как се борите със страничните симптоми?
И аз започнах вече с Оземпик от ниската доза .Но мога да дам мнение как беше при мен със Саксендата ,която поставях  6 месеца от мин.година до март тази година.Излизаше ми доста скъпо с нея.Свалих 10кг.някъде за 6 месеца и накрая спрях да свалям и естествено приключих с нея.Започнах и да вдигам килограмите,за 4 месеца качих 6 кг . Странични ефекти имах -гадене още в началото.Вземах Натриев цитрат .Запек нямах и се надявам и сега да няма.Приемам и Сиофор ,може и той да ми влияе да нямам запек.
Но за мен най-неприятното беше повръщането първия месец ,особенно сутрин .

Общи условия

Активация на акаунт