Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 112 580
  • 550
  •   1
Отговори
# 480
И на мен не ми подейства. Увеличи ми апетита само. Надявах се да пробвам Wegovy, но разбрах, че едва ли ще влезе в България.

# 481
  • София
И на мен не ми подейства. Увеличи ми апетита само. Надявах се да пробвам Wegovy, но разбрах, че едва ли ще влезе в България.

А по каква схема ви въведоха Оземпик и какъв режим спазвате?

# 482
0,25 и после 0,5. Режим - безглутенов, ниско въглехидратен. На два пъти почвах. Не продължих нататък, защото само ми се увеличаваше апетитът.

# 483
  • Sofia
Моя приятелка с диабет свали с оземпик 13 кг за 4 месеца,  но спазва ниско въглехидратен режим, отделно по-малко калории,  защото лекарството и потиска апетита.

# 484
Искам да попитам тези, които не са имали ефект какво точно, в каква доза и как са приемали оземпик?
За оземпик или семаглутид става въпрос?
Питам от любопитство.

# 485
Здравейте включвам се и аз в темата ви, защото съм с лека форма на ИР, така се изрази ендокринологът ми. Имах да свалям 10кг, предписа ми Глюкофаж 750 СХ, един път на ден вечер. Каза да пробваме с него 6 месеца и ако няма ефект ще мина на Оземпик. Пия го от 18 октомври, т.е няма и месец и вече съм свалила 7-8кг. Тоест до Оземпик може и да не се стигне. Не съм правила още изследвания на кръвната захар след като започнах да го пия, понеже няма и месец от предишните. Ще почакам поне да минат 30 дни и ще пусна.
Явно ще сваля тези килограми преди края на 6месеца, паралелно с Глюкофажа съм и на режим, много рядко нисковъглехидратен, и с калориен дефицит. Ходя и на фитнес почти всеки ден, тренирам сама без инструктор, незнам дали са ми много силови тренировките или кардио, но все е нещо. Кучеро разхождам час и половина всяка сутрин, и минимум 12 000 крачки на ден. Незнам Глюкофажа дали ми помогна, но се чувствам добре. А преди да го започна имах и киста, която лекувам отделно, но със свалянето на килограмите ли незнам и тя изчезна.
Сега незнам дали да продължавам с Глюкофажа 6 месеца или да го спра, ако са добри резултатите като сваля килограмите. Иначе никакви странични ефекти от него, все едно не пия нищо.

# 486
Няма да спирате нищо сама, това се решава от лекар.

# 487
Здравейте!
Аз съм с ИР.
Миналата седмица за пръв път ми беше поставен Оземпик.
Учудих се, че сестрата ми обясни, че започваме от 0,5. След всичко прочетено тук и в листовката аз очаквах 0,25.
Това малко ме притесни, честно казано.
Слава Богу, освен малко прилбошаване първия ден, нямах други неприятни ефекти.
Да не казвам голяма дума - сякаш апетита ми понамаля.

Утре ми предстои второ поставяне.
Май ще трябва да се науча сама да си го слагам, защото сестрата каза, че утре няма да може да ми сложи и ме препраща за петък. А аз не искам още от началото да правя подобни закъснения и промени...
Притеснява ме само как бих успяла с една ръка да си поставя писалката в корема перпендикулярно и да натискам тоя бутон... Rolling Eyes

В каква позиция е удобно да се слага в корема - седнал, легнал? Аз бях права първия път като ми сложи сестрата.

# 488
  • София
Здравейте!
Аз съм с ИР.
Учудих се, че сестрата ми обясни, че започваме от 0,5. След всичко прочетено тук и в листовката аз очаквах 0,25.

Май ще трябва да се науча сама да си го слагам, защото сестрата каза, че утре няма да може да ми сложи и ме препраща за петък. А аз не искам още от началото да правя подобни закъснения и промени...
Притеснява ме само как бих успяла с една ръка да си поставя писалката в корема перпендикулярно и да натискам тоя бутон... Rolling Eyes

В каква позиция е удобно да се слага в корема - седнал, легнал? Аз бях права първия път като ми сложи сестрата.

Започва се с 0,25 защото на много хора, вкл. и на мен още на 0,25 ми намаля много апетита, а това е пропуснат ресурс, т.к. организмът свиква и от всяка доза трябва да се извлече максимален ефект, преди да се качи отново.

Поставяне на Оземпик - има хиляди клипчета, лесно и безопасно е откъм грешка.
https://www.youtube.com/shorts/3vYBG-S9gM4
https://www.youtube.com/watch?v=tweJ59dIbmY

# 489
Здравейте!
Аз съм с ИР.

Започва се с 0,25 защото на много хора, вкл. и на мен още на 0,25 ми намаля много апетита, а това е пропуснат ресурс, т.к. организмът свиква и от всяка доза трябва да се извлече максимален ефект, преди да се качи отново.

Поставяне на Оземпик - има хиляди клипчета, лесно и безопасно е откъм грешка.
https://www.youtube.com/shorts/3vYBG-S9gM4
https://www.youtube.com/watch?v=tweJ59dIbmY
Това не е вярно.
Дозата от 0.25 мг не е терапевтична. Сега, че някой е получил ефект може да е случайност, може да е внушение. Факт е, че обективно при клинични проучвания дозата няма терапевтичен ефект. Използва се да се ескалира постепенно до терапевтичната доза, която най-често е 1 мг. При някои и 0.5 мг е терапевтична, докато при други може да се стигне до 2 мг.
Все пак да припомня, че оземпик е лекарство за третиране на диабет и оземпик не е изследван клинично за хронично намаление на теглото.
Уегови е същото активно вещество, клинично изследвано и разрешено за отслабване.
Утро, нямам представа защо са започнали с 0.5 мг, но не е редно, защото може да имаш сериозни странични ефекти. Дано не е така.

Не е нужно да е в корема. Може и в бедрото.
Съгласна съм, че е лесно и безопасно откъм грешка.
Пак да попитам, защото е МНОГО ВАЖНО. За какво си давате парите? За Оземпик или за семаглутид? Ако е семаглутид, поискайте доказателство, че е разрешен препарат, а не нещо, което е купено от незнайно къде.

# 490
Не разбирам въпросите за семаглутид!
Нали Оземпик е сумаглетутид? ??

Нямам представа защо докторът ми е определил тази доза. Надявам се, че е направил разумна преценка. Аз не мога да казвам на сестрата какво да ми слага.

Не разбирам защо само за сваляне на кг говорите. Аз лично бих искала да преборя ИР. Предполагам, че с това ще дойде и понижаването на теглото. Най-важното е да сме здрави.

Майка ми също е доктор / друг специалист/ и ми е казала, че по нейни наблюдения сред пациентите всички успяват да постигнат много добри резултати по отношение на инсулина с това лекарство.

# 491
Не са чак всички, не е панацея... има си изключения като при всяко нещо. А питането предполагам че е дали вземаш оригиналния препарат под име Оземпик или нещо друго със същата активна съставка. То у нас не мисля че има какво друго да си купиш. Така де, поне не и легално, само Оземпик мисля че е .

# 492
Не разбирам въпросите за семаглутид!
Нали Оземпик е сумаглетутид? ??

Нямам представа защо докторът ми е определил тази доза. Надявам се, че е направил разумна преценка. Аз не мога да казвам на сестрата какво да ми слага.

Не разбирам защо само за сваляне на кг говорите. Аз лично бих искала да преборя ИР. Предполагам, че с това ще дойде и понижаването на теглото. Най-важното е да сме здрави.

Майка ми също е доктор / друг специалист/ и ми е казала, че по нейни наблюдения сред пациентите всички успяват да постигнат много добри резултати по отношение на инсулина с това лекарство.
Точно това питам, оземпик или семаглутид. Семаглутид не зная има ли генеричен препарат разрешен в България. Зная, че има един в Европа, но ако не е оригинален оземпик, то е нелегално придобит, което може да е голям проблем.

Не зная кой, как е преценил, но казвам, че не е редно да не се започне с 0.25 мг.
Оземпик НЕ Е за инсулинова резистентност. Семаглутид има две показания- тип 2 ДМ или наднормено тегло с поне едно свързано придружаващо заболяване или обезитет.

По време на клиничните проучвания не е изследван инсулин. Изследването на инсулин е български и латиноамерикански феномен.
Основно се мери гликиран хемоглобин. Това е primary endpoint при всички кл изпитвания за диабет, както и процент намалено тегло и/или мазнини в тялото за обезитет.
ПС. Държа да кажа, че пиша не за да се заяждам, моля, не ме разбирайте погрешно. Искам да поясня какви потенциални проблеми може да има, ако GLP-01 агонистите не се използват правилно или по предназначение. Или ако се използват синтетични аналози, не разрешени за употреба, а синтезирани някъде от някого. Може да са неефикасни, а може да имат и неочаквани и непознати странични ефекти.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 23:13 от abadjieva80

# 493
Не знам дали снощи гледахте по bTV, че в UK една жена е починала заради прием на Тирзепатид. Май го имаше в Мунджаро. Не знам каква доза си е сложила, но това показва, че тия лекарства не са шега работа.

A, намерих го:
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/articles/cz6jg6nw2zeo.amp

# 494
Уау, така да се каже. Ужас!

Общи условия

Активация на акаунт