Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 115 537
  • 550
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, имам въпрос към отслабналите с Оземпик.Каква дозировка прилагахте?
Ползвам го 6 месеца. Първите три месеца по 0.5 мг, четвърти и пети по 0.75 мг. Започна да не ми действа и покачих на 1 мг., но пак не действа и мисля, че трябва да го спирам.
Galya Stoyanova 702825, направо от 0,5 ли започнахте? Колко успяхте да свалите за това време?

# 196
Здравейте, имам въпрос към отслабналите с Оземпик.Каква дозировка прилагахте?
Ползвам го 6 месеца. Първите три месеца по 0.5 мг, четвърти и пети по 0.75 мг. Започна да не ми действа и покачих на 1 мг., но пак не действа и мисля, че трябва да го спирам.
Galya Stoyanova 702825, направо от 0,5 ли започнахте? Колко успяхте да свалите за това време?

Да, направо от 0.5 започнах. За шест месеца 10 килограма.

# 197
  • София
Аз искам да попитам момичетата които отслабнаха с Оземпик
Преди терапията пробвали ли сте да отслабнете с такава диета като вид и количество храна?
Какъв е мах период в който се използва Оземпик ?  Има ли привикване към дозата и необходимост тя да бъде увеличена? Каква е мах допустимата доза ?
Тук чета, че не действала 0,5мг и се налагало1мг, ама и то не действа и слагат 2мг. Това означава ли, че организма привиква както се случва с антидепресантите?

След като се свалят килограмите, нивата на инсулин и кръвна захар се нормализират и Оземпик не би трябвало да е необходим, но пък вероятността да се върнат килограмите е реална и това не води ли до един затворен кръг -  спиране на Оземпик-качване на килограми, отново започване на Оземпик?

Rima, адмирации за грижите които полагаш за кожа и лице. Тъй като ти си най-дълъг стаж с тази терапия и предполагам вече идва времето в което  трябва да се опиташ да живееш без Оземпик, какво казват лекарите, каква е процедурата по спирането?

# 198
  • София
Да пробвала съм, с НВ хранене 12 кг за 1 година със същите количества (с пълно кето, липса на апетит, много вода и спорт), тук за 1 год 40 кг.
Да, трябва да се качва дозата, но от 6 м.съм на 2 мг.и ми държи..
Не може да става и дума за сравнение, Оземпик е уникален пробив и единствен по рода си.
Макс доп.доза е 2.5 на ден
Поне до края на 2023 ще съм на терапията с висока доза, от 2024 ще започна да намалявам. Има борба, не е даром.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 11:45 от Rima

# 199
Rima очевидно е имала сериозни здравословни проблеми, довели до това тегло.
Моите впечатления от хората около мен и това, което чета са, че повечето мадами просто искат 'лесно' да свалят 5-10-15 кг.

# 200
  • София
Моите впечатления от хората около мен и това, което чета са, че повечето мадами просто искат 'лесно' да свалят 5-10-15 кг.

Анализирайки назад - продължително лечение с кортикостероиди през годините е основния виновник - астма, уртикарии, дерматити. От 2-3 години съм изключително внимателна с кортикостероидите, пак се налага, но ползвам 3-4 инжекции на година (20-30 инжекции на година преди). Отделно ИР, която доста овладях.

# 201
Инсулинова резистентност съм диагностицирана как я овладяхте? С оземпик или с диета?
Ако може да споделите и аз съм с инсулинова резистентност

Анализирайки назад - продължително лечение с кортикостероиди през годините е основния виновник - астма, уртикарии, дерматити. От 2-3 години съм изключително внимателна с кортикостероидите, пак се налага, но ползвам 3-4 инжекции на година (20-30 инжекции на година преди). Отделно ИР, която доста овладях.

# 202
Здравейте!!

Искам и аз да се включа по темата. Скоро ми препоръчаха Оземпик, тъй като съм с ИР, преддиабет и с хипофункция на ЩЗ. Качих около 40кг и пия по 10 хапчета на ден (не се майтапя) за различни болести. Ако успея да отслабна ще отпаднат 3, понеже се надявам захарта ми да влезе в норма.

Не съм сигурна, че ще ми предпишат Оземпик или Рибелсус и дори да ми предпишат, нямам идея как ще ги намеря. Днес питах случайно в една аптека - няма.

Поинтересувах се за терапията на Гугутков. Мерси много, че сте отворили тема тук. Това, което ме възмути е, че тотално са го обърнали на печалбарство. Този като не е ендокринолог, как си позволява да предписва Оземпик? Разбрах, че няма наблюдаващ ендокринолог. И каква е тази "логика" да не се яде цял ден, а да се вливат някакви измишльотини. Не е ли нормалното да се ядат пловоде и зеленчуци, а не да се приемат изкуствени витамини? И то месеци? Какви са тия хиляди левове, дето искат? Лекари ли са или бизнесмени? Явно е второто. Не искам да обидя никого, само коментирам.

Успех на всички!

# 203
  • София
Здравейте, чета ви, но не пиша, за да не навлизам в излишни спорове, но само да кажа, че в момента ще трябва да си прекъсна терапията с Оземпик, защото го няма никъде (София и Бургас визирам), лекарят ми е изписал рубелиус хапчета, ако няма оземпик, та някой пие ли ги- търся мнение за тях?
П.С. С ИС съм, предиабетно състояние с много висок инсулин на 60 минута от обременяването; след вероятно изкарване на ковид (имах необичайно високи нива на антитела); спазвам хранителен режим без бързи въглехидрати, доколкото мога; спя поне 8 часа на денонощие; опитвам се да намаля стреса и да се движа повече; смъкнах някой друг килограм (имам още доста, разбира се), като цяло много ми помогна оземпика, защото вече нямам зловещи кризи и безсънни нощи, но за жалост ще трябва да намеря друг начин за лечение, поради липсата му поради една или друга причина.

# 204
  • София
Здравейте, чета ви, но не пиша, за да не навлизам в излишни спорове, но само да кажа, че в момента ще трябва да си прекъсна терапията с Оземпик, защото го няма никъде (София и Бургас визирам), лекарят ми е изписал рубелиус хапчета, ако няма оземпик, та някой пие ли ги- търся мнение за тях?
П.С. С ИС съм, предиабетно състояние с много висок инсулин на 60 минута от обременяването; след вероятно изкарване на ковид (имах необичайно високи нива на антитела); спазвам хранителен режим без бързи въглехидрати, доколкото мога; спя поне 8 часа на денонощие; опитвам се да намаля стреса и да се движа повече; смъкнах някой друг килограм (имам още доста, разбира се), като цяло много ми помогна оземпика, защото вече нямам зловещи кризи и безсънни нощи, но за жалост ще трябва да намеря друг начин за лечение, поради липсата му поради една или друга причина.

Аз бях частично на Оземпик 1мг и 14 мг Рибелсус за няколко месеца (като заместител и търсен ефект на 2мг Оземпик). Става, но не е същото. Сега в Доверие има Оземпик, но не в оригиналната спринцовка, а в голяма разфасовка и се слага подкожно с инсулинова (къса) игличка. За Рибелсус е изключително важно да го пиете сутрин на гладно с голяма чаша вода поне 30 мин.преди хранене и кафе. Т.е.ставате, веднага го пиете, действате с тоалети и после закуски и кафета....

# 205
  • София
Благодаря! Честно казано се надявам да съм вкарала показателите в норма и да нямам нужда и от лекарства, а някак да поддържам нивата само с храна и движение, но не знам дали ще стане таз работа и какво ще е мнението на лекарите (юни месец съм на преглед след 3 месечно лечение с оземпик; бях 0.25 за 4 седмици и сега съм 0.5, лекарят каза, че ако спазвам предписанията няма да го вдига на 1, ама то така или иначе липсва, та ще видя как ще продължа всичко това).

# 206

Аз съм на Rubelsus нямам.грам.странични ефекти . Освен може би един. Много съм уморена а дефакто няма от какво толкова да се изморя😁
Прилагам и аз ниско-въгрехидратен режим, опитвам се и съм на 4та седмица прием с прекъсване от 2 седмици тк ме налегна някакъв грип, Covid  ли беше незнам но тогава въобще не ги пиех.

# 207

Аз съм на Rubelsus нямам.грам.странични ефекти . Освен може би един. Много съм уморена а дефакто няма от какво толкова да се изморя😁
Прилагам и аз ниско-въгрехидратен режим, опитвам се и съм на 4та седмица прием с прекъсване от 2 седмици тк ме налегна някакъв грип, Covid  ли беше незнам но тогава въобще не ги пиех.

Аз също съм на Рибелсус, без никакви странични ефекти. Пия го от един месец и тъкмо минах на 14 мг. За този месец свалих 3 кг. захарта ми също се контролира много добре защото съм с диабет тип 2.  Не спазвам друга диета освен тази против диабета. Не се чувствам изморена, та мисля ,че това е било по всяка вероятност от болестта ти . Пожелавам крепко здраве и успех в лечението с Рибелсус.

Рима, на мен ,ми изписаха Рибелсус ,след като лежах в болница и там ми обясниха ,че трябва да го приемам сутрин на гладно с не повече от 120 мл. вода и както си написала след 30 мин. най-рано да приема вода, лекарства и храна., но водата при приема да не е повече от 120 мл. като натъртиха на последното.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 17:27 от Джия

# 208
  • София

Аз също съм на Рибелсус, без никакви странични ефекти. Пия го от един месец и тъкмо минах на 14 мг. За този месец свалих 3 кг. захарта ми също се контролира много добре защото съм с диабет тип 2.  Не спазвам друга диета освен тази против диабета. Не се чувствам изморена, та мисля ,че това е било по всяка вероятност от болестта ти . Пожелавам крепко здраве и успех в лечението с Рибелсус.

Рима, на мен ,ми изписаха Рибелсус ,след като лежах в болница и там ми обясниха ,че трябва да го приемам сутрин на гладно с не повече от 120 мл. вода и както си написала след 30 мин. най-рано да приема вода, лекарства и храна., но водата при приема да не е повече от 120 мл. като натъртиха на последното.

Точно така!!!

# 209
Момичета, в България няма ли тирзепатайд? Не зная под какво търговско име се предлага, но той е по-ефикасен от семаглутайд. В момента е разрешен само за ДТ2, но скоро ще разрешат и доза за отслабване. Ефектът му се равнява на ефектът при стомашна резекция.

За тези с ДТ2, попитайте ендокринолога си.

Общи условия

Активация на акаунт