Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 115 450
  • 550
  •   3
Отговори
# 225
  • София
Колко време бяхте на Оземпик? Братовчедка ми го започна преди две седмици, още е на 0,25, и се тръшка, че нищо не е свалила.  

Аз съм на Рибелсус от 2 седмици. Засега абсолютно нищо. Очаквах поне по килограм на седмица.

Трябва диета и спорт. Калирии - аз не превишавам 1300. Никакви въглехидрати, никакви плодове. Търпение и воля!

Иначе за момичетата, които ме питаха на лични - 13 месеца на Оземпик и вливките в Доверие, мин.44 кг, доза 2.2.

# 226
  • София
Дотук съм -16 кг за 16 седмици (на оземпик - не съм на терапията на Д-р Гугутков); не следя калории; основно гледам да спя по 8 часа минимум, 10К крачки, пия махнезий, В12 и вит. Д, не ям никаква захар, включително и плодове; ако ми се прияде пица/гирос/дюнер - ям си, на около 10 дена, примерно, но по-малко; пия вино и бира - понякога; истината е, че просто не ми се яде нищо; остават ми още 7 кг до оптималното тегло, като се надявам да успея да ги сваля до края на годината и после да ги задържа без мед. препарати (надявам се съм си вкарала инсулина в норма).

# 227
  • София
Дотук съм -16 кг за 16 седмици (на оземпик - не съм на терапията на Д-р Гугутков); не следя калории; основно гледам да спя по 8 часа минимум, 10К крачки, пия махнезий, В12 и вит. Д, не ям никаква захар, включително и плодове; ако ми се прияде пица/гирос/дюнер - ям си, на около 10 дена, примерно, но по-малко; пия вино и бира - понякога; истината е, че просто не ми се яде нищо; остават ми още 7 кг до оптималното тегло, като се надявам да успея да ги сваля до края на годината и после да ги задържа без мед. препарати (надявам се съм си вкарала инсулина в норма).

А, на колко години сте? Аз не прегрешавам почти с нищо (малко череши и ягоди само), от 3 седмици съм спряла всички плодове, защото влизам в плато и задържам, а трябва да сваля още 12-15 кг. На 49 съм. Нямам време за 10000 крачки, цял ден съм с колата, на пилатес с реформър разчитам и процедури на тяло. В момента не минавам 1000 к.калории на ден. Инсулиновата резистентност и менопаузата правят нещата много тегави. Отделно имам пролактином и от 17 години съм на АД.
Успех момичета!

# 228
Инсулиновата резистентност се лекува със спорт и движение, няма как да не ви пречи като не се движите достатъчно

# 229
  • София
Аз знам,че платото е необходимо зло. Според мен 1000 калории са малко.  Истинския проблем не е свалянето на кг, а тяхното задържане.  Колкото бързо се свалят,  толкова бързо се качват.
Вече съм специалист покрай братовчедка ми, не са една и две диети с които е сваляла, но до сега не е успяла да задържи резултата повече от 3 месеца.

# 230
Здравейте ,аз също съм на Оземпик от 2 месеца и съм учудена ,че нещо не свалям кг.Първо слагах по 0.25 сега съм на 0.5 от месец и пол.Нямам апетит и ям много малко ,но няма този ефект който очаквах.Често съм уморена и нямам сила за движение.Може би трябва и диета ,може ли да споделите моля.Имам ИР и съм с Хашимото ,качих доста кила след раждане.Моля за съвет.

# 231
Здравейте ,аз също съм на Оземпик от 2 месеца и съм учудена ,че нещо не свалям кг.Първо слагах по 0.25 сега съм на 0.5 от месец и пол.Нямам апетит и ям много малко ,но няма този ефект който очаквах.Често съм уморена и нямам сила за движение.Може би трябва и диета ,може ли да споделите моля.Имам ИР и съм с Хашимото ,качих доста кила след раждане.Моля за съвет.

Ами оземпик не е оптимален за ИР. Трябва ви повече движение. Някакъв метформинов препарат приемате ли

# 232
Здравейте,

https://www.24chasa.bg/novini/article/11716604
Днес прочетох тази статия и се интересувам тъй като имам инсулинова резистентност. Дали е безопасна ? Опасявам се от хипогликемии и други здравословни проблеми следствие на терапията като странични ефекти.
Някой да е пробвал вече ? Каква е разликата между Саксенда и Оземпик ? Оземпик по-добър ли е като вариант.  Четох, че скоро е одобрен този препарат за използване в ЕС.

Здравейте! А диабет ли имате или инсулинова резистентност? Или искате да отслабенете ?

# 233
# 234
  • София

Ами оземпик не е оптимален за ИР. Трябва ви повече движение. Някакъв метформинов препарат приемате ли
Защо да не е “оптимален”? Аз също бях на оземпик (1 мес. 0.25 и 2 мес. на 0.5), с ИР съм, беше ми предписан от ендокринолог.

# 235
Ами не е за всеки пациент, ИР често се характеризира с хиперинсулинемия, лекарство с GLP-1 антагонист стимулира производството на още повече инсулин, разбира се има и ефект за повишаване инсулиновата чувствителност.. но за съжаление не е оптимално за много хора с ИР, които произвеждат огромно количество инсулин и без него. По-скоро е добър вариант за тези които са с диабет или “на ръба” на диабета, с висок гликиран хемоглобин.

# 236
  • София
Благодаря! На мен ми казаха, че съм в “пред диабетно състояние”, вероятно и затова са ми го предписали, но както съм писала и преди: увеличих движението и изключих въглехидратите в 1-те 3 месеца, сега, макар и рядко,  си позволявам прегрешения, може би защото се и чувствам по-добре, освен че си намалих теглото и вече съм в “нормалните” си кг. съобразно височина и възраст.

# 237
  • София
Мацки, едно видео за Оземпик с лекар ендокринолог - д-р Иво Богомилов

https://www.youtube.com/watch?v=gep63oviqno

# 238

Защо да не е “оптимален”? Аз също бях на оземпик (1 мес. 0.25 и 2 мес. на 0.5), с ИР съм, беше ми предписан от ендокринолог.

Здравей, при ИР задължително трябва да спазваш ниско-въглехидратна диета.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 17:38 от An Aleksieva

# 239
От месец съм на Рибелсус, абсолютно никакъв ефект. Нито свалих нещо, нито ми се яде по-малко. Не знам дали да продължа още 1 месец с по-висока доза или да го зарежа.

Общи условия

Активация на акаунт