Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Аз имам един свеж трансфер при него също приемах естрофем,но подпухване не съм имала. Проверете ТСХ-то и ФТ3,ФТ4.
Освен това има случай на алергия към естрофем,най-добре се свържете с репродуктивния си лекар.
Здравейте момичета, другата седмица ми предстои ЗЕТ. В момента съм на естрофем 2*2 на ден, но започнах много да подпухвам, особено под очите. При вас имаше ли такъв страничен ефект от него ?

# 241
Моята схема е 3х1, в началото получавах страшни главоболия от него. А като дойде време и за Утрогестан 4х2 стана страшно. Повишено кръвно, световъртеж, причерняване. Аз съм с тромбофилия, мутация по фактор V Leiden. След преглед при ангиолог и кръвни изследвания ми казаха да почвам с Клексан веднага и да не чакам трансфера 
Здравейте момичета, другата седмица ми предстои ЗЕТ. В момента съм на естрофем 2*2 на ден, но започнах много да подпухвам, особено под очите. При вас имаше ли такъв страничен ефект от него ?

# 242
Аз имам един свеж трансфер при него също приемах естрофем,но подпухване не съм имала. Проверете ТСХ-то и ФТ3,ФТ4.
Освен това има случай на алергия към естрофем,най-добре се свържете с репродуктивния си лекар.

Благодаря, не е от щитовидните, тях ги следя, защото съм с хипофункция и приемам хормон. Ще пиша на лекаря ми

# 243
  • София
Като чета и тук и във фб групата повечето момичета нямат никакви странични ефекти от стимулацията, но аз съм също от тези с подуване, главоболие, гадене. Миналият месец бях на естрофем и антибиотик и беше страшно, ходих в спешното, не спирах да повръщам през 2 минути, но ме отводни добре. Grinning Главоболието обаче беше убийствено, стоях с часаве на тъмно и тихо ежедневно.

Този месец ми понася по-добре, но съм само на Есторфем и Натаспин за тромбофилията, прилошава ми отвреме-навреме, но е поносимо и не съм закотвена за леглото.

# 244
Момичета на някоя от вас да са изписвали Дузодрил като е започвала стимулацията преди трансфера?

# 245
На мен ми изписваха дузодрил

# 246
Каква е точно целта на медикамента или нямате представа?
На мен ми изписваха дузодрил

# 247
Момичета, предстои ми зет и пуснах едни витамини да се проверя, приемах метилирания Б комплекс на Naturals Factors, там Б12 е 500, а Б9 е 400. Обаче стойносттите сега ми излизат следните Б12 - 703 pg/ml при реф.187-883, това е добре нали? фолиевата ми е 8.9 ng/ml при реф.3.10-20.5 - тук май не е много ок, което ми е странно, но все пак ако има момичета, които са по-наясно трябва ли да вдигна дозата на фолата, който приемам, за да понаваксам? и вит. Д3 ми е 41,1 ng/ml при реф. за оптимално ниво 20-100, тук бях позарязала спрейчето на better you, но не е паднал, винаги излизам в тази среда и при прием пак. Но пак започвам стриктно да пръскам. По собствена инициатива ги следя, лекаря не ги е искал. Друго също да се посъветвам с вас, имам нискорискови мутации PAI-1 4G/5G, ACE I/D, FACTOR XIII - всички са ми хетерозигот, при консултация с хематолог ми каза, че е желателно нмх 0,4 профилактично, репродуктивния смята, че не е необходимо. Дали да настоявам се чудя, да започна още с транфера, не че изгаррям от желание за допълнителни инжекции, но искам да направя всичко, което е възможно, много залагам на този трансфер, най-вероятно ще е последен. Какво бихте ме посъветвали?

# 248
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравей Nina Nikol, според мен си настоявай за терапията с нмх, аз така направих...

# 249
Здравейте имам въпрос: предлагат ми да направим два трансфера. Единия на 7 (3 дневно), а другия  на 9 ( 5 дневно)
Някой успял по такъв начин има ли? Благодаря!

# 250
Успяла не съм, но и трите ми трансфера при д-р Стаменов бяха такива. Първият изцяло ЗЕТ завърши с отрицателен резултат, вторият свеж + ЗЕТ - биохимична бременност. Третият - отново свеж + ЗЕТ - бременност до към 6 г.с. завършила без поява на пулсации и ембрион със сърдечна дейност. В заключение - да, успява се с такъв вид двоен трансфер. Аз просто съм с ИЯР и не са ми качествени ембрионите явно. Иначе имплантации си имаше в 2 от 3 трансфера.
Успех от мен. BlushFlowers Four Leaf Clover

# 251
За първи път чувам за подобен метод. Искате да кажете, че искат да ви сложат на 7 мия ден единия Е и да идаете след два дни да ви сложат и другия Е ли? Звучи ми несериозно това. Нали пак ще се бърка в матката, ще се получат контракции и т.н. Възможно е и двата да не се захванат. По-добре изкарайте още един Е и си направете един трансфер. Коя клиника и лекар ви предлагат това?
Здравейте имам въпрос: предлагат ми да направим два трансфера. Единия на 7 (3 дневно), а другия  на 9 ( 5 дневно)

# 252
В болница Надежда правят такъв вид двоен трансфер

За първи път чувам за подобен метод. Искате да кажете, че искат да ви сложат на 7 мия ден единия Е и да идаете след два дни да ви сложат и другия Е ли? Звучи ми несериозно това. Нали пак ще се бърка в матката, ще се получат контракции и т.н. Възможно е и двата да не се захванат. По-добре изкарайте още един Е и си направете един трансфер. Коя клиника и лекар ви предлагат това?

# 253
Аз съм със същата нискорискова мутация хетерозигот без клинична изява. На един трансфер бях също профилактично за всеки случай с фраксипарин/клексан 0.3 или 0.4 , т.е ниски дози от деня на трансфера (даже имам останали 5 бр клексан). В 6 г.с. прокървих силно и всичко приключи (не знам дали това беше причината). При следващия ми успешен трансфер решихме никакъв разреждащ кръвта препарат да не приемам, дори и натаспин или аспирин. За щастие за момента всичко е наред (в 19 г.с.).
Ако взимат better you D3+K2 имай предвид,че К2 е витамин,който повишава кръвосъсирването и не е добре да се приема с антикоагуланти. Аз приемах само D3 (vigantol oil) и ми се вдигаше вит. Д.
Обсъди вариантите с лекаря си и ако все пак решите да вземаш нещо за разреждане на кръвта да го спреш веднага и при най-лекото кървене,докато не се свържеш с лекаря си за консултация.
Момичета, предстои ми зет и пуснах едни витамини да се проверя, приемах метилирания Б комплекс на Naturals Factors, там Б12 е 500, а Б9 е 400. Обаче стойносттите сега ми излизат следните Б12 - 703 pg/ml при реф.187-883, това е добре нали? фолиевата ми е 8.9 ng/ml при реф.3.10-20.5 - тук май не е много ок, което ми е странно, но все пак ако има момичета, които са по-наясно трябва ли да вдигна дозата на фолата, който приемам, за да понаваксам? и вит. Д3 ми е 41,1 ng/ml при реф. за оптимално ниво 20-100, тук бях позарязала спрейчето на better you, но не е паднал, винаги излизам в тази среда и при прием пак. Но пак започвам стриктно да пръскам. По собствена инициатива ги следя, лекаря не ги е искал. Друго също да се посъветвам с вас, имам нискорискови мутации PAI-1 4G/5G, ACE I/D, FACTOR XIII - всички са ми хетерозигот, при консултация с хематолог ми каза, че е желателно нмх 0,4 профилактично, репродуктивния смята, че не е необходимо. Дали да настоявам се чудя, да започна още с транфера, не че изгаррям от желание за допълнителни инжекции, но искам да направя всичко, което е възможно, много залагам на този трансфер, най-вероятно ще е последен. Какво бихте ме посъветвали?

# 254
Аз съм имала двоен трансфер (трансферирахме ембриончета през два дни), правен в чужбина. Завърши с биохимична бременност.

Общи условия

Активация на акаунт