Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 778
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
От моя доктор знам, че поне до 8 г.с. се пие. Може би е добре да си набавите още кутии.
Момичета, обикновено до кога се пие Естрофем след ЗЕТ? Рано ми е за тест още, но ми е останала само една кутийка.
Благодаря за информацията. Точно това ми е идеята, да почна да обикалям аптеки и да търся от сега. Защото миналия месец ми дойде по-рано, но не можах да намеря Естрофем в този ден и пропуснах месеца.

# 271
Ако сте от София, проверете в аптеката на Летище София, терминал 2. Мога да ви проверя, но чак в Сряда

# 272
sisar, мисля,че миниму се пие до 8 г.с.,но аз,а и като чета доста от момичета го приемат до 12 г.с. Причината е,че след 12 г.с. плацентата е вече образувана и поема функцията на лекарствата. Аз спрях естрофема и прогестерона към 12-13 г.с. , като започнах постепенно да ги намалявам след 11 г.с. Така че, ако можеш да се запасиш с естрофем, го направи. Аз така правех,покрай всяка аптека,която минех влизах да питам. И въпреки това последните 3 опаковки ми се наложи да ги търся през познати фармацевти.
Момичета, обикновено до кога се пие Естрофем след ЗЕТ? Рано ми е за тест още, но ми е останала само една кутийка.

# 273
  • София
А от кой ден започва да се пие Естрофем?
На мен ми предстои ЗЕТ и се запасих за всеки случай, но не знам от началото на МЦ или в по-късен етап се включва.

# 274
А от кой ден започва да се пие Естрофем?
На мен ми предстои ЗЕТ и се запасих за всеки случай, но не знам от началото на МЦ или в по-късен етап се включва.
От първи ден на цикъла. Зависи каква доза ще ти изпишат. Една опаковка стига за седмица/две.

# 275
  • София
А пак ли се ходи на преглед на втория ден от МЦ (както при стимулации) ? Sorry за въпросите, но имам 4 стимулации, а сега за пръв път ще правя ЗЕТ и ми е малко притеснено. Даже се изцепих при док -той как ще разбере кога да ми направи трасфера:flushed: А той каза за сега трябва само да ми се обадиш като ти дойде МЦ...

# 276
А пак ли се ходи на преглед на втория ден от МЦ (както при стимулации) ? Sorry за въпросите, но имам 4 стимулации, а сега за пръв път ще правя ЗЕТ и ми е малко притеснено. Даже се изцепих при док -той как ще разбере кога да ми направи трасфера:flushed: А той каза за сега трябва само да ми се обадиш като ти дойде МЦ...
Не. На 12 ден се ходи

# 277
Ако е на ЕЦ се ходи на 12 ден ,но ако е на стимулиран ппц се ходи на 2 ден от МЦ.
Аз съм от втори ден.
Не. На 12 ден се ходи

# 278
sisar, мисля,че миниму се пие до 8 г.с.,но аз,а и като чета доста от момичета го приемат до 12 г.с. Причината е,че след 12 г.с. плацентата е вече образувана и поема функцията на лекарствата. Аз спрях естрофема и прогестерона към 12-13 г.с. , като започнах постепенно да ги намалявам след 11 г.с. Така че, ако можеш да се запасиш с естрофем, го направи. Аз така правех,покрай всяка аптека,която минех влизах да питам. И въпреки това последните 3 опаковки ми се наложи да ги търся през познати фармацевти.
Вече се запасих с още две опаковки. Активизирала съм ММ и мои приятели като минат край аптека да влизат и да питат за Естрофем Grinning
Утре ще правя тест... Дано да ми трябват тези опаковчици Grinning

# 279
Успех, sisar. Стискам палци да посрещнеш Коледа с една вече сбъдната мечта Simple Smile

# 280
Благодаря, момичета. Чакаме резултат! С кръвния тест прави ли се и тест на прогестерон? Какви трябва да са му стойностите, ако има бременност.

# 281
При първият тест аз си пуснах само чхг. Когато излезе,че е положителен пуснах отново чхг след два дена в същата лаборатория,за да видя как нараства и заедно с второто чхг вече пуснах и прогестерон. Има един сайт с референтните стойности по триместър за много показатели (беше ми го изпратило момиче от форума). Ето по-конкретно за прогестерона:

http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Progesterone.htm
П.С.: само за ориентир моят прогестерон на 11 ден след зет на 5 дневен ембрион беше 70.74 nmol/l.

Благодаря, момичета. Чакаме резултат! С кръвния тест прави ли се и тест на прогестерон? Какви трябва да са му стойностите, ако има бременност.

# 282
Момичета, колко трябва да е прогестерона на втори ден от цикъла за започване на подготовка за зет. Предния цикъл уж бях на ясмин пък излезе май ужасно висок 10.59 ng/ml. Имате ли представа на какво се дължи, чакам да ми кажат как ще действаме, ако въобще може да се действа. Правихме надраскване на лигавицата и нямам идея колко време е ефекта 😟

# 283
До деня,в който ще започнете приема на прогестерон преди самия трансфер прогестерона трябва да е под 1ng/ml,някои казват 1.5,ноо... при повече лигавицата презрява.
Момичета, колко трябва да е прогестерона на втори ден от цикъла за започване на подготовка за зет. Предния цикъл уж бях на ясмин пък излезе май ужасно висок 10.59 ng/ml. Имате ли представа на какво се дължи, чакам да ми кажат как ще действаме, ако въобще може да се действа. Правихме надраскване на лигавицата и нямам идея колко време е ефекта 😟

# 284
А колко трябва да е преди самият трансфер,след поставянето 5 дена на Циклогест?
До деня,в който ще започнете приема на прогестерон преди самия трансфер прогестерона трябва да е под 1ng/ml,някои казват 1.5,ноо... при повече лигавицата презрява.

Общи условия

Активация на акаунт