🌞🍼 Слънце, усмивки и глъч – в „Искам бебе“ сбъдна се сън с мъничък глъч!

• 2 106
  • 48
  •   1
Отговори

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 14:31 от Диди 💙💙

# 1
Благодаря за новата тема,  записвам се с удоволствие Hug

# 2
Благодаря и аз за темата и за безценните съвети, които давате на тези от нас, които в момента са в очакване на своето дете! Heart

# 3
И аз се записвам! 🍀
Вече в 36-та седмица!
Не остава много 🩵 ...
Скоро ще питам за съвети като се роди малкият юнак!
Успех на всички очакващи бебе! 🍀

# 4
  • Замък сред облаците
На всички бременни момичета - леко раждане и да добутате до термин!

# 5
Записвам се и аз в темата. Диди благодаря за темичката 💙💙

Леко раждане на момичетата, на които им предстои.

Бях Ви споделила, че моята мис каприз яде минимума АМ и наддаде само 600гр между 2 и 3 месец. ЛЛ каза, че е перфектно това. Заведох я и при Масларска и каза, че това е минимума. Според нея е здрава и просто прави стачка. Направи и ТФЕ и всичко е наред. Този месец вероятно пак ще  сме +600гр. Каза, че е добре да започнем захранване като направи 4 месеца. Честно казано не съм сигурна дали е готова, защото още е рано да седи. Все пак започна да яде една идея повече и от количества около 450мл на ден ги качи до около 620 мл в добрите дни. Според нашият кантар вече е 5кг. Вие какво мислите за захранване от 4м?

# 6
Аз захранвах на 6ти техен, ама коригиранон все едно бяха на 4м заради ужасния рефлукс на единия. Честно казано бая зор си беше, защото на тази възраст нито могат да седят както трябва, нито ядат кой знае колко и е огромно мазало. Аз и за това като станаха малко по-стабилни ги михан на почти ЗВБ. Та ако няма сериозна причина бих изчакала и не бих си го причинила.

# 7
Благодаря за темата и аз, включвам се да черпя опит за вече родените бебчета и се надявам бременните ни момичета да нямат против. На всички бременни пожелавам спокойна бременност и пухкави, здрави бебоци на термин. Heart

И мен ме вълнува захранването, тъй като нашето юначе е с алергия и наскоро гледах уебинар, където се коментираше, че според най-новите изследвания при алергия, противно на досегашните схващания, може и да е добре да се започне рано (4м) преди имунната система да се е развила и станала един вид по-агресивна. А за останалите бебета също може да е полезно и да предотврати появата на алергии. Обаче все още не съм убедена в тази теза и се колебая.

Иначе след наддаването от 600 грама първия месец на моето момче, втория вече е 1,400, което сега пък било много и ми казаха, че имало риск от рахит. Луда работа. Май кърмата ми се поувеличи все пак до около 200 мл на денонощие при цедене освен кърменето. Скромно, но все е напредък и с това темпо след 10 месеца може и да мина на екслузивно кърмене. Joy

# 8
При нас мис докато яде с шишето се опитва да сложи и ръката в устата …. Само си представих какво ще е с пюре и ми стана лошо. С половинката  се шегуваме , че ще яде я банята 😀 Благодаря Диди. Ще видим пак какво ще каже лекарката, но се надявам малката да увеличи количествата. Иначе няколко дни я хранихме в заспало положение, за да направим 550мл, което според Масларска е минимума на ден. Разбира се, после я  оригахме. Сега е и във фазата да прави опити да се обръща и да слага в устата каквото види и всичко около нея е лиги и АМ.

# 9
Луничке, същата е и моята.
Между 2 и 3 месец беше наддала 700 грама и педиатърката каза ,че е на долна граница 😒, пък на мен детето ми изглежда доста пухкаво 😃
Върти се, лапа си "лапите" и това много я разсейва и по време на хранене. Яде на всеки час 😒 и ми идва в повече понякога, ама пък като се храни често и по малко, не връща толкова.
Педиатърката иска да забрани с каши, ако продължава тоз рефлукс, аз мисля да се "помъча" още с честото сучене, но по малко, за да захраня най-рано на 5 месеца и половина. Тогава захраних и каката (коригирани 4 и половина). Изобщо не ми се бърза 😅

# 10
Аз захраних на 4++ с много рядка оризова каша по препоръка на гастроентеролог, заради АБКМ и рефлукс. Разбира се малкия не седеше стабилно седнал, беше леко наклонен в стола за хранене. За щастие той никога не се е задавял с каша или пюре, за разлика от твърдите храни тип бебешки бисквитки, с които на няколко пъти ми се наложи да го обръщам с главата надолу докато удрям гърба.
Бързо установих, че съм твърде голям параноик за ЗВБ, макар да знам че на теория риска от задаване не е по-голям.

# 11
Аз да попитам за киселините, какво ви помагаше като бяхте бременни? Аз вече влязох в 7-ми месец и се започнаха.. нямам всеки ден, обаче се чудя какво да взимам. Имам от тези гелчета с папая, забравих им името и Гавискон, като гелчетата не ми помагат.

# 12
Аз взимах Талцид и Необианцид. Второто го взимах вече по към края на бременноста, че мириса му не ми понасяше.

# 13
За киселини и рефлукс помага само раждането 😅 Моят юнак беше мнооого висок, а аз съм дребна, направо не можех да дишам, така ме притискаше. Събуждах се от рефлукс и тежък задух, парене. Редовно взимах Гавискон, Необианацид и ВаяАнтирефлукс 😅 облекчението е само за момента и много краткотрайно. То като ти мачкат стомаха, нищо не може да помогне, хаха.

# 14
На мен против киселини и рефлукс ми помага само една напитка, не знам дали се продава в България.
Сан Пелегрино-лимонада.
Няколко глътки вечер и до няколко минути заспивам.
Така се лекувах и от гадене в началото на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт