🌞🍼 Слънце, усмивки и глъч – в „Искам бебе“ сбъдна се сън с мъничък глъч!

• 3 940
  • 103
  •   1
Отговори
# 30
unserwahnsin, честито и лека бременност! Знам, че е трудно, но колкото можеш игнорирай тревогите, особено ако нямаш конкретни причини за тях и се наслаждавай на бременността, защото минава бързо и остава само един мил спомен за този така специален период от живота на една жена. 

Файонка, Голдън, радвам се да прочета че сте добре и сте стигнали толкова напред, съвсем малко ви остана до среща със съкровищата, успех!

Голдън, не се тревожи, просто може да е по-мъничко бебенцето. Напоследък чета за много такива случаи на изоставане, като мисля, че просто при някои си е до гени, при други може да е особеност на бременността, но е факт, че в повечето случаи не е повод за тревога и всичко завършва благополучно. Според мен вече си доста напред и не е повод за притеснение леко изоставане на този етап. Колко е изоставането? При мен беше установено още 25 седмица някъде мисля и се притеснявахме до термин колко ще стигне, но при теб вече в 33 седмица, вярвам, че няма да е чак такъв проблем. Протеините помагат така че добре си се ориентирала с Прегнако, стискам палци да продължи да качва добре.

# 31
Преди да родя ми казаха, че повече от 2.3 кг бебе да не чакам, а тя се роди 2,7кг. Според измерванията не беше наддала последните 3 седмици и изоставаше по размери. Имах и други екстри, но важното беше, че бях в добри ръце и ме следяха стриктно. Понякога бебчетата застават в разни пози и по-трудно се мерят. Освен факторите апаратура и лекар. Може би такъв беше нашият случай, защото аз  обиколих няколко апарата в различни кабинети в Токуда и ме мереха няколко лекаря. Важното беше, че се роди доносена и здрава. Пожелавам Ви всичко да е наред ❤

unserwahnsin, Честито и на теб . Лека и приятна бременност.

# 32
В 31ва беше 1539 гр, на ефографа на Чучумишев,  точно след седмица беше 1400 гр на друг ехограф при моето АГ, реално при Чучумишев изоставаше със седмица и нещо, въпросът е че преди това вървеше напред. Пък и сега на този ехограф излезе още по-малка(не че на него толкова му имам доверие де) Иначе родих 3600 първото, аз съм била почти 4 кг, мм и той е бил над 3200. Изписа ми АГ да пия Дузодрил за всеки случай,  обаче аз на своя глава не съм го почнала още, искам да опитам с протеин първо. Това лекарство пише в листовката, че образува камъни в бъбреците, а аз имам подобна история и ми се иска да не го пия. Изписвано ли е на някоя от вас?

# 33
При мен от първия преглед бебчо си вървеше напред и до последно така си и остана. Все ми казваха да не вярвам на ехографите, но аз си усещах, че чакам голям бебок 🩵 Следях се в Бургас и в София при лекари със страхотна техника, съразмерно си вървеше и при двамата. Дори бебчо се роди малко по-голям от очакваното, а ако не беше прищипана плацентата щеше да е още по-голям. Измерването на бедрената кост се оказа точно/спрямо височината, с която се роди/.

# 34
При мен на прегледите също има голяма разлика като я мерят в кабинета на АГ и този за феталната. В кабинета на АГ редовно излиза със седмица-две напред, в този за ФМ - само с 3-5 дена. О си я засякох 2 дена по-рано, така че по-скоро вярвам на замерванията от ФМ. Но и самата лекарка каза, че на този етап грешката е повече от +/- 200 грама, а до раждането ще стигне до 500, така че за момента можем само да предполагаме какво е положението, а ще разберем със сигурност след няколко месеца.

# 35
Golden, пускали ли са ти доплер? Хубаво е, ако не са да отидеш да видиш как са нещата. Не искам да съм негативна и да те плаша, ама добре е да се застраховаш. Успех на всички!

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 10:38 от Диди 💙💙

# 36
Голдънче, стискам палци всичко да е наред. На мен това изоставане в размерите се откри в 8я месец и израждащата само каза да ям повече калории и да започна протеина

Иначе аз се следях при Сенкова и Сирманова. На Сирманова апарата беше някаква стара генерация и реално се чудех как вижда нещо. Между нейният апарат и този на Сенкова е имало сериозни отклонения. Едната седмица Сирманова я измери 1,7кг, след 2 седмици пак тя я мери 1,2кг Grinning Само повтаряше, че тези апарати не мерили правилно. Но Сирманова си е малко, как да кажа .... който е ходил при нея, знае за какво говоря. На прегледа научавам всякаква информация къде е ходила и за котката и ... за бебето почти нищо.

Стискам палци всичко да е наред. Ще те чакаме с хубави новини.

# 37
Чучумишев ми е пускал всичко,  той гледа от до и нямаше проблем на третата фетална, на предишните също нямаше проблеми.  След това не са ми пускали, но то минаха само 2 седмици, моя аг не ми пуска, трябва ли да отида на частно при друг?

# 38
Щом не е изразил притеснение, сигурно всичко е наред. Може да е просто малко бебе.

# 39
Голдън, всички мерки ли изостават? На моята Ани й изоставаше крачето - преди раждане изкараха, че е 2 седмици назад. Килограмите също бяха малко, най-накрая си се роди 2870, но си върви нормална на ръст, средна и по-висока от средната. На килограми е на долна граница, но това е положението. Не очаквай чудеса от протеина - аз го пих много дълго и както виждаш, се роди финна госпожица в 38 гс. Тъй като получих жлъчна криза и лежах седмица преди раждането, да я поовладеят, докторката от отделението каза, че мярката за крака не е определяща - важното е главата и коремчето, как са.
Успех на всички бременеещи момичета Simple Smile до пухкави, ревящи и вдигащи ви кръвното финали Simple Smile

# 40
Не съм сигурна вече, трябва да видя пак мерките, но мисля че и главата и корема изостават, аз с тези съкращения все проверявам в Интернет кое какво беше Grinning

# 41
Нашият бебок след 33-34гс почна рязко да изостава коремчето, с 4-5 седмици.  Следяхме по-често тонове и доплер и си се роди живо и здраво бебче в 37+5, да, мъничко - 45см и  2350, но си наваксва доста добре, утрои си теглото в 6ти месец и е +20 см Grinning

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 21:49 от InYan238

# 42
Здравейте! 2,5м след раждането имам нужда от препоръка за добър ендокринолог, който да ми обърне внимание. ТСХ ми е много ниско, но FT4 е оптимално и вече трима ме карат да си намаля дозата, за да се вдигне ТСХ. Същевременно развих ИР след раждането, на която не обръщат внимание и препоръките са като от женско списание.
Благодаря!

# 43
Д-р Начев в Майчин дом. Всеки делничен ден сутрин до 13ч. без записване на час. Прегледът е 90лв. без направление. Не се чака много. Тази седмица е в отпуск, от другата на линия.

# 44
Д-р Начев в Майчин дом. Всеки делничен ден сутрин до 13ч. без записване на час. Прегледът е 90лв. без направление. Не се чака много. Тази седмица е в отпуск, от другата на линия.

Била съм при него, не съм доволна особено.

Общи условия

Активация на акаунт