Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 67 211
  • 753
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте, момичета, на 9ти ден съм след ЗЕТ на бластоцисти. ЧХГ е 10. Има ли смисъл да продължавам с лекарствата? Според лекарката - да, според мен - не. При миналите трансфери имах дори по-високи резултати, завършили с кухо яйце.
днес резултатът ми е 15. Спирам медикаментите. Как мислите, дали ще ми дойде цикълът от самосебе си?

# 601
Бих постъпила и аз по същия начин. Настрои се, че следващия опит ще е успешен. Цикъла трябва да ти дойде сам, до 5 дни, щом спреш прогестерона.

Здравейте, момичета, на 9ти ден съм след ЗЕТ на бластоцисти. ЧХГ е 10. Има ли смисъл да продължавам с лекарствата? Според лекарката - да, според мен - не. При миналите трансфери имах дори по-високи резултати, завършили с кухо яйце.
днес резултатът ми е 15. Спирам медикаментите. Как мислите, дали ще ми дойде цикълът от самосебе си?

# 602
Аз бих сряла лекарствата само след като се чуя с лекаря си.
Не че ти давам надежда, нещата не са нормални, но няма логика да правим каквото и да било само по съвети от форума.
Относно цикъла, ще дойде след като падне Прогестерона ти. Това с 5тях дена е много относително.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 09:25 от m-angel

# 603
Благодаря ви, момичета. Чудя се вече дали да има средващ опит, въпреки че имам още два ембриона. Чувствам организма си крайно източен - физически и емоционално. Финансовата част също знаете, че не е за подценяване. Вече съм на 39 години. Господ ме дари с едно детенце и искам максимално да й се отдам. Ще се радвам да чуя и вашите мнения по темата. Много ми се искаше още едно детенце и затова правя опити от 2017г, но вече нямам сили. Явно не ми е писано. Винаги съм казвала, че ако си поставиш цел и си постоянен в преследването й, можеш да постигнеш всичко. Но тези дни се убеждавам, че максимата ми не е вярна. Не всичко в нашия живот, зависи от нас. Извинявайте за емоционалния ми пост.

# 604
София , разбирам те как се чувстваш , но моя съвет е да направиш трансфер , защото винаги ще се упрекваш,  че не си пробвала . Все пак имаш замразени.  Грехота е да заминат в кошчето .

# 605
Аз бих върнала 2те замразени. Ами ако точно някое от тях е бъдещето ти бебе? Няма ли да се питаш дали не си постъпила неправилно като не си им дала шанс? Вече след това ако нямаш успех и се чувстваш изтощена, може би наистина е добре да се отдадеш на детенцето си, но ще знаеш, че си направила всичко възможно. Аз нямам този шанс, защото се боря за първо. И аз съм адски изморена и смачкана психически и физически, обаче се надигам след всеки неуспех. И все пак човек трябва да има някаква граница и ако има възможност да продължи живота си в мир, щастие и покой на душата. Изборът е твой, но мисля че имаш двоен шанс, който те чака и стискам палчета. Flowers Four Leaf Clover

# 606
Ох, момичета, аз идвам да си измрънкам Sad . Февруари ни предстоеше ЗЕТ, но го отложиха, заради високо ТСХ. Днес, след цели ДВА МЕСЕЦА прием на Акутирокс и един вирус (който уж хванах преди две седмици) пуснах ТСХ и е паднал от 4,2 на 3,6, което е незначителна разлика. Съответно трансфера и този месец се отлага. ЦРП и Левкоцити също са ми увеличени ( ЦРП 16 от 0-5) , левкоцити 12 от 3.5-10.5) Увеличиха ми дозата, а аз се притеснявам че съм алергична и не знам как ще ми се отрази. Пия и Зиртек, но той не ми помага. Ужасно е да пиеш нещо от което те сърби, но знаеш, че няма друг начин. Супер много се сдухах. Изгубих три месеца с тоя ТСХ. Имам чувството, че всичко е срещу нас. Все  нещо се случва и е срещу мен и трансфера.

# 607
Ох, момичета, аз идвам да си измрънкам Sad . Февруари ни предстоеше ЗЕТ, но го отложиха, заради високо ТСХ. Днес, след цели ДВА МЕСЕЦА прием на Акутирокс и един вирус (който уж хванах преди две седмици) пуснах ТСХ и е паднал от 4,2 на 3,6, което е незначителна разлика. Съответно трансфера и този месец се отлага. ЦРП и Левкоцити също са ми увеличени ( ЦРП 16 от 0-5) , левкоцити 12 от 3.5-10.5) Увеличиха ми дозата, а аз се притеснявам че съм алергична и не знам как ще ми се отрази. Пия и Зиртек, но той не ми помага. Ужасно е да пиеш нещо от което те сърби, но знаеш, че няма друг начин. Супер много се сдухах. Изгубих три месеца с тоя ТСХ. Имам чувството, че всичко е срещу нас. Все  нещо се случва и е срещу мен и трансфера.
При мен забелязвам, че TSH започна да намалява, въпреки че не ми е коригирана дозата на Л-тироксина. Отдавам го на прием на витамини Б, преди два месеца и засилване на желязото. Обърнете внимание дали имате дефицити на витамини. Моята ендокриноложка е на мнение, че щом е в границите, TSH не оказва негативни последици на процедурата. Давала ми е пример, как имала пациентки с tsh 30 и естествено забременяване. Гинеколожката ми също не го следи. Иначе с отлагането на трансфер имам доста богат опит поради какви ли не причини. Имам чувството, че някаква сила ме "спъва" всеки път преди трансфер - то не бяха болести при мен и детето, късна овулация, гъбички и т.н. Може би, просто след всичкото, което съм преживяла, вече съм отрицателно настроена и сама предизвиквам обстоятелствата.

# 608
Като ви чета направо изтръпвам- на мен нищо не ми следят, нито TSH, започвам естрофем на 2-3 ден, на 10 ден прогестерон изследват и се насрочва трансфер. Сама си назначих изследвания- освен стандартните които си следя ежегодно добавих щитовидни, витамин Д и б12, за щастие само витамин Д е проблемен и вече взимам добавки. Какво друга се изследва преди трансфер?

# 609
И на мен нищо не ми изследват. Само ми следят лигавицата на ехографа. Витамините и желязото си ги бях пуснала по собствена инициатива. След това забелязах, че tsh намалява. В друг форум за пациенти с Хашимото разбрах, че наистина витамините оказват влияние върху функцията на щитовидната жлеза. Прогестеронът също не ми се изследва. Този опит бях на инжекции, кринон и дуфастон.

# 610
Привет и от мен.
Сряда ми предстои ЗЕТ на ЕЦ и съм само на циклогест 2х1. Притеснявам се,че гърдите още са ми меки и спаднали 😩
При вас как са гърдите преди трансфер?
И знаете ли чая от листата на малина до кога се пият?

# 611
Девилче, пила съм чай от малинови листа и доколкото си спомням се пиеше в първата част на цикъла, от началото на менструацията до овулация и после се спира.
Според мен няма смисъл да започваш да пиеш, а и да експериментираш точно преди ЗЕТ, не мисля, че е добре.
Стискам палци още в края на другата седмица да се похвалиш с положителен тест и този път да е до термин Heart

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 19:07 от m-angel

# 612
Девилче, пила съм чай от малинови листа и доколкото си спомням се пиеше в първата част на цикъла, от началото на менструацията до овулация и после се спира.
Според мен няма смисъл да започваш да пиеш, а и да експериментираш точно преди ЗЕТ, не мисля, че е добре.
Стискам палци още в края на другата седмица да се похвалиш с положителен тест о този път да е до термин Heart
Мноооооого ти благодаря,мила❤❤❤дай Боже да стане това изтормозено и чакано 12г чудо и както казваш - този път да е здраво и до термин 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🤞🤞🤞
Чая го пих от 2ден на мц и го спрях онзи ден(около овуто),сега се наливам с фреш от нар-2 г. оправяме лигавицата,която ми съсипа Иванчева в Надежда,та се опитвам да я подпомогна с каквото мога 😊
но мисля да не пия тогава повече малините,а само нара до сряда. Иначе пия какво ли не за кръвоснабдяване и подтискане на имунната система,вчера ми вливаха интралипид,а в сряда и гинипрал,та сме се подкарали с тежката артилерия този път😊
За 1ви път съм само с 2 циклогеста и никакъв друг прогестерон и се чудя дали се вдига,понеже гърдите ми все още са спокойни 🙄

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 11:01 от Devilche

# 613
Привет и от мен.
Сряда ми предстои ЗЕТ на ЕЦ и съм само на циклогест 2х1. Притеснявам се,че гърдите още са ми меки и спаднали 😩
При вас как са гърдите преди трансфер?
И знаете ли чая от листата на малина до кога се пият?

Аз също правих зет на ЕЦ и дадоха ми само Циклогест също като теб и фолсан. От начало и при мен беха спаднали и меки. Чак след трансфера забелязах промяна. Но това аз лично не го зачитам за симптом, зъщото знам че има голям шанс да е от циклогеста.
Не се безпокои, дано всичко мине както трябва. Успех ти желая. 🙂

# 614
Стискам палци още в края на другата седмица да се похвалиш с положителен тест о този път да е до термин Heart
Мноооооого ти благодаря,мила❤❤❤дай Боже да стане това изтормозено и чакано 12г чудо и както казваш - този път да е здраво и до термин 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🤞🤞🤞
Чая го пих от 2ден на мц и го спрях онзи ден(около овуто),сега се наливам с фреш от нар-2 г. оправяме лигавицата,която ми съсипа Иванчева в Надежда,та се опитвам да я подпомогна с каквото мога 😊
но мисля да не пия тогава повече малините,а само нара до сряда. Иначе пия какво ли не за кръвоснабдяване и подтискане на имунната система,вчера ми вливаха интралипид,а в сряда и гинипрал,та сме се подкарали с тежката артилерия този път😊
За 1ви път съм само с 2 утрогестана и никакъв друг прогестерон и се чудя дали се вдига,понеже гърдите ми все още са спокойни 🙄
Devilche,  какво пиеш за кръвоснабдяване на лигавицата?

Общи условия

Активация на акаунт