Подходяща количка за мама с гръбначни проблеми

• 427
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте.
Знам, че има тема за бебешки колички и писах и там, но питането ми е малко специфично, затова пиша отделна тема.
Имам сериозни проблеми с гръбнака - шийна и лумбална дискови хернии, като на поясните прешлени имам и спондилолистеза, кифоза в гръден отдел на гръбнака.
Второ дете чакам, първото го возих в Хаук Кондор втора ръка и не беше лоша, но не особено маневрена и двете отделни дръжки си бяха предизвикателство. Отделно, вече колелата и си заминаха.
На онзи етап нямах тези проблеми с гръбнака и нямах особени претенции към количката.
Сега обаче, с тези дискови хернии трябва доста да се пазя, защото иначе следват ужасни болки, а на моменти и изтръпване до почти невъзможност да се движа.
Затова търся препоръки за количка 3 в 1, която да е наистина лека, удобна и маневрена и подходяща за ниска цена (1,60м.). Нямам и асансьор и ще трябва 2 етажа и половина да я качвам по стълби, затова наистина теглото е от голямо значение.
Ще се радвам да ми препоръчате марки и модели, които да потърся и пробвам.

# 1
Два етажа и половина са си сериозна работа, комбинирана количка толкова лека и да се сгъва на едно, няма. Трябва тип "лятна" , иначе много трудно. Те са около 7гк и се сгъват бързо, но пък комфорта за новородено не е много голям. Намерете вариант да не носите количката, евентуално маза, багажник на кола, нещо такова.
Моята е Тутис уно и е много лека, но при все това, за да се пренесе трябва да се разглоби, първо рамата, после коша.

# 2
Аз съм с кифоза и шерман мау, количката ни сайбекс миос беше много маневрена и лесна за бутане въпреки малките колела и настилките в София, НО е тежка. Около 10кг е мисля. От летните, се бях спряла на ергобейби метро или yoyo2, но моето дете проходи рано и искаше да върви.
Ако имате възможност бих ви препоръчала рехабилитация поне веднъж седмично, защото с това нон стоп вдигане до ден днешен (14кг) моите проблеми много се задълбочиха. Успех!

# 3
  • Terra incognita
Погледнете този вариант. Това е лятна количка с опция за прикаване на кош за новородено и кошче за кола. След шестия месец се ползва като нормална лятна количка. Можете да качите първо коша с бебето, а след това сгънатата част, която е лека. Имам същия модел, но без кошовете за новородено.
Няма ли опция да оставяте количката във входа и да я заключвате с верига за велосипед?
Cosatto woosh XL

# 4
Два етажа и половина са си сериозна работа, комбинирана количка толкова лека и да се сгъва на едно, няма. Трябва тип "лятна" , иначе много трудно. Те са около 7гк и се сгъват бързо, но пък комфорта за новородено не е много голям. Намерете вариант да не носите количката, евентуално маза, багажник на кола, нещо такова.
Моята е Тутис уно и е много лека, но при все това, за да се пренесе трябва да се разглоби, първо рамата, после коша.
Бебето ми ще е зимно и поне за в началото искам да има кош за новородено :/

Общи условия

Активация на акаунт