Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 271
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 990
А официоза! А България откъде си получаваше газовите доставки от Газпром?

# 12 991
  • Другата България
Кирето пропадна под Бочко.

Ще го напиша отново, видно от посочената диаграма.
% одобрение на ББ е с 1% по-голям от % на КП.
За сметка на % недоверие, при който се наблюдава видима разлика в "полза" на ББ.
Както вече коментирахме, за мен има макар и минимална надежда именно "берящите гъби", на фона на недоволството и неодобрението им - независимо от, за и към кого, да се мобилизират и да се разходят до урните, с което да вдигнат реципрочно и двата вида % - и на одобрение, и на неодобрение.
Защото тези с одобрението са ясни - те така или иначе ще гласуват, всеки за "одобрения", при които разликата е съвсем минимална.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 22:21 от Merri_An

# 12 992
Kim_Song, нека Топлофикация да се разплати с Булгаргаз та да ги мислим Wink.

Mr.Smith, https://www.bulgartransgaz.bg/pages/gaz-infra-54.html
Тука е схемичката с описания на газовата инфраструктура, има някокко входни точки.

# 12 993
Тука е схемичката с описания на газовата инфраструктура, има някокко входни точки.
За какво ми е тази "схема"?

П.с. това са входно-изходните точки.

# 12 994
А преди Турски поток откъде влизаше газпромският газ в България?

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 22:31 от Анонимен

# 12 995
За какво ми е тази "схема"?

П.с. това са входно-изходните точки.
Да, да входно-изходни.Понеже наистина съм лаик, интересно ми е, ако можеш да обясниш къде върви т.нар. сръбски газ и откъде сме внасяли преди това от Газпром.Не е с цел заяждане , а просветление.

# 12 996
През Кардам. След построяването на турски поток 1/3 през Кардам 2/3 през Странджа.
Сръбския върви през Странджа-Провадия
Както и пряката връзка към Чирен.

До построяването на турски поток Странджа се ползваше за транзит към Турция

# 12 997
Едно време имаше обществени бани, може да отворят тази минералната при Халите.
И банята в Лозенец Парка ще възстановят. И ще се прибираме с кораб по Перловската река....

# 12 998
https://novini.bg/bylgariya/ikonomika/732387

Това е информация от строителя на газовата връзка с Гърция.  Като информация звучи най-достоверно и професионално.

От статията незавършените СМР:
Сред обособените в отделен етап дейности са: довършване на полагане на резервен оптичен кабел, изпълнение на противоерозионни мерки по трасето на газопровода, довършване на път към ГИС Стара Загора.
Радевите министри нещо вчера много фантазираха.

# 12 999
Цитат
А го харесвах повече в двойката К и К. Изглежда ми доста интелигентен и очевидно е умен, за съжаление се оказа мошеник. Sad
Е, за него също се знаеше, че е мошеник. Помните ли ИТН като му извадиха съдебните дела в Лондон и Ню Йорк и един негов съдружник точно така го нарече и то по телевизията ни. Обаче хората си гласуваха за него, както и за лъжеца Петков, той пък излъга, че няма канадско гражданство.
Според някои от нас,Киро е излъгал.НО!Според него самият с леко пелтечена каза:"В този момент,АЗ вярвах,че е така."Open Mouth Затова според мен е изключително важно всички кандидат депутати да минават задължителна независима,психиатрична експертиза!Иначе не знаем кой в какво,или сам на себе си колко си вярва.Например вярва,че някой е най-добрият юрист,че публикации в мрежата и изрезки от вестници са доказателства за арест,съд,присъда и т.н. Всички знаем такава вяра докъде води.

# 13 000
Цялата страна прекосиха , отчуждиха терени до свързването за нула време ,но една тръба ,дето ни трябва не може бързо да стане ,точат с години, занулиха работите по нея , маса време.
 Всичко случайно станало. И продължава. Само наетите по турски поток могат да работят бързо и качествено ,никой друг.
 Нищо против като не достига газ , да купуваме и руски, , но всички търсят решение да се отърват от него. Само ние се сложихме да угодим с тази дебела турска (руска)тръба.
Кой идиот строи съоръжение   и не ползва метър от него?
За съжаление за бързината и качеството на строителството огромно значение има и фирмата и от коя страна е. Интерконекторът го строят гърци, а те не са от разбързалите се. Изобщо май почват да правят нещо, като опре ножа до кокала. Не си спомням кога се учреди дружеството за газовия терминал в Александруполис, но беше преди доста години и мислех, че отдавна е направен. И изненада - започнаха строежа, коагто Путин спря половината газ за Европа...
Турски (Балкански) поток го строи саудитска фирма, работниците бяха турци. Няма да забравя отрицателните емоции едно лято. Бяхме на един западнал комплекс от бунгала и хотел до язовир Копринка. Ние сме на бунгало, първата вечер по тъмно пристига голяма група мургави мъже, очевадно не българи и изчезват в хотела. Първата ми мисъл беше, че е нелегален канал за мигранти (тогава имаше голяма вълна). Сутринта няма никой, решавам, че са продължили по пътя към запад. Но изненадващо следващата вечер пак се появяват,  при това с еднакви работни облекла, по някое време започват да простират изпраното...
Оказаха се турски работници по газоровода. Предполагам бяха пристигнали първата вечер, защото тогава бяха цивилни, а следващите дни с работни дрехи. Работеха сигурно по над 10 часа на ден (в 8 сутринта вече ги нямаше, прибираха се след 20).
Като не сме случили на изпълнители, сега ще ближем рани.

# 13 001
Да , ама те не дават комисионни на нашите. Със сигурност. Иначе няма да се трепят ,защитени. А гърците що не бързали не знам. Явно като нас осигурили газ, та това е излишно. Сега всички бързат, но късно.
Какви ще ги изберем, дали ще се разтърсят на наша територия, че то  няма да е  вечно това ,но  и няма скоро да свърши, не се знае,  а може би имаме поне за нас  ресурси , ама не ги искаме. Затриха се звена, които могат да направят проучване, че и нататък, изгубиха се можещите, отидохме на лесното - внос , пък и  доходно за някои.
 И всички вкупом грешни станахме за тези години, но все пак повече грешни са дето имат информацията какво ще  е.
 Преди доста години , още работех ,един холдинг започна да купува земя,  та се изказах - това няма да стане, трябва техника,  трябва... стана. Пари текат по това, а  който се усети от нашите ,дето ги чух да обсъждат ,случайно , купи. Е и пари имал. Не като мен, с болен мъж  и двама ученици, студенти.  И неразбрани близки.
 Не  е само да знаеш, те куфарчетата не са само легенда.

# 13 002
Мила родна трогателна картинка:
https://clubz.bg/126146

https://clubz.bg/125487

Искаме още от същото, а? И ще си го получим.

# 13 003
"От 1 октомври 2021 г. до 31 декември 2039 г. "Газпром" е резервирал 100% от наличния технически капацитет на газопровода към Сърбия (211 гВтч/ден), сочат данните от Европейската мрежа на газопреносните системни оператори (ENTSOG). "
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/10/11/4263620_zaradi_gazoprovo … polzva_bulgariia/
Заради газопровод на Борисов, който България не ползва, Сърбия очаква "най-евтиния газ в Европа"

Браво, Борисов, браво БАЦЕ! ГолЕм си!

# 13 004
Радевите сладурчета продължават да трупат имагинерни дивиденти с общи приказки. Социалният министър щял да предлага увеличение на минималната работна заплата, ама дали или ...... трябвало да се предвиди в бюджет 2023. Пеканов щял да подготвя текстовете на онези 22 законопроекта по Плана за възстановяване, пак трябвяло да има Народно събрание. Имаше още подобни нелепици. Аз се чудя как точно ще бъдат представени в парламента радевите момци, за да им бъдат гласувани и приети законопроектите и предложенията?
И да го иронизираш Пеканов, ако не беше той незнам дали щеше още да имаме план за възстановяване. Свърши основната работа по него . простото кире само го забави, за да включи оня спорен проект за батериите.
Дотук се видя  че пепейци и хората на ХИ нямат юридически капацитет. Кои закони вкара и какво се мотаха, а като им припари под краката взеха да обясняват колко важно да се приемат необходимите  закони.
Та както ги наричаш радевите момци за пореден път ще свършат черната неблагодарна работа, на която после друг ще бере плодовете и най- много да поправи нещо в подготвеното от тях. Това което трябваше да свършат в парламента и в изпълнителната власт, но не направиха. На ленчето гугъла видяхме юридическия капацитет, каквото пипне не струва.
А как ще влязат за гласуване в парламента нямаше да се чудиш, ако знаеше как функционира държавата, как се пише закон и как стига до гласуване.
Трябва си работа, която и не можаха и не искаха да свършат само търсеха оправдания.

Общи условия

Активация на акаунт