Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 885
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 695
Милитана не представяш вярно нещата. Лидерът на АБВ - Проданов - постигна под 1 процент. Може да е млад и образован (и аз го харесах ако е за въпрос), ама червените бабички не гласуваха за него. В АБВ прецениха, че им трябва някой който държи структурите, да владее черните каси, пък ако ще да е мутра. И така стигна до логичния избор - Петков бивш вътрешен министър и силният човек в някогашната БСП.

В крайна сметка на следващите избори те постигнаха целта си - 23 кмета на общини, над 200 общински съветници и впоследствие се пришиха към БСП и влязоха в парламента.

иначе брат Галев и аз не го харесвам. Като мутра се държи, ама какво да правиш....владее структури.

Москов никога не е имал шанс, не и след всички глупости, които направи. Но Цветанов също нямаше шанс, само че си вярваше. Е, не може 10 години да си силният човек на ББ и една сутрин, като те махнат да се събудииш и да се кажеш"леле, той Бойко бил много лош, аз ще се боря с него""

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 15:50 от Лорд Сняг

# 13 696
Ако решението му за демографската криза е като това с 1 декар земя... Благодаря...
Партията на Янев наистина привлече покрай себе си всякакви спътници както се изрази бившата му дясна ръка-политически отломки. Направо е гротеска.

# 13 697
Официално е, да вземе да ги изхвърли тия недоразумения, и да използва АБВ като мандатоносител, ако иска да е в парламента. Румен Петков му протяга ръка.

Супер! Това колко допълнителни % са? Ей сега, ако и ВМРО се присъединят, нещата ще станат още по-интересни Simple Smile

# 13 698
Според мен като се разчуе какви коалиционни партнъори има Янев, разни патриоти криминални субекти, някакви зелени основани от футболен бос и вкарващи футболни босове днес издирвани от интерпол в политиката, и някакви земеделци чиито лидер минал през къде ли не Барек, Яне Янев и къде ли не, ще има електорални щети. АБВ и идеологически са близо до него, там няма за какво да се хванеш, АБВ не може да го дискредитира така както тия недоразумения които в момента са му коалиционни партнъори.

Между другото аз се чудя защо е в коалиция с тия недоразумения, според генерал Григоров от партия Развитие, Янев е силен нарцис, не иска никой да го засенчва и затова е отказал коалиция с партия Развитие. Та е логично да е предпочел да се коалира с тия недоразумения. Там наистина няма кой да го засенчва. Оплаква се че Янев ги разигравал цял месец вместо веднага да им каже че няма да се коалира с тях, и са загубили ценно време за подготовка за самостоятелно явяване на изборите.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 16:06 от Никола Тесла

# 13 699
Лорд Сняг - за АБВ първоначално като ги създаде Първанов си ги представях като по-добрата и интелигентна, добре образована версия на БСП. Модерна лява партия. Обаче не, Румен Петков е червената версия на Бойко Борисов и още по-скандален. А това дето ходеше да се целува с Митрофанова и да протестира пред Руското посолство като изгониха дипломатите окончателно го дискредитира в моите очи. А червените "бабички" намаляват по естествен път (извинявам се за грубия израз, но това е факт) и ако АБВ си беше запазила първоначалния облик, сега можеше да е фактор в политиката при тази слаба БСП.

# 13 700
Официално е, да вземе да ги изхвърли тия недоразумения, и да използва АБВ като мандатоносител, ако иска да е в парламента. Румен Петков му протяга ръка.

Супер! Това колко допълнителни % са? Ей сега, ако и ВМРО се присъединят, нещата ще станат още по-интересни Simple Smile
АБВ със сигуност ще му дадат 1%. Което му вдига сериозно шансовете, защото в момента е на кантар.  Ако привлече и други по солидни сили като ВМРО, те са още 1%, няма начин да не влезе. Ама за ВМРО е късно вече, те след като пропаднаха нещата с ИТН, решиха сами да се явяват и си вкараха документите. Макар че не знам, дали е възможно да влязат в коалиция по техническа процедура.

# 13 701
Прочетох идеите на Янев за земята и започването на бизнес. Обаче защо само граждани с български произход? То по-важно е човек да е трудолюбив, почтен, пък произходът му какъв е - САЩ са съставени от хора от кол и въже като етнически произход. Поне аз не смятам, че ще ни помогне особено ако търсим да привлечем само хора с български корени. Даже напротив в определени случаи това може и да ни внесе доста проблеми в държавата.

# 13 702
milittana, малко си смесила нещата, Odillia също в някаква степен.
Да - в Закона за ограничаване на плащанията в брой максималната сума, която може да се плати в брой бе намалена от 15 000 на 10 000 - това е така, но е друго това, за което говори Odillia.
Скрит текст:
Устен договор може да се сключи във всички случаи, в които законът не изисква изрично писмена форма.
Лошото е, че ако имате да вземате суми по договор до 5000 лв. и не сте сключили договора в писмена форма  -  вие ще може да се опитате да докажете това само със свидетелски показания . А ако е над 5 хл. лв и законът не изисква да е в писмена форма, договорът си е действителен, но недоказуем. Нямате способи за доказване. И свидетелските показания са едно от най-ненадеждните доказателствени средства в гражданския процес. И така - и над 5000 лв. договорът може да е действтелен в устна форма, Odillia, щом законът не изисква писмена, но по никакъв начин не може да докажете, че сте го сключили, ако не е в писмена форма. Т.е. над 5000 лв. се изисква писмена форма за доказване, но договорът и без нея е действителен, както вече по-горе писах.  Така че, Odillia , права си че "За договор до 5000 лв. не се изисква писмен договор", но бих допълнила - за доказване.
Аз бих си сключила договора в писмена форма, щом става въпрос за пари. Дала си ми 5 хл. лева назаем, трябва да ми ги дадеш пред сестра ти и мъжа й примерно, за да имаш свидетели. Абсурдно е.

Писменатата форма е задължителна в следните случаи:
Скрит текст:
1. предварителен договор за сключване на окончателен договор, за който се изисква нотариална или нотариално заверена форма -  в писмена форма;
2. договорите за прехвърляне на собственост или за учредяване на други вещни права върху недвижими имоти - в нотариална форма - Закон за задълженията и договорите (ЗЗД) - чл. 18. Договорите за прехвърляне на собственост или за учредяване на други вещни права върху недвижими имоти трябва да бъдат извършени с нотариален акт.
3. договор за аренда на земеделска земя - писмена форма с нотариална заверка на подписите - чл. 19 ЗЗД;
4. брачен договор - писмена форма  с нотариална заверка на подписите и съдържанието - чл. 39, ал. 1 от Семейния кодекс;
5. продажба и залог на вземане, обезпечено с ипотека - писмена форма  с нотариална заверка на подписите;
6. договор за поръчка от пълномощник за придобиване на вещни права върху недвижими имоти - писмена форма за действителност с нотариална заверка на подписите;
7. договор за покупко – продажба на МПС с предходна регистрация в България - писмена форма  с нотариална заверка на подписите;
8. договор за задължение над 5000 лв. -писмена форма за доказване;
8. други определени в закона договори, за които се изисква писмена форма за действителност или за доказване.

Извинявам се за пространствените обяснения, исках да стане ясно.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 19:49 от Rosita

# 13 703
Прочетох идеите на Янев за земята и започването на бизнес. Обаче защо само граждани с български произход? То по-важно е човек да е трудолюбив, почтен, пък произходът му какъв е - САЩ са съставени от хора от кол и въже като етнически произход. Поне аз не смятам, че ще ни помогне особено ако търсим да привлечем само хора с български корени. Даже напротив в определени случаи това може и да ни внесе доста проблеми в държавата.
Аз не разбирам с какво българите в чужбина са повече от българите в България и защо вторите няма да имат право на тези преференции...

# 13 704
Нещо любопитно е казал Янев на пресконференцията, което е останало под радара. Според него България е направила много важен геополитически избор влизайки в ЕС и НАТО, и трябва да се възползва максимално от предимствата които тези членства дават. Той подкрепя влизането на страната в еврозоната когато сме готови. Покрием нужните критерии и прочие. Което прави абсолютно невъзможна да речем коалиция с Възраждане.

Та макар че е казал че няма да поставя никакви червени линии и би работил с всички, всъщност е поставил една червена линия, спрямо Възраждане.

# 13 705
Янев не мога да го разбера каква игра играе. Засега това с оземляването и кредитите си е чист популизъм. Ако иска да привлече млади хора, които да раждат деца, просто да подобри икономическите условия и те сами ще искат да дойдат, макар и без земя. В развитите държави емигрантите да не би да имат специални привилегии, обаче се натискат  за там. То постът ми стана малко като един руски блогър "Искате ли вашата държава да стане процъфтяваща за кратко време? Намерете в нея нефт и газ!"

# 13 706
Е, оплют е Янев, както още не се е изпекъл в лъжите. Нещо казал, ама то непременно е лошо 😀
Друго си е КП да си лъже мазничко още за добро утро.
Нали ще го привличат после за надежден партньор пепетата, друг естествен такъв няма.

# 13 707
https://www.standartnews.com/balgariya-politika/koalitsiya-gerb- … nchev-501234.html
Коалиция ГЕРБ - ПП? Ключово разкритие на Дончев Копирано от standartnews.com
ГЕРБ обаче продължават да се натискат за коалиция с ПП и ДБ, особено с ДБ.

# 13 708
Е, оплют е Янев, както още не се е изпекъл в лъжите. Нещо казал, ама то непременно е лошо 😀
Друго си е КП да си лъже мазничко още за добро утро.
Нали ще го привличат после за надежден партньор пепетата, друг естествен такъв няма.
Никой не е казал, че лъже, просто е несериозно.
Аз например имах далече по-високи очаквания от него и партията му.
Но тези заявки ала какъв ще стана като порасна и коалииците с знайни и незнайни...

# 13 709
Лорд Сняг - за АБВ първоначално като ги създаде Първанов си ги представях като по-добрата и интелигентна, добре образована версия на БСП. Модерна лява партия. Обаче не, Румен Петков е червената версия на Бойко Борисов и още по-скандален. А това дето ходеше да се целува с Митрофанова и да протестира пред Руското посолство като изгониха дипломатите окончателно го дискредитира в моите очи. А червените "бабички" намаляват по естествен път (извинявам се за грубия израз, но това е факт) и ако АБВ си беше запазила първоначалния облик, сега можеше да е фактор в политиката при тази слаба БСП.

хахаха. Първанов е всичко друго, но не и "модерен ляв", той е просто един тарикат с умения да говори. Беше привлякъл 3-4 недоволни комунисти - Лъжливото Коце, Румен Мутрафона и Ивайло Калфин....и едни-двама артисти като Чакърдъкова (по Пернишко-Благоевградска линия). Опита да  стане лидер на БСП - не стана- Опита я да отчупи парче от нея- не стана.
Първанов е достатъчно интелигетен, за да знае, че в партиите не е важно колко си образован, а да имаш един човек тип мутра, който владее черните каси, структурите и раздава кюфтета.
В ДБ това е Атанасов.
в Герб години наред бе Цветанов
в БСП бе Румен Петков.
В ДПС изглежда, че това е Пеевски.
и ИТН -Тошко Йорданов.
тези хора ходят, по места, заплашават, обещават пари, владеят партията. Модела "модерна лява партия" у нас е неприложим. Първо голямата част от обществото ни е консервативно, а либералите по условие са десни у нас, защото са наследници на Костов.
Второ за да има нов ляв субект, който да е по-еввопейски трябва да се гътне окончателно БСП.Дори тогаав обаче не съм убеден че това ще се случи- крайни анархисти от типа на Атака, Възраждане или Българска пролет ще си намерят нова партия и левицата ще стане съвсем консервативна.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 17:03 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт