Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 348
  • 15 780
  •   2
Отговори
# 15 765
  • Пловдив
И аз ще гласувам, опитвам се да агитирам хората около мен и те да гласуват. Но много от тях не искат, не виждат смисъл.
Смятам, че правителство няма да имаме и февруари пак ще има избори.
Така на Радев изобщо не му трябва президентска република, той и в парламентарна си управлява сам.

# 15 766
Вредни ,защото са губивреме. Нямат капацитет, върхът е да се в НС някаква група и да си вземат заплатите и каквото докопат.
  Безсмислени тези, поне от приказките им,  не знам психиатрите какво ще кажат, но има нужда да се произнесат.
 Като ще гласуваме, да е за някой разумен  и предпочитам личността пред партията. Все пак има прецедент да излязат като независими.

# 15 767
  • Разпиляна във въображението
Байдън благодари на Радев и Петков по време на инициативата "Три морета", която ГЕРБ не искаха да организират.

Янев може да е малко сух, но излъчваше спокойствие, говореше свободно по всички теми и организираше добре министрите си без да ги командори. Петков и Василев винаги са казвали, че са оставени да работят както са искали без натиск.
Комитова се опита да сложи в ред нещата, но Караджов омаза нещата.

# 15 768
Скрит текст:
Сред моите познати, гласували за ПП, всички го направиха, защото това беше “партията на Радев”. Нали не отричате, че на това се градеше кампанията им? Предизборните им клипове още стоят в нет-а.

Наистина не го проумявам. С всички мои познати, колеги, приятели, съседи с които сме говорили за политика, никой не харесва Радев. Най- мекото определение, което съм чула за него е " хитра лисица". Не знам, може би защото живея в голям град и хората около мен пътуват доста, забавляват се, не си стоят в къщи по диваните вторачени във Фейсбук, да им промиват мозъците.
Хаха, не позна с язвителността 😂🤣🤣
И около мен са такива - образовани, разумни хора. В София живея. Но разбрах идеята, промити мозъци сме…😂🤣😂
Когато човек е тесногръд и с ограничен мироглед, няма никакво значение къде живее и какво образование има.
Да, само че по-нагоре изтъкваш сама точно обратното - че си заобиколена от много качествени хора, които били от голям град.
Абсолютно съм съгласна иначе с последното ти изречение. Хората пред президентството от протеста Gazwithme много точно го показват - може да си от центъра на София, но това не ти дава автоматично способност за критично мислене.

# 15 769
  • Пловдив
Не успях да гледам дебата.
Томислав Дончев и Лорер са доста премерени като изказ, едни от приемливите партийни кадри от двете партии за мен.
Свиленски не ми е по сърце. В БСП останаха многооо малко хора, които слушам с интерес и с внимание.
На мен ми омръзна да слушам за безплатните градини. На кого беше нужно това? Трябва да си оправим социалната политика, помощи следва да се дават на нуждаещи, а не на всички- социално бедни, студенти родители  ит.н
Вместо това трябва да се помисли за образованието, да се дават безплатни учебници на децата, чиито родители трудно могат да си позволят този разход.
Липсва ни целева политика, надявам се да видим нещо в тази посока вече.

# 15 770
Наистина си много объркана и дезориентирана в цялостна обстановка и събития...Освен това и в темата не можеш да се ориентира, пишеш по толкова десетки постове на всяка страница, и така си се объркала в дискусията, че вече не знаеш какво и на кой да пишеш...Аз вече ти отговорих защо Възраждане са най- вредни и опасни за България...Сега е твой ред да си кажеш аргументите защо си почитател на Копейката..?
Не съм ничий почитател /дори не ходя да гласувам/. Въпросът ми към теб беше много простичък - ако Възраждане е най-вредната партия за БГ, с какво другите са полезни след като се отива за четвърти път на избори в рамките на година и половина и се очертава да има още?

# 15 771
  • София
Някои не ходят да гласуват, но после имат изисквания 🤐

# 15 772
Мама Нана, не става дума за полезност, а за това кой е най-вреден и по-малко вреден. Възраждане са особено опасни, защото доколкото имат някаква програма тя е основана на крайния нихилизъм и антиглобализъм, на крайното русофилство, на пълната догма че ЕС и НАТО са вредни за нас и трябва да вървим срещу европейските ценности, т.е. не посока интеграция, а в посока дезинтеграция.

# 15 773
А защо да нямат? При положение, че хора, които са родени и живеят от години в чужди държави, не говорят български могат да имат изисквания към БГ, защо живеещите тук да нямат?

Лорде,
За 30+ години се нагледах на полезни, вредни и всякакви. Винаги се намира нещо/някой, който да бъде демонизиран и да служи за оправдание на останалите или за плашилка. Не е за първи път и това ще отмине.

# 15 774
  • Буркина Фасо
до сега всички ни водеха към интеграция и светло бъдеще.
провалиха се.
друга ще да е формулата за успех Smiley

# 15 775
Не виждам провал, животът си върви и въпреки гадните политииц, а  и те имат по нещо полезно.
 Голяма променя има , виждат я  старите, че помнят миналото. Техническите постижения си навлизат,  свикнахме с доброто, стандартът е по-висок и точно да се откажем от него е бунтът, недоволството и упреците за провал.

# 15 776
  • София
Това ми направи и на мен впечатление,още някой каза,че няма да гласува,не е гласувал,но активно се разписва в темата с коментари ,анализи,критика.
Хем иска държавата да се оправи (както всеки за себе си разбира оправянето),хем си стои на дивана и не си мърда пръста  да вземе участие в оправянето.

# 15 777
доколкото имат някаква програма тя е основана на крайния нихилизъм и антиглобализъм, на крайното русофилство, на пълната догма че ЕС и НАТО са вредни за нас и трябва да вървим срещу европейските ценности, т.е. не посока интеграция, а в посока дезинтеграция.

Чисто технически не си прав, защото освен че имат доста хубава програма, единството написано нещо в нея за ЕС и Русия е следното:

"Основен приоритет на нашата външна политика е поддържането на добри и стабилни външнополитически отношения, които да се основават на взаимната полза, с всички страни и народи, които са добронамерени към нас. В противовес на пропагандираното, че света се свежда до ЕС и САЩ, ние считаме, че той е много по-голям. Важни за икономическото развитие на страната ни са дълбоките връзки със стари икономически партньори като Русия, Арабския свят, Далечния изток и всички страни извън ЕС.
Крайно време е да стане ясно, че Русия не ни е враг априори, а може да ни бъде и партньор и съюзник!"

https://vazrazhdane.bg/programa

Каква интеграция с европейски ценности? Ние сме държава в Европа с наши собствени ценности. Аз живея от години в друга държава от ЕС и никой не ме кара да приемам немските ценности, което звучи малко комично, защото самите германци имат най- различни ценности. Даже от много работещи в различни сфери се изисква да притежават Interkulturelle Kompetenz, което е способността за успешно и подходящо взаимодействие с индивиди и групи от други култури.

Копейкин ми е крайно несимпатичен и му знам изявите във Варна от много години, но програмата на Възраждане ще пасне на много хора, което е напълно разбираемо след политическото фиаско от последната година. Такива партии набират почитатели навсякъде.

# 15 778
Анти КП и сие говоренето е факт в темата, но и възхваляването  им тече с пълна сила, пропагандата за тях също.
Постовете против РР зачестиха, а колко много беше харесван в темата преди време.

Слушам вчера Тошко, естествени техни партньори били ПП-тата, ДБ-тата и БСП ... Невероятно диалогични са напоследък.
Каракачанов и той плюе, а ако не беше наивният ББ, той никога нямаше да е министър  и заместник министър-председател май беше.

Голямата инфлация не е оправдание за непрекъснатото увеличаване на цените, например на хранителните стоки. В Италия също има инфлация, но не си личи толкова ярко, както у нас.

Аз ще гласувам, близките ми също. Гласувайте и вие!

# 15 779
  • Sofia
Започна предизборната кампания.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт