Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 321
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 355
Режим на тока - вече планове за икономии, доброволно тъй да се каже, че да не купуваме газ от лошите чичковци, а да купуваме от другите чичковци и то по скъпо. А за газа от близкия изток какво - там една демокрация цари.
Миналата седмица Макрон е приел саудитския принц, оня същия по чията заповед убиха Кашоги и който уж беше в изолация заради това злодейство, но не вече започна да става приемлив.

То бива регрес, бива, обаче тази пропаганда почва да прилича на най-лошото от соца, връщаме се там откъдето тръгнахме.

А тия, които смятат за правилно, що не се бръкнете в джобчетата да платите сметката, щото само на думи сте ербап, но като трябва да се плащат сметки - другите да плащат.

# 11 356
  • София
Борел: Възможностите на ЕС да купува газ от неруски източници наближават своя предел

https://business.dir.bg/energien-pazar/borel-vazmozhnostite-na-e … avat-svoya-predel

По-интересното е защо обаче си мислим, че ще можем да купуваме и газ от руски източници. Този влак замина, струва ми се.

# 11 357
  • Пловдив
Не разбирам как обедняла и поставена на колене Европа всъщност помага на украинците? Които, както казах, извън местата с активни военни действия, си продължават живота. За разлика от европейците. Напротив  ,силна и богата Европа ще може много повече да помага, отколкото фалирала такава. И, наистина, за последно, руския газ не е спирал да се употребява ,просто успяха със санкциите да му повишат цената.
И, отворете малко картата на света, вижте колко хора умират в Сирия, Ирак, Йемен, Африкански държави. Света е шарен. Диктатори бол. Просто отношението към тях е различно според интересите на Вселенския пъдар.

# 11 358
"Водещ руски анализатор вчера предупреди, че Западът /разбирай ЕС и НАТО/ няма да позволи проруско правителство у нас. И това е вярно - проруско правителство у нас не може да има, поне в неприкрит вид, най-малкото защото степента на интеграцията ни на Запад е необратима.
Това, което обаче са си поставили като постижима цел е България да продължи да има толкова силно проруско лоби и толкова пленени институции, че де факто да бъдем спънати в развитието си и да не можем да се възползваме напълно от членството си в ЕС и НАТО. Нещо като вето на Кремъл в България. Или повече от същото.
За НАТО е ясно - нямаме армия, защото поредица от правителства на БСП, ДПС и ГЕРБ фатално забавиха модернизацията на армията. Нещо повече, дори сега, когато заради войната в Украйна, можем да улесним и ускорим отказа си от съветското въоръжение, пак не го правим. И това напълно устройва Москва и нейните проксита у нас - България да остане в сивата зона на руското вето върху армията. Там където е нужно с добавка малко взривове на складове и Новичок.
При ЕС е същото - постоянно се генерират опасения, от приемането на еврото, от координация на енергиен отговор на шантажа на Москва - призивите бързо да възобновим газовите си договори с Газпром, изобщо да си гледаме "националния интерес" за сметка на ЕС. Цялата тази дестабилизация в политическия ни живот, с прякото и видимо участие на Русия, цели да забави или компрометира достъпа до евросредства, да отложи приемането на еврото, да вгради такъв забранително висок компонет на корупция /най-добрия износ на Москва/, че де факто България да буксува на място. Ако забелязвате равнището на корупция у нас доведе до положение капиталовите програми в бюджета да не могат да се реализират, и да се формират изкуствени излишъци, поради опасения за корупционни зависимости.
В много отношения Москва успя - днес имаме управляваща каста, която в значителна степен е вързана към местното копие на внесения от русия модел на корупция, който отнема ресурс от общественото ни развитие. Тази паразитна непроизводителна каста постоянно финансира проекти /на ветото/ като Възраждане и ИТН, сега Стефан Янев. Загравят на тъч линия Пулев и Сираков /спортистите - патриоти/, само и само за да се осуети момента в който истинската конкуренция и независимостта ще произведат толкова самочувствие, силен растеж и благоденствие, че ще гледаме на Путинова Русия със снизхождение като беден роднина.
А това ще бъде финалното действие в историята на колониално доминиране от Русия, като измъкне България от сегашната фейк дилема - Запад или Русия. Това не означава непременно по-голяма зависимост от Германия или САЩ, напротив, именно мрежата на ЕС и НАТО създава възможности за самостоятелен национален възход при проактивна политика и нормални равноправни отношения с Москва.
Това са си поставили като цел от Кремъл в предстоящите избори - да вкарат достатъчно проруски сили за да поддържат ветото си върху развитието на България."
Ilian Vassilev
38 мин  ·

# 11 359
Дир.бг е проруска медия. Често предават информацията селектирано или направо изкривено.

# 11 360
Нито ни е виновен Путин, нито Байдън. Виновни са малоумните ни управляващи, защото седнаха на постове, за които не бяха подготвени, нямаха нито нужните знания, нито нужния опит. Една правилна стъпка не направиха, едно правилно решение не взеха нито за вътрешната ни политика, нито за външната. Това е истината за мен.

# 11 361
Наистина е отвратително и срамно. Онези хора там губят животите си, домовете си. Западноевропейците са застрашени да имат 19 градуса в офисите или да не ходят на Малдивите 2-3 години. Ние сме застрашени да намалим свинския врат от 5 на 4 пъти седмично или да съкратим почивката в Гърция. И за всичко е виновна...Урсула, а най-много - САЩ. Просто не ми го побира умът.
Руската пропаганда обаче не може да проникне толкова дълбоко, ако няма благодатна почва.
[/quote]

Само с допълнението, че западноевропейците не мрънкат. Приемат нещата и се мобилизират.Мрънка се у нас и се чертаят черни прокоби.  Изобщо няма да настъпи никакъв апокалипсис. Но все пак 4000лв.е добра сума.

# 11 362
Които, както казах, извън местата с активни военни действия, си продължават живота.
Това шега ли е?

С какво толкова са застрашени европейците? Ще ги избият ли? Ще им разрушат домовете ли? Ще ги насилват и кастрират ли? Какво?

# 11 363
Този Булгаргаз нещо институция ли е  у нас?
 Несменяеми с десетилетия  и там, верни хора, изпитани.

Може и да треперят от поява на нови играчи на газовия пазар, знам ли, не е без причина.

Не сме си спрели ние  газа, то другите  след нас ,като се подчиниха(макар да са променени условията на плащане, първо  искаха друго) да не би да получават заявеното?

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 11:24 от Бор_яна

# 11 364
Американската икономика влиза в рецесия. Инфлацията там е 9%.
Европейската икономика вече е в рецесия. Това не зная какво ви говори, но на мен ми говори съкращения, повишаване на лихвените проценти по заемите и фалити.
Ще успеят ли бъдещите правителства да ни преведат през това, както ни преведоха през световната икономическа криза през 2009? Съмнявам се. Вече показаха, че не са в състояние, защото вместо да предприемат мерки, които да свалят инфлацията чрез диференциран подход, те наляха масло в огъня, раздавайки пари на калпак.
Вместо да продължат да финансират инфраструктурни проекти, чрез което да държат хората на работа, те ги спряха, за да си галят егото и не плащат по договорите. Направиха всичко наопаки и сега ще си сърбаме попарата за изборите, които направихме миналата година.

# 11 365
Лорита, бясна съм, че манипулират възрастните хора. Майка ми вярва, че сме пред колапс, защото сме отказали руския газ. И че ще стоим на свещи и на студено тази зима. Наистина в някои телевизии прекаляват, не зная СЕМ спи ли или са тотални некадърници там. Снощи по Евроком например Копейката обещава, че ако управлява Възраждане до десет години България ще стане по-голяма териториално. Как го тълкувате това и защо му се позволява да плещи идиотщини по телевизията?

# 11 366
Аз не помня такива ниски лихви като сега. Все си има, начисляваха върху влоговете, все някой лев имаше ,сега няма такова нещо. Лихви трябва да има,  да задържат парите, сега има излишък от пари в обръщение, за това се чудят как да ги харчат.

# 11 367
Американската икономика влиза в рецесия. Инфлацията там е 9%.
Европейската икономика вече е в рецесия. Това не зная какво ви говори, но на мен ми говори съкращения, повишаване на лихвените проценти по заемите и фалити.
Ще успеят ли бъдещите правителства да ни преведат през това, както ни преведоха през световната икономическа криза през 2009? Съмнявам се. Вече показаха, че не са в състояние, защото вместо да предприемат мерки, които да свалят инфлацията чрез диференциран подход, те наляха масло в огъня, раздавайки пари на калпак.
Вместо да продължат да финансират инфраструктурни проекти, чрез което да държат хората на работа, те ги спряха, за да си галят егото и не плащат по договорите. Направиха всичко наопаки и сега ще си сърбаме попарата за изборите, които направихме миналата година.
Ние няма да влезем в рецесия, спокойно. Въпросът е тук дали сега ще последват няколко парламентарни избори, които ще са доста зле за държавата.

# 11 368
  • София
Про-руска, не руска, несериозно е това, ето официално от сайта на ЕС
https://www.eeas.europa.eu/eeas/europe%E2%80%99s-energy-balancing-act_en
най-важно, което ме касае е: най-добрата енергия е неупотребената енергия, т.е. да се гласим да намаляваме енергийното потребление, може би ще има нови регулации и изисквания. Ще решават проблема като намаляват търсенето, предлагането е трудно да се увеличи особено на фона на зелената сделка.
" Най-добрата енергия от всички е тази, от която не се нуждаете
Но най-вече все още е вярно, че най-добрата енергия от всички е тази, от която не се нуждаете. Ето защо пестенето на енергия и подобряването на енергийната ефективност трябва да получат приоритета, който отдавна заслужават. В ЕС сега започваме сериозни усилия за намаляване на търсенето. Комисията предложи да се повиши задължителната цел за енергийна ефективност до 13 % до 2030 г., заедно с допълнителни мерки за икономии в промишлеността, сградите и други сектори."
Не знам в домакинството как още да намалим енергията, имаме енергоспестяващи уреди, изолация, дограма /панелен блок/

# 11 369
Не знам в домакинството как още да намалим енергията, имаме енергоспестяващи уреди, изолация, дограма /панелен блок/
Лесно - с армия от енергийноефективни държавни чиновници, които следят да не би да превишите нормите на отопление с половин градус. За по-ентусиазираните - с мобилно приложение.

Общи условия

Активация на акаунт