Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 340
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 385
Президента е най-легитимно избран. За него са гласували повече от 1,5 млн. избиратели. Няма партия с толкова доверие. На останалите дали им харесва или не вече е без значение.
Лично съм за промяна на "парламентарната република", явно този модел е изчерпан. За две години 4 пъти на избори не е нормално.

# 11 386
  • София
Протести за какво? Че непременно искаме на студено тази зима? Че непременно искаме да плащаме с 80 % по-скъп газ, ако го има изобщо? Протести непременно да фалираме индустрията, която разчита на газ и непременно да искаме да останем безработни? За това ли ще започнат протести? В коя паралелна вселена хората искат да се самоочистят?

# 11 387
Протести за какво? Че непременно искаме на студено тази зима? Че непременно искаме да плащаме с 80 % по-скъп газ, ако го има изобщо? Протести непременно да фалираме индустрията, която разчита на газ и непременно да искаме да останем безработни? За това ли ще започнат протести? В коя паралелна вселена хората искат да се самоочистят?
Хайде сега чакаме Газпром да ни даде с 80% по-евтин газ от настоящия! Коленопреклонничеството пред Матушка наистина става нелепо. Ще обясните ли с какво Германия накриви фуражката на Путин, че им дава само 20% от договорения газ? На нас каква ни е гаранцията?

# 11 388
Защо да настъпват протести? Хората масово си искат Газпром и Матушка Руzия.  Все едно им е колко е кървав този газ, все едно им е, че е по-скъп от американския, все едно им е, че е инструмент за политически шантаж. Вярват на всяка дума, която им обяснява как дружбата с Русия е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.

Иначе е ясно, че и харвардците, и завършилите Полицейската академия крадат по един и същи начин.
Е това не разбрах откъде е ясно.

# 11 389
Скрит текст:
Със сигурност квотата потребителки и трима на кръст потребителя,като двама не съм сигурна дали не са едно и също лице,чекащи с нетърпение възобновяване на руските доставки,не са представителната извадка за настроенията на българите. Ако човек се зарови в други форуми,в коментарите под статии,фъф фейсбук ще види и друга представителна извадка.
Чак се чудя на потребителките имащи сили да спорят с това радио.
Тъжно е,плачевно е как някой хора наистина мислят само за задника си. Готови са заради ена топла зима да обречат на олигарсия и мафиотски маналитет цяла държава,но само да им е топло през зимата,после ще реват,че за здравеопазване трябва да се плаща,че като ги обрали няма кой да хване градеца,че едни не могат да смогнат да си харчат парите(но не от работа),а те не могат да си купят олио,щото в държавата производител на такова е по-скъпо от внасящите държави.
В началото се нервирах на кастата дето не може без Русия,сега ми е жал за тях.
И на мен ми е жал за тези, които непрекъснато реват, че Русия ни е виновна за всичките проблеми и несгоди. Жал ми е за наивността, че  прекратяване на отнешенията с Русия и изцяло отдавайки се на прозападна политика, ще си решим проблемите.

# 11 390
Забравя се, че преди тези 10 или 12 години, в които от ГЕРБ са извършвали кражби, се крадеше също много - от БСП примерно, които сега са изпрани - бели и чисти! Много къса памет ... Най - смешно ми е, когато БСП  (крадецът) вика "дръжте крадеца" - за Герб, може би трябва да вика "дръжте другия крадец" ...

# 11 391
Няма период в българската нова история, в която обществени средства да не са били крадени и разхищавани на поразия. Това ни е в "националните особености". Въпросът е, че някои политически представителства (интересно все с участието на БСП) успяват да докарат държавата и до държавен фалит или нещо много близко.

# 11 392
КП отново с бързи и непремерени послания. Кюлчета, пачки. ИТН виновни, Дпс и Герб. Еми не става така.
Вместо да затвори тази човка, или да очертае позитивите на предприетата линия, той вика " Не бойте се" , при положение че забърка толкова каши.
Ако това им е предизборното  послание, няма да спечели и половината гласове.
И най- добре ДБ да си преразгледат офертата за предизборна коалиция.

# 11 393
  • София
"Оставяме на служебния кабинет много СТАБИЛНА основа. Тя се гради на енергийните мерки, които въведохме, за да имате спокойствие и предвидимост в следващите месеци..."

ScreamScreamScream

# 11 394
Наистина е нелепо това с "кюлчетата" и "пачките", при положение че това нито е незаконно, нито дори успяха да докажат нещо извън медийните публикации, въпреки че разполагаха с цялата мощ на държавната машина. Поредно доказателство за въздухарската им природа. Ако не бяха тези лъвски скокове на АВ за руския газ (тайно от всичките останали партньори в коалицията), нямаше да имат нито един позитив. Но колкото и да ми харесва това действие, и то, както всичко останало, е неподготвено и аматьорско.

# 11 395
Президента е най-легитимно избран. За него са гласували повече от 1,5 млн. избиратели. Няма партия с толкова доверие. На останалите дали им харесва или не вече е без значение.
Лично съм за промяна на "парламентарната република", явно този модел е изчерпан. За две години 4 пъти на избори не е нормално.

Е да, но тогава парламентът трябва да се "префасонира" в двукамарен, а така също народните представители да се избират мажоритарно. Чак тогава бихме могли да имаме нормална демократична президентска република, а не тоталитаризъм.

Покраднаха като за последно новите стари и айде чао.

# 11 396
Защо да настъпват протести? Хората масово си искат Газпром и Матушка Руzия.  Все едно им е колко е кървав този газ, все едно им е, че е по-скъп от американския, все едно им е, че е инструмент за политически шантаж. Вярват на всяка дума, която им обяснява как дружбата с Русия е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.

Иначе е ясно, че и харвардците, и завършилите Полицейската академия крадат по един и същи начин.
Този кървав газ го ползва половин, да не кажа цяла Европа, и е по-евтин от американския. Стига си лъгала.

# 11 397

И аз така. 240 литмуса са ни много.
За мен речта на Радев си е съвсем очаквана и логична. Не мисля, че скоро ще имаме стабилно правителство. В последната година стана страшно мазало и не виждам скоро да се оправят нещата.

# 11 398

Този кървав газ го ползва половин, да не кажа цяла Европа, и е по-евтин от американския. Стига си лъгала.
Не е. Стига си лъгала ти.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31833845.html

# 11 399
Аз мисля, че по-скоро  няма да се състави правителство след изборите през октомври.

Общи условия

Активация на акаунт