Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 222
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 565
В газова криза ни вкарва нескопосаното управление на Булгаргаз,  което вместо  да договори всички  алтернативи , залага надежда на Газпром...Тй че, тези дети плачат за руския газ,спокойно,  Булгаргаз  и те за него работят...
И то забележи - залагат надежди и разчитат Газпром да достави и не търсят другаде, щото нямало да има какво да правят този газ и къде да го съхраняват. И сега като не подложат една хубава бананова кора от Газпром, стой та гледай! Иначе ако имаме излишък на газ всяка съседна държава ще го лапне мигновено. Сигурно сме единствената държава в Европа, дето се притеснява от излишък на газ......Предполагам от Газпром доста се забавляват с нас и съвсем основателно.
Таис, от ръководството на Булгаргаз изявяват такова желание. Дали това е нероден Петко?

# 11 566
  • София
И какво стана накрая, каква ирония - с една снимка дойдоха, с една снимка си отиват...
Една снимка на чекмедже, публикувана в жълта медия, повтаряше се непрекъснато за нея две години, гледаше се в едър план, сега една снимка от БНТ, "ама защо, до там ли стигна обществото, какво безобразие да се занимава с една снимка. " До там. Сега ще се анализира още една снимка.

За диверсификацията - това е диверсификация: Европа може да внася въглища от Австралия, САЩ, Колумбия, Ю Африка и т.н.
https://www.mediapool.bg/nedostigat-na-gaz-vrashta-evropa-kam-do … a-news338283.html
Може да се разтоварят навсякъде, да се транспортират, Европа има и собствен добив. Разумно е за малко да изоставят крайните зелени политики. А и технологиите се развиват. Стига някой да не активизира Грета наесен.

# 11 567

За Северен поток 1 има развалена турбина. Северен поток 2 си е ОК, по него биха могли безпроблемно да им докарват газ, ама германците като не искат...

Турбината е толкова развалена, колкото и Специалната военна операция не е пълномащабна война. Северен поток 2 е поредното оръжие на Путин за войната срещу Украйна и е много правилно, че германците не го искат. Това е по-големият аналог на нашия Турски поток - инструмент на Путин за упражняване на политическо влияние, а не просто газова тръба.

ЕС се чуди как да се откачи от руския газ, търси всякакви алтернативи, дадоха ни ПРЕФЕРЕНЦИЯ за тези 7 кораба (да, те се доставят по линия на общите доставки за ЕС, в които и ние участваме), ние обаче си държим до смърт на Матушка. Докато не скъсаме пъпната връв с Русия, никога няма да "се родим", образно казано. Като гледам акъл на масовия българин, такава надежда няма за близкото бъдеще. Ами да си тънат в мизерията тогава и да не се оплакват - сами си го причиняват.
ЕС не се чуди как да се откачи, продължават си докато могат на евтиния руски газ. Засега замазват положението и потупват по рамото разни баламурници като нас, дето обират скъпо трохите оттук и оттам. Тези 7 кораба бил бошлаф работа и те, докато стигне газа до нас, ще стане златен.

# 11 568
В газова криза ни вкарва нескопосаното управление на Булгаргаз,  което вместо  да договори всички  алтернативи , залага надежда на Газпром...Тй че, тези дети плачат за руския газ,спокойно,  Булгаргаз  и те за него работят...
Какви алтернативи - само азерския газ, който е минимално количество. Другите алтернативи са руски газ по-скъпо и от посредници, и много по-скъп втечнен газ от САЩ. Аз не съм съгласна да стоя на студено или да плащам 1000 лв на месец за отопление, за да му е гадно на Путин.
А аз пък не съм съгласна държавата ни да е пълна дупка и на дъното на ЕС по доходи, да ни размахват ядрените ракети всяка вечер от Путин ТВ и да ни унижават при всеки един удобен случай,  ама да имам пари да си плащам отоплението. Приоритети.

# 11 569
  • Пловдив
таис,никой не го е казал. Но пропагандата машина тръгна да си връзва обувките предварително. То е от ясно по-ясно. Трябва някой да отнесе шамара, ама после всеки ще се ползват. Като зеления сертификат. Помните ли Кацаров как всички го отупаха,дори и Семерджиев, дето е за най-строги мерки. Но, и той се разписка, като го въведе Кацаров. После обаче всички вече, изпрани, без негативи, се го ползваха. И сега ще стане така. Никой няма да подписва нов договор, това е ясно. Това,което евентуално може да стане  ,е да се изпълни този, който е до края на тази година. И не виждам защо тоя рев. Тоест, знам защо, то е ясно защо се натиска това копче  ,но е адски жалко. За бизнеса, за хората, за нас.

# 11 570
Само да попитам някой от сл кабинет обяви ли намерения за подновяване на доставките на руски газ директно, както и отсреща има ли ок.
Митрофанова не е източник достоверен.
А тука ще се избиете да оплаквате Нероден Петко
https://www.vesti.bg/bulgaria/topchijski-v-momenta-sme-vyv-vtora … ata-kriza-6148640

# 11 571
Какви алтернативи - само азерския газ, който е минимално количество. Другите алтернативи са руски газ по-скъпо и от посредници, и много по-скъп втечнен газ от САЩ. Аз не съм съгласна да стоя на студено или да плащам 1000 лв на месец за отопление, за да му е гадно на Путин.
А аз пък не съм съгласна държавата ни да е пълна дупка и на дъното на ЕС по доходи, да ни размахват ядрените ракети всяка вечер от Путин ТВ и да ни унижават при всеки един удобен случай,  ама да имам пари да си плащам отоплението. Приоритети.
Браво! Оня ден ген. Атанасов нещо такова разправяше по ТВ - българинът да прегърне евроатлантическите ценности и стига е мислил за хладилника!
И спрете да стоите денонощно в руските медии, за да спите спокойно! Мен никой не ме плаши с ядрени ракети.

# 11 572
Само да попитам някой от сл кабинет обяви ли намерения за подновяване на доставките на руски газ директно, както и отсреща има ли ок.
Митрофанова не е източник достоверен.
А тука ще се избиете да оплаквате Нероден Петко
https://www.vesti.bg/bulgaria/topchijski-v-momenta-sme-vyv-vtora … ata-kriza-6148640
Това са само хипжтези, от всичко написано няма нищо сигурно

# 11 573
Скрит текст:
Ризова, ама ние и след 20 години ще сме на същото дередже, защото мисленето и на много млади е покварено. Даже хора, които не са живяли преди 1989 година, мислят като майка си и баща си. Ти искаш въздух.

На мен ми е ясно, че на нас ни трябва враг. Винаги ни е трябвал. И докато не осъзнаем, че много неща са в наши ръце, то няма оправия. Най-лесното е да сочим с пръст и да викаме "нарочно не ни дават да сме нормална страна."
И за омразата към ЕС знаем. Дали, обаче, осъзнаваме най-положителните неща, а именно свободно придвижване на работна ръка, обучение наравно с другите и прочие.
Скрит текст:
И, като е толкова омрзно, защо всички общини /организации пишеха планове за кандидатстване за пари. Като луди. Кметът на Велико Търново се хвалеше, че бил рекордьор по усвоени средства.
Положителното за другите е повече. Евтина работна ръка, при това и квалифицирана или поне подлежаща на обучение от Източна Европа. Свободното движение е затова
Помня те от ковид. Когато Нидерландия изпрати болните българи - работници, тук, за да не ги лекува.
Всички кандидатстват за помощи, защото ни превърнаха в потребители/пазар на по богатите държави и ни плащат да останем такива.
.

# 11 574
Хайде путинките да се окажат прави и сега да настане един такъв живот - да ни смъкнат цените на газа и всичко останало с 30% (нали толкова беше по-скъпото) и да плеснем, па да се прегърнем. Не ви ли звучи малко смешно?

Булгаргаз иска увеличение на цената за август с 60% и КЕВР ще го одобри. Цялата енергийна мафия под руската палка се е втурнала да убеди народа как сме загинали без Единствения газ в света. Докато беше половин проамериканско правителство, се сдържаха малко и само саботираха тихо-мълком, сега обаче се развихрят в пълния си блясък. Целта е да изтървем август финализирането на сделката със 7-те танкера, за да нямаме никакъв избор след това.

# 11 575
А аз пък не съм съгласна държавата ни да е пълна дупка и на дъното на ЕС по доходи, да ни размахват ядрените ракети всяка вечер от Путин ТВ и да ни унижават при всеки един удобен случай,  ама да имам пари да си плащам отоплението. Приоритети.
Браво! Оня ден ген. Атанасов нещо такова разправяше по ТВ - българинът да прегърне евроатлантическите ценности и стига е мислил за хладилника!
И спрете да стоите денонощно в руските медии, за да спите спокойно! Мен никой не ме плаши с ядрени ракети.
А, ти понеже денонощно четеш парцалите Пик, Блик и от сорта те плашат с цена на отоплението от 1000 лв. Вече писах - приоритети. И случайно ако те думне някоя руска денацифицираща ракета, няма да има значение колко ще ти струва отоплението на месец. По-ясно няма как да се изразя, ако досега изпитваш трудности да ме разбереш.

# 11 576
И тези, които си тръгнаха, и най-новите, като стане дума за газ, се спичат моментално. И има защо. Даже на целия пейзаж най-отгоре изгря ликът на някакъв нигерийско-украински принц. Човекът и той обеща газ, ама нещо го няма в последните дни да ни обещава и да ни утешава. А един пък специалист твърди, че има данни, обосновани като геоложко откритие, че в Етрополската област ходим върху газ. Но, според него, неясно КОЙ е забранил разработката на находището, за да не разсърди руските другари и е бил щедро възнаграден за което. Да си опичаме акъла и доколкото можем, да започнем сами да се оправяме.

# 11 577
И тези, които си тръгнаха, и най-новите, като стане дума за газ, се спичат моментално. И има защо. Даже на целия пейзаж най-отгоре изгря ликът на някакъв нигерийско-украински принц. Човекът и той обеща газ, ама нещо го няма в последните дни да ни обещава и да ни утешава. А един пък специалист твърди, че има данни, обосновани като геоложко откритие, че в Етрополската област ходим върху газ. Но, според него, неясно КОЙ е забранил разработката на находището, за да не разсърди руските другари и е бил щедро възнаграден за което. Да си опичаме акъла и доколкото можем, да започнем сами да се оправяме.
Пи-вероятно от въпросбия принц да получим отколкото от Газпром....благонадеждност.

# 11 578
То и аз това викам, ама може да се сетим защо в БГ не се търси газ вече толкова години. И пак стигаме до "братушките".

# 11 579
  • София
Хайде путинките да се окажат прави и сега да настане един такъв живот - да ни смъкнат цените на газа и всичко останало с 30% (нали толкова беше по-скъпото) и да плеснем, па да се прегърнем. Не ви ли звучи малко смешно?

Булгаргаз иска увеличение на цената за август с 60% и КЕВР ще го одобри. Цялата енергийна мафия под руската палка се е втурнала да убеди народа как сме загинали без Единствения газ в света. Докато беше половин проамериканско правителство, се сдържаха малко и само саботираха тихо-мълком, сега обаче се развихрят в пълния си блясък. Целта е да изтървем август финализирането на сделката със 7-те танкера, за да нямаме никакъв избор след това.

Няма 7 танкера, не видя ли писмото на шефа на Булгаргаз. Няма ни танкери, ни места за разтоварване. Сделката вече не е валидна.

Общи условия

Активация на акаунт