Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 718
  • 15 780
  •   2
Отговори
# 12 045
Огромен процент българи са "искам честен политик", а при първа възможност засягащ лично семействата им, забравят думите си и по втория начин се сдобиват с нещо.
Вчера едно детенце на 10-11 години разправяше в центъра на София как родителите му платили да влезе в основното училище, че иначе нямало да издържи изпита. Със сигурност родителите искат честни политици.  А детето вече знае как стават нещата у нас. И със сигурност ще иска и то след 10 години честни политици.
Разбирам, че имаш широк поглед върху "огромен процент българи". Wink
Какъв изпит за основно училище?
Със сигурност знам за едно, което има два варианта - или плащаш луди пари за година, или хлапето се явява на изпит и ако го издържи достатъчно добре, учи без такса - училището в Горна баня. Голямата щерка на ратовчедка ми завърши там първи клас, без такси. Преди година е била между първите 10 на изпита.
Май има и елитни частни училища, където пак се държи приемен изпит, въпреки солените такси

# 12 046
Скрит текст:
Ама какво му е евтиното на руския газ, като струва 194 евро на MWh?
Кой предлага дългогодишен договор на по-ниска цена, задоволяващ изцяло нуждите ни?
Газпром дългосрочно отпада от енергийния микс на ЕС. Освен да напуснем ЕС?
Скрит текст:
Ако е вярно това за Еконт (което ме съмнява), голяма излагация.
Защо да напускаме ЕС ! Газпром може да отпада, но търговците на руски газ са на линия. Ще купуваме от тях. Какъв проблема?

# 12 047
Огромен процент българи са "искам честен политик", а при първа възможност засягащ лично семействата им, забравят думите си и по втория начин се сдобиват с нещо.
Вчера едно детенце на 10-11 години разправяше в центъра на София как родителите му платили да влезе в основното училище, че иначе нямало да издържи изпита. Със сигурност родителите искат честни политици.  А детето вече знае как стават нещата у нас. И със сигурност ще иска и то след 10 години честни политици.
Разбирам, че имаш широк поглед върху "огромен процент българи". Wink
Какъв изпит за основно училище?
Със сигурност знам за едно, което има два варианта - или плащаш луди пари за година, или хлапето се явява на изпит и ако го издържи достатъчно добре, учи без такса - училището в Горна баня. Голямата щерка на ратовчедка ми завърши там първи клас, без такси. Преди година е била между първите 10 на изпита.
Май има и елитни частни училища, където пак се държи приемен изпит, въпреки солените такси
Училището в Горна Баня е държавно , към МК … няма как да се плаща за да учиш там !!

# 12 048
  • София
Не се плаща за обучението Горна баня, има изпит/ тест за интелигентност/ за прием в 1 клас, има подробни теми тук в бг-мама, има книжки с примерни тестове, например от една темите тук
 https://www.bg-mamma.com/?topic=899862.msg33046249&utm_sourc … tlink#msg33046249

# 12 049
Не се плаща за обучението Горна баня, има изпит/ тест за интелигентност/ за прием в 1 клас, има подробни теми тук в бг-мама, има книжки с примерни тестове, например от една темите тук
 https://www.bg-mamma.com/?topic=899862.msg33046249&utm_sourc … tlink#msg33046249
Може жената да е платила детето да мине изпита , като за “наши” хора, но действително там няма такса :/)

# 12 050
И сега всички фенове на Киро, къде са?
Мило и драго дадоха да гласуват за този от различни точки на света и сега какво?
Народа си я сътвори тази мизерия, всички ще я търпим сега!
Главния проблем е народа, хората не мислят, не разсуждават. Каквото излъчат по БТВ - това е нашето спасение.
Беше модерно да гласуват за Киро-гласуваха. Беше модерно да си сложиш 30 бустерни дози - сложиха.
Сега е модерно да плащаш като обезумял, защото нали сме много заможни-ще плащаме, ама всички!

# 12 051
Здравейте! Чета с интерес мненията ви!... Стигам до убеждението, че за някои от вас, не е проблем да плащат изкуствено завишените цени на всички стоки, като една от тях е сметката за потребен газ! От една страна, това е хубаво, че сте платежоспособни, но от друга страна, има хора, които не могат да си позволят измислените космически сметки!!! Аз съм практик и ще ви споделя какво се случва при мен в момента. Миналата година (2021 г.) сметката ми за "лошия" руски газ която получих на 04 Август 2021 г. беше 68.45 лв. В момента дължа 169.86 лв. - със СТО ЛЕВА ПОВЕЧЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА!!! Извинете ме, но аз определено искам нов дългосрочен договор с ГАЗПРОМ, защото, колкото и да им е цената нагоре, тя ще е много по-ниска от предлагания ни втечнен газ или държавата ни да купува чрез "посредници" пак същия руски газ, но на осезателно по-висока цена!!!!!!!!!!!!!!
Никой не е в състояние да ме "убеди", че водата от водопровода е по-лоша от тази, която ни докарват с водоноска!!!!!!!! Същото се отнася и до газта!!!!!!!!!!!!!
В някоя паралелна вселена, в която Путин не води войната в Украйна, може би все още има евтин руски газ. В нашата вече няма. Ако ще да го напишете с още по-главни букви, няма да има евтин газ. Не и от Русия.

# 12 052
  • София
Няма нов дългосрочен с Газпром, на Мирчев му обещали
Ивайло Мирчев от #ГАZwithme: Вицепремиер пое ангажимент да не се преговаря с "Газпром"
https://www.dnevnik.bg/politika/2022/08/05/4377417_ivailo_mirche … ef=home_NaiNovoto
Ето организираха протеста, има звучно име с хаш таг, плакати с този хаш таг, ДБ се идентифицират с това, за ПП не знам.

# 12 053
В Германия вече приеха, че от октомври до 2024 ще има добавка към цената на газа. Какво точно значи това и с колко ще о скъпи сметките ще стане ясно към края на август. Министрите на икономиката и финансите днес го играят доброто ченге и заявиха, че искат да махнат ДДС-то на тази добавка, но пък законодателството на ЕС не позволявало. В общи линии на много скъпо отиват работите. Добрата новина, ако по природа си оптимист е, че само половината жилища в Германия се отпляват с газ. Другите на термопомпи, масла и рядко на ток.

# 12 054
Видяхте ли протоколът на министъра на енергетиката от 3 август? За отмяна на пускането на интерконекторът с Гърция. Има го в bird.bg сканиран.

# 12 055
liusien, ти дай сметките до април да сравняваме Wink и тогава сме били на руския евтин газ...
Няма проблем! Каквото е на телефона ми, ще го напиша.
4 Септември 2021 г. - 65.09 лв.
4 Октомври - 85.88 лв.
14 Октомври - 2.12 лв.  Не знам какво е това...
3 Декември - 251.72 лв.
4 Януари 2022 г. - 423.78 лв.
5 февруари - 260.72 лв.
5 Март - 336.69 лв.
4 Април - 378.21 лв.
4 Май - 256.47 лв.
6 Юни - 177.18 лв.
4 Юли - 173.71 лв.
Ето това са реалните сметки за потребен газ в къщи! Прави впечатление, че до есента те бяха поносими, но от месец Декември и Януари, рязко скачат нагоре!!! И това е вече по времето на ПП !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Няма нищо  общо  с Киро и Асен ,това са цените от Газпром - европейски  борси и дългосрочен договор  Wink. Прочете малко данни за тези периоди  запопват шоковите поскъпвания.

Гарганела , скандално е да и аз го видях. На Радев блудкави лъжи за пропуски лъснаха с един лист хартия.

# 12 056
Цитат на: BacuTy link=topic=1454 уж797.msg45135831#msg45135831 date=1659727228
Гарганела , скандално е да и аз го видях. На Радев блудкави лъжи за пропуски лъснаха с един лист хартия.
Не ги е срам...ден първи са го отменили и лъжат като цигани.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 22:38 от Гарганела

# 12 057
В някоя паралелна вселена, в която Путин не води войната в Украйна, може би все още има евтин руски газ. В нашата вече няма. Ако ще да го напишете с още по-главни букви, няма да има евтин газ. Не и от Русия.

Как да Ви отговоря.......... Има една приказка - блага дума железни врати отваря! При нас какво се случи? Два пъти гонят руски дипломати от България, защото се занимавали с разузнаване! Трети път изгониха накуп 70 човека - дипломати и обслужващ персонал без никаква сериозна причина!!! Много скоро след това, Кире простия, самоволно, без да се консултира с коалиционните си партньори спря на своя глава газта от Русия!!!!!!!!!!! Да не коментирам, че в този момент той вече беше с вот на недоверие и беше в оставка!!! Нямаше право да върши тази дивотия, но наведения слуга изпълнява задокеанските заповеди!!!!!!!!!!!! Ако българските правителства спрат да се озъбват на Русия, повярвайте ми, ще има много отстъпки за нас!!! На руснаците им е безкрайно ясно, че сме членове на Евробардака, но те искат нормални взаимоотношения и нормално говорене помежду ни!

BacuTy, Точно Петков и Василев бяха на власт зимата и пролетта! Цените не са на Газпром, а са свръх надутите цени заради посредници от които е купуван газът за България! Защото, миксът на газ не е основно от Русия, а от приближените фирми прекупвачи на двамата разбойника - Петков и Василев!!!
С този брой на удивителните и с приказки за Евробардаци...защо ли не се насочите към държавата, където има евтин газ на корем и всичко, и ще си говорите съвсем нормално с останалите фенове на новия Хитлер? Тук явно сте доста нещастна. България за Ваше съжаление членува именно в Евробардака и НАТО.

# 12 058
Ех, този интерконектор. Хубаво ще тръгне, и какво?Азерската газ изначално не ни е достатъчна. Че както се разбира и тяхната се оскъпила, "защото не бил готов интерконектора" - велика простотия. Оскъпява се, защото сме на зор. Другото ще е купуване на РУСКИ газ от други, което при всички случаи ще е по-скъпо, а и пак някакви зависимости ще формира.
И не пазарувайте от никъде без да харесвате продавачката и собственика, че иначе ще сте путинофили. Защо само за газа да важи, да не си го купуваме, защото не харесваме продавача.

# 12 059
Liusien ,не ми е зор да те лъжа , а ти правя услуга да можеш да сравняваш адекватно  и да си правиш сметката.  До края на април сме имали същият  газ както и когато  са ти били ниски сметките- по договора   с Газпром. Просто  тогава цените отидоха в небето.

Общи условия

Активация на акаунт