Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 718
  • 15 780
  •   2
Отговори
# 12 180
Не знам защо сте се хванали за пари идващи от емигрантите. От 2020 до сега, са стигнали почти  0 (нула). Явно затова е даден пример с 2019. Животът тече и със и без тези пари. Друг е въпросът кой как иска да ги тълкува. Но очевидно не са фактор в икономиката, защото тя си върви, а 2022 имаме ръст и без тях.  Ако ще и всички българи да се изселим, все ще има кой да се засели на тази територия и ще се живее, ще се купуват жилища и т.н.

# 12 181
Не знам защо сте се хванали за пари идващи от емигрантите. От 2020 до сега, са стигнали почти  0 (нула). Явно затова е даден пример с 2019. Животът тече и със и без тези пари. Друг е въпросът кой как иска да ги тълкува. Но очевидно не са фактор в икономиката, защото тя си върви, а 2022 имаме ръст и без тях.  Ако ще и всички българи да се изселим, все ще има кой да се засели на тази територия и ще се живее, ще се купуват жилища и т.н.
Аз изразих /доста емоционално/ мнението си за тези пари като някакъв символ на дереджето ни. Не като фактор в икономиката ни. Вероятно са дребна сума, погледнато глобално. Но за обикновения човек са понякога всичко - спасяват му достойнството, напр. не ти спират тока! И дано винаги да има хора на тази земя и да са българи!

# 12 182
Да, идват си, за да се лекуват тук, вкл. и зъбите. Проста работа - по-евтино е. Тъжна гледка са възрастните хора, особено по селата, само с по някой и друг зъб останал в устата. А емигрантите, като видят цените в съответната държава, първо припадат и после още зимата си записват час при нашенски зъболекар. Няма ли как българската държава да направи програма за зъболечение на деца и старци? Питам сериозно? Толкова пари се откраднаха и се разпиляха! Да ги бяха дали за нещо смислено! 

# 12 183
Ако не се лъжа пенсионерите имат право на лечение на кариес на два зъба годишно.
Освен зъболечението,не виждам кое друго е по-евтино в България в сравнение с Европа и САЩ.

# 12 184
Ако не се лъжа пенсионерите имат право на лечение на кариес на два зъба годишно.
Освен зъболечението,не виждам кое друго е по-евтино в България в сравнение с Европа и САЩ.
Имаха право и на безплатни зъбни протези (чене), нямам идея дали още я има тази програма.

# 12 185
Имаха право и на безплатни зъбни протези (чене), нямам идея дали още я има тази програма.
Мисля, че беше проект, който така и не почна. Имаш право на вадене и 2 кариеса не само пенсионерите. Реално всичко си плащаш, не знам защо. Пломбата не била бяла или не знам каква си, упойка да плащаш, ама те не вадели зъби по каса и т.н.

# 12 186
Черна станция, писах вчера.. Има много от нас, които държавата не ни е образовала. Другата държава е.

При една нормална държава трябваше вашите данъци да увеличат, за да има за  пенсионерите достойни пенсии. Помагаме да не ви ги увеличават и на голяма част да им ги държат ниски. 😎

Как е в САЩ и този пример можем да приложим и тук.
Ако родителите не са живяли 5 последователни години в САЩ, въпреки, че са американски граждани, нямат право да предадат американското гражданство на децата си. Как се доказват 5 последователни години? Лесно, чрез плащани битови сметки, наем, собственост и естествено, работа в държавата.
По този начин ще се прекрати порочната практика за получаване на българско гражданство от хора (родени и отраснали в чужбина), които нямат връзка с България.

# 12 187
Скрит текст:
""БЪЛГАРИНЪТ Е ЗАДРЪСТИЛОТО НА ПЛАНЕТАТА“

Скрит текст:
.."Ще се впишем, щото няма начин да не се впишем. От това са заинтересовани великите сили и самата Европа, заинтересовани са и хората у нас, които имат мозък в главата си и искат да има условия да приложат способностите си. Всички са заинтересовани. Е, има и такива, село Кукова могила, да речем, били 48 жители, във всеки двор по една коза и една кокошка, идват журналистите от паникьорските медии, изваждат бабата от някаква дупка и тя реве: „Няма автобус, как ще ида в Радомир?” Като няма автобус, дигай се и отивай при децата си в някой град. Ама не! Седи там цялото село да пази някаква гума, че била останала от някой си поп Станчо от турско време. ..."

....."„Мозъците, мозъците… Погледни ги всички тия хора на средна възраст по кафенетата, седят и цял ден обсъждат панталоните на младите, които минават край тях, или се тревожат, много се тревожат, че вече в училище нямало да се учи баба Илийца. Не искат да приемат, че тия млади хора ги отминават и вървят напред. Те искат да ги спрат. Българите мразят децата си, когато те вървят напред. Готови са да ги спират, да блокират, да задръстват."......

„Най-нетърпимо е това, което се надявах, че след петнайсет години няма да бъде проблем. Не очаквах, че до ден-днешен ще продължава да е разрушена скалата на ценностите – онова, което направи комунизмът, като изравни разликата между образования и необразования, между глупавия и умния, между честния и покварения. И стана тъй, че всеки мисли, че утре може да стане министър-председател или пък да го назначат да казва как да се строят къщите в България. И го назначават. Това не мога повече да го търпя, уморих се. Уморих се от това, че най-простият може да стане най-важният. То няма начин да не се промени, но аз вече нямам сили да го чакам.“

..." Тогава аз казвах: „Някак си си представяхме, че е достатъчно да се махне старото, за да дойде автоматично новото“.

А той: „А-ха, гониш дявола и ти идва ангелът с една тава мекици – няма такова нещо, сам трябва да си го направиш новото. Трябва да ореш, да посееш, да жънеш, мелиш и да си опечеш мекиците“.
Не съм от тях, как' Сийке.
Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

Пуснах го тук, защото е много добър синтез на цялата тема
Констататори имаме в излишък, но активни хора, които да посочат решения са много кът.
Активните хора с решенията се появиха, но вие не ги харесахте. Simple Smile

# 12 188
Скрит текст:
Скрит текст:
""БЪЛГАРИНЪТ Е ЗАДРЪСТИЛОТО НА ПЛАНЕТАТА“

Скрит текст:
.."Ще се впишем, щото няма начин да не се впишем. От това са заинтересовани великите сили и самата Европа, заинтересовани са и хората у нас, които имат мозък в главата си и искат да има условия да приложат способностите си. Всички са заинтересовани. Е, има и такива, село Кукова могила, да речем, били 48 жители, във всеки двор по една коза и една кокошка, идват журналистите от паникьорските медии, изваждат бабата от някаква дупка и тя реве: „Няма автобус, как ще ида в Радомир?” Като няма автобус, дигай се и отивай при децата си в някой град. Ама не! Седи там цялото село да пази някаква гума, че била останала от някой си поп Станчо от турско време. ..."

....."„Мозъците, мозъците… Погледни ги всички тия хора на средна възраст по кафенетата, седят и цял ден обсъждат панталоните на младите, които минават край тях, или се тревожат, много се тревожат, че вече в училище нямало да се учи баба Илийца. Не искат да приемат, че тия млади хора ги отминават и вървят напред. Те искат да ги спрат. Българите мразят децата си, когато те вървят напред. Готови са да ги спират, да блокират, да задръстват."......

„Най-нетърпимо е това, което се надявах, че след петнайсет години няма да бъде проблем. Не очаквах, че до ден-днешен ще продължава да е разрушена скалата на ценностите – онова, което направи комунизмът, като изравни разликата между образования и необразования, между глупавия и умния, между честния и покварения. И стана тъй, че всеки мисли, че утре може да стане министър-председател или пък да го назначат да казва как да се строят къщите в България. И го назначават. Това не мога повече да го търпя, уморих се. Уморих се от това, че най-простият може да стане най-важният. То няма начин да не се промени, но аз вече нямам сили да го чакам.“

..." Тогава аз казвах: „Някак си си представяхме, че е достатъчно да се махне старото, за да дойде автоматично новото“.

А той: „А-ха, гониш дявола и ти идва ангелът с една тава мекици – няма такова нещо, сам трябва да си го направиш новото. Трябва да ореш, да посееш, да жънеш, мелиш и да си опечеш мекиците“.
Не съм от тях, как' Сийке.
Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

Пуснах го тук, защото е много добър синтез на цялата тема
Констататори имаме в излишък, но активни хора, които да посочат решения са много кът.
Активните хора с решенията се появиха, но вие не ги харесахте. Simple Smile
Пак ние /нещастен български народ/ сме виновни.
Мисля си, че едва ли има толкова доверчив и търпелив народ като нашия. Дава възможности на всеки, които е проявил желание. Търпеливо изчаква, да се научи, да навлезе в работата, да започне да работи и т.н., но кои са тези, които ще търпят да бъдат лъгани до безкрай!?

# 12 189
По повод пенсионерите и парцалките в мола - някъде го прочетох! Всеки човек има право И НА ТОВА да иска да изглежда добре. Да поддържа външния си вид, така че ще скандализирам някои от пишещите, но и пенсионерките имат право на хубави, нови дрехи, както и на посещения в козметични салони. Аз от дете съм била винаги особено щастлива, когато виждах майка ми с красива рокля, хубаво бижу, усмихната, наконтена, осъзнаваща чара си, защото е женствена и привлекателна! Тогава, по детски, ми се струваше, че всичко е наред с нас, няма проблеми, действаше ми успокояващо и вдъхновяващо. Кой има нещо против това?

# 12 190
Току що гледах Теменужка Петрова по БТВ. Каза, че по договор проектът на газопровода с Гърция е трябвало да бъде завършен на 31 декември 2021. Аман от опорки и лъжи на ПП и останалите. Договорът е бил до април 2021 г., но поради пандемията е бил отложен до декември 2021 г. Така че, просто Киро само е отишъл, врътнал е едно кранче, без да е направил каквото и да било и интересното е, че проектът още не е завършен, защото няма издадени необходимите документи. А ГЕРБ не са на власт от началото на 2021 г., така че всичкото забавяне се дължи на новите (първото служебно правителство на Радев) и после това на петорната коалиция, начело с ПП. И опорката за пътната карта отиде в киреча. Пътната карта е за Балкански поток, не за Гръцки.

# 12 191
Въпрос-защо не е направено това свързване години по-рано. Ясно за договорите, имат срок, разбирам намека ,че няма забавяне, ама има. Влачи се всичко ,да не стане. Оправдания да иска. Теменужка нещо за пътната карта на  онова нещо да беше казала! Там да говори.

# 12 192
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Те ГЕРБ и цифровизацията я бяха направили, ама.....

# 12 193
Въпрос-защо не е направено това свързване години по-рано. Ясно за договорите, имат срок, разбирам намека ,че няма забавяне, ама има. Влачи се всичко ,да не стане. Оправдания да иска. Теменужка нещо за пътната карта на  онова нещо да беше казала! Там да говори.

Ами какво да говори? Има избрани изпълнители - руснаците си завършиха тръбата бързо, а гърците се мотаха. Защо се мотаха гърците може тях да попитате, защото те са избрани за изпълнители чрез нормална обществена поръчка, която са си спечелили.
Е, защо не обвинявате гърците, че работят бавно, а обвинявате руснаците, че работят бързо? Thinking

# 12 194
  • София
Смит хиляда пъти каза защо не е имало смисъл от тази връзка по-рано. Защото от гръцка страна нещата са готови от 1-2-3 години, ако не бъркам. И да бяхме го направили 2012-2013, щеше да стига в нищото.

Общи условия

Активация на акаунт