Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 949
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 465
Скрит текст:
Скрит текст:
Фейк или не, факт е, че руснаците са окупирали централата и така я застрашават. И е факт, че ако нещо стане ще си патим и ние. Точно това беше смисълът на поста ми - може и Путин да не ни нападне директно, но заради неговите имперски амбиции пак има рискове за нас. А за поканата имам  силни съмнения. Ако имаше такава, вече хората от МАГАТЕ да са там.
Айде да престанем с клишетата. Разбирам, че е много удобно да имаш виновен по презумпция, простичко, удобно, няма нужда да мислиш и да търсиш обективен източник на информация.
Има покана, но тъй като централата се води под украинска юрисдикция, те не дават разрешение. А защо, ако има досетливи, може и да се сетят.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-08/russia-invite … d-ukrainian-plant
Руснаците колкото допуснаха независимо разследване в Еленовка, толкова ще допуснат и външни наблюдатели в АЕЦ-а. Отдавна е известно, че са минирали ключови структури по безопасността на централата.

И аз смятам, че Радев е много допринесе за пълната разруха на парламентарната демокрация у нас. И ББ доста подозрително го хвали напоследък.
Важи същото което казах по-горе, Украйна не дава разрешение за разследване, Русия кани ООН и Международния Комитет на червения кръст, но без това разрешение, няма как да дойдат. Защо не иска Украйна, нали Русия е виновна, много интересно.
https://theglobalfrontier.com/russia-invites-un-and-icrc-to-inve … a-prison-bombing/

И интересно е, че също сте против Радев, защото той бил разрушил парламентарната демокрация. Радев, който е с най-висока поддръжка сред хората, защото е на тяхна страна, против корупцията. Чета тази статия във Фактор БГ, пълна  с внушения. Президентът има пълномощия по конституцията и ги изпълнява точно и добре. На някой това не му харесва, пречи им такъв човек.

Кой го финансира този сайт фактор бг, който иска да отстранява президента, търсих, няма информация. Вероятно от тези на хранилката на разни фондации, но това срамежливо не се показва никъде.

Защо партиите от три правителства не направиха нищо за да сменят Гешев? Защото не искат да ги разследва независима прокуратура.
Според юристи, само промените в няколко положения в законите беше достатъчно, за да имаме работеща прокуратура, не е нужно на този етап да се променя конституцията. ДБ, въпреки че имаха министър на правосъдието и всички възможности да го направят, не внесоха такъв закон. Не им е изгодно, да има независима съдебна власт. Както и на Нинова. И на ПП вече не им е удобно.
Вместо това решиха да правят ново КПКОМПИ, за да си направят бухалка по модела на Борисов.
Та президента ни е виновен, разбира се, кой друг.
Всички искат да управляват без контрол и да си имат бухалки, ако някой им възразява.

Докогато първият милион е обвит в мъгла, дотогава ще има и бухалки.
Който няма скелети в гардероба си, няма от какво да се притеснява, обаче многото пари вървят с рискове.
Ей го на, ФБР са обискирали домът на Тръмп.

# 12 466
  • Разпиляна във въображението
Точно радевото правителство и Стоилов дадоха лост в ръцете на правителствата, с който могат да предложат Главния прокурор за отстраняване. Цяло тълкуване на КС си имат. Мисля, че и Зарков ще направи нещо в тази посока с тълкувателно решение на негов въпрос  /от чутото от интервютата му/.
Пеканов раздвижи нещата около ОИСР и членството ни там.
Комитова тръгна да разчиства бъркотията в МРРБ, но Караджов не успя да продължи линията.

Все още чакам да видя как Радев ни изважда от обритата на ЕС и НАТО и ни включва в тази за Русия. Цялото правителство се впрегна за гръцката връзка. Ще видим и за танкерите какво ще направят.

Не успях да гледам срещите вчера на министрите, но мисля, че и  Демерджиев ще се справи с изборите.

# 12 467
Демерджиев го слушах сутринта по ТВ, хареса ми. Умерен и компетентен.

# 12 468
Кои са хората зад Радев?
Преди малко гледах по БТВ, гостът в Новините призоваваше да се ограничат правомощията на някой си Копринков - съветник на Радев. Ставаше дума за състоянието на пътищата, възможността инцидентите и катастрофите да бъдат ограничени, но не запомних кой е точно човека.
Та се замислих, че не знам нищо за екипа зад Радев.
В екипа на Радев има един Пламен Узунов. Той и споменатият Копринков са му най-доверените хора. За Узунов доста нелицеприятни неща се изписаха, даже и един клип се появи как му дават подаръчна торбичка, доста тежка, излезе версия, че е за "правилно" назначение в митницата. Най-интересна беше тогава реакцията на самия Радев. Той беше май в Брюксел, журналистите го попитаха за торбичката, а той доста притеснено първо каза, че  не е запознат, а второто му изречение беше, че това е просто личен подарък. Хем не е запознат, хем пък е просто подарък. Такива работи... Но и този Узунов никъде повече не се появи! Радев го пази като зеницата на окото си. И Копринков също. Доверени лица. За Радева след гафа с пътя Камино нито дума, нищо. Но от нейното отсъствие нищо не губим.

# 12 469
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Асен Василев в интервю по Дарик

# 12 470

Има много нещо в тази глава. Ако някой има капацитет и воля в бг политиката в момента, то това ми се струва, че е именно този човек.

# 12 471

Има много нещо в тази глава. Ако някой има капацитет и воля в бг политиката в момента, то това ми се струва, че е именно този човек.
Станислав Балабанов не го харесва. Него и Кирил Петков. Иначе другите от ПП били ок, тези да се махали, не били експерти по газа. То понеже Балабанов е пръв експерт във всички области, затова дава такава оценка. Та...ИТН и Слави искали коалиция с ПП, но без "тези двамата". Струва ми се, че ще ИТН ще изпият по една студена водица на следващите избори.

# 12 472
Скрит текст:

Може да има, но не е достатъчно да компенсира вакуума в главата на приятеля му.

# 12 473
Скрит текст:

Може да има, но не е достатъчно да компенсира вакуума в главата на приятеля му.
Е, все пак "приятеля" му преди да стане политик се е изхранвал себе си и семейството си и то доста успешно с частен бизнес. Та не знам ако е имал вакуум както го описваш как е ставало това.

# 12 474
Станислав Балабанов не го харесва. Него и Кирил Петков. Иначе другите от ПП били ок, тези да се махали, не били експерти по газа. То понеже Балабанов е пръв експерт във всички области, затова дава такава оценка. Та...ИТН и Слави искали коалиция с ПП, но без "тези двамата". Струва ми се, че ще ИТН ще изпият по една студена водица на следващите избори.
А всъщност кой е Станислав Балабанов? Нищо не мога да намеря като информация за него. Освен, че му била детска мечта да работи в Шоуто на Слави и я осъществил...

# 12 475
Един шоу - репортер ,дето се взе на сериозно.

# 12 476
  • СИ
А всъщност кой е Станислав Балабанов? Нищо не мога да намеря като информация за него. Освен, че му била детска мечта да работи в Шоуто на Слави и я осъществил...

Балабанов е заместител на Пацо Плавника. Или Пацо Шнорхела май... Карай. В ИТН има кадрови дефицит и това се вижда с просто око.

# 12 477
Ванката остана извън политиката, резервният кадър- всички очаквахме след толкова  търсене да имат кадри, нещо ново.Уви. Но свалиха ББ ,което трябваше.Един плюс имат, стига толкова.

# 12 478
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Балабанов е един репортер, който обикаляше на протестите и той май беше единствения представител на Шоуто там

И после хоп- депутат от ИТН

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 14:17 от Не се сърди, човече

# 12 479
Всъщност от ИТН освен Тошко, Ива Митева и Балабанов аз за никой друг не се сещам, който като депутат нещо да е внасял, присъствал, да се е изказвал и т.н. Само тези тримата във всички студиа. И все Ива Митева какъв добър юрист била, за разлика от Лена Бориславова. Ми добре, а после? Какво сътвори Ива Митева освен скандали и интриги не се сещам. Все не били хубави законопроектите, противоречали на Конституцията. Нещо много рано се възприема за съдия от Конституционния съд.

Общи условия

Активация на акаунт