Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 801
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 630
Някаква постоянна ирония тече по посока "топлофицирани софиянци". Нещо не  разбирам. Нетоплофицираните несофиянци за някаква особена висша "порода" ли се определяте? Simple Smile
За мнозинство. Няма ирония, а таргетиране.

# 12 631
Mama_Nana, аз като един виден консуматор на 0 газ държа на това да има ГАРАНТИРАНИ газови доставки за страната Wink. Затова не искаме да ви закачат на Газпром... за да имате .. ама не ..търсите от най-газа. Нека да ви върнат на сигурния доставчик Газпром, аз ще продължа да ползвам 0 газ, но май ще се присъединят доста топлофицирани софиянци Wink.
За последен път.
Това, че пряко не ползваш газ, не значи, че не си консуматор и независиш от него. Проумей го, че нещата са свързани.
Диверсификация, най - общо е разнообразие, различие.
Ако БГ има сигурни доставки на азерски и на втечнен газ, какъв е проблемът да има и такава от Газпром.
Ако написаното не го разбираш, проблемът си е твой.

# 12 632
  • Разпиляна във въображението
СМ снощи добре го обясни, но не и не - ще ни вържат за Газпром. Не чух такова нещо от него. Ако се мине на новата схема на руснаците може да е по-скоро до края на годината и на договора. Търсят се различни източници, които да са хем изгодни, хем точни. Харесвам ПП-тата, но можеха малко повече да направят. Сега откога е този "договор" за корабите и ако не е отскоро защо не са осигурили точка на разтоварване? Какви са тези забележки от наши органи към гръцката връзка?

# 12 633
Газпром са ни пуснали 10 годишен газ на 50÷ промоция ли? Че нещо се загубих в посоката към Русия.
Или само чака да подпишем и да почне да ни скубе и да спира газта за назидание?
Големи трагедии се вадят като страшки, а дори не са намалили градусите на топлата вода, за да се спести газ.

Фрау К и като ни нападне Легионелата ти ли ще ни лекуваш?

Да се чудиш как в другите държави, в които намалят градусите, няма да ги нападне. А и няма масова смърт от хора на бойлери. Легионелата е навсякъде. Четете малко. Не гледайте само определени медии. Даже в климатични и болнични системи. Да се чуди човек и сега как оцеляваме.

То е хубаво вие да четете "малко". На къщата имам бойлер и водата в него винаги е над 58 градуса. Има си причини за това и ако Вас не Ви интересува Легионела, мен ме интересува и не ми се умира все още. Също така в нашата държава си има стандарти за топлата вода и те не са изсмукани от пръстите, а са направени, защото за тях си има причини.

# 12 634
Газпром са ни пуснали 10 годишен газ на 50÷ промоция ли? Че нещо се загубих в посоката към Русия.
Или само чака да подпишем и да почне да ни скубе и да спира газта за назидание?
Големи трагедии се вадят като страшки, а дори не са намалили градусите на топлата вода, за да се спести газ.
Честно, не ми се чака до момента, в който ще ни спрат отоплението и топлата вода, за да кажа “Видяхте ли?”. Предпочитам това да се предотврати, а то (ако) стане, ще е заради служебното правителство.
Някаква постоянна ирония тече по посока "топлофицирани софиянци". Нещо не  разбирам. Нетоплофицираните несофиянци за някаква особена висша "порода" ли се определяте? Simple Smile
Не, те си мислят, че като не ползват газ у тях и всичко е наред. Чак като видят, че им затварят болници и училища или им липсват основни стоки в магазините, тогава ще го осъзнаят. И ще изискват незабавно решение, разбира се.

# 12 635
Mama_Nana, аз като един виден консуматор на 0 газ държа на това да има ГАРАНТИРАНИ газови доставки за страната Wink. Затова не искаме да ви закачат на Газпром... за да имате .. ама не ..търсите от най-газа. Нека да ви върнат на сигурния доставчик Газпром, аз ще продължа да ползвам 0 газ, но май ще се присъединят доста топлофицирани софиянци Wink.
За последен път.
Това, че пряко не ползваш газ, не значи, че не си консуматор и независиш от него. Проумей го, че нещата са свързани.
Ако БГ има сигурни доставки на азерски и на втечнен газ, какъв е проблемът да има и такава от Газпром.
За последен път.
Проблемът е Газпром, че не е сигурен доставчик. .

# 12 636
Скрит текст:
За последен път.
За последен път.
Кой в момента е сигурният ни доставчик, че не разбрах?

# 12 637
Скрит текст:
За последен път.
Диверсификация, най - общо е разнообразие, различие.
За последен път.

А кой е сигурният доставчик?
Мама Нана, писали сме заедно.

# 12 638
Ами то това е, че според мен не търсят различни източници. Само си седят на ушите, и протакат. Преговарят ли в момента с други доставчици на газ, търсят ли втечнен, търсят ли терминали за разтоварване, опитват ли се възможно най-бързо да пуснат тръбата за азерския газ, опитват ли се да превърнат офертите на КП в договори? Според мен не. Само протакат да мине някакво време, за да кажат "Ами няма друг шанс за газ освен Газпром" и да сключат дългогодишен договор. ОК, направете всичко възможно да осигурите други доставки, пък ако пак не достига газа ок, вземете тогава от Русия. Или платете до края на годината в рубли ама си скъсайте патъците да търсите друг газ през това време, че другата година да не сме в тази ситуация..

# 12 639
Ако толкова ви е страх, търсите решения. Климатици, печки, бойлери, къща на село. Навсякъде в Европа се вземат мерки. Хората също си осигуряват алтернатива за зимата. Не са всички на Топлофикация. Обстановката е видна за всички. Алтернативите също. Виденова зима имахме. Ако всички седнат да чакат на избори до откат и оправяне за 6 месеца, няма да стане. Магьосници няма.

# 12 640
В момента всички тези, с които имаме сключени договори и се изпълняват .

# 12 641
  • СИ
...

Не е проблем да има доставки от Газпром. Проблем е когато има доставки само от Газпром. Досега основно така сме я карали. В последните години с големи мъки и усилия нещо се раздвижи около възможността да има и други доставчици. И руската пета колона изрева на умряло. Ние с нашите смешни 2-3 милиарда кубика годишно се оказахме напълно зависими от Газпром. Не сме си разширили хранилището и нямаме осигурен поне още един надежден доставчик. Иначе успешно заровихме 3 милиарда, за да могат Сърбия и Унгария да имат по-евтин газ. Нас Газпром ни подритва, нашите управляващи се чудят как да му се дупят още повече. Десет години се размотаваме с една връзка към Гърция. Стане ли въпрос за проучване и добив на собствен газ, русофилското войнство скача, все едно са му забили чадър в задника. Не се стимулира енергийната независимост на домакинствата. Хиляди декари покриви на държавни и общински сгради стоят празни, но за сметка на това сменяме предназначението на земеделска земя за фотоволтаични централи. Продават ни горива от калпав руски нефт на цени като от Брентс първо качество. Може да се говори много и все в тази посока.

# 12 642
Оставам с впечатлението, че в момента търсят слотове за корабите и се опитват максимално бързо да завършат гръцката връзка. Това са два източника. Следващата година ще тръгне и Александруполис, където имаме участие. През това време може да се договаря газ и от друг доставчик.

# 12 643
Имаме ли такива? Дай информация, може пък ние да не сме информирани достатъчно.
Сещам се за един под условие - имам предвид изграждане на връзката с Гърция, за да получим количеството по договор с Азербайджан.

# 12 644
Имаме ли такива? Дай информация, може пък ние да не сме информирани достатъчно.
Сещам се за един под условие - имам предвид изграждане на връзката с Гърция, за да получим количеството по договор с Азербайджан.

И сега получаваме цялото количество от азерите. Просто 2/3 от него е на висока цена, а само 1/3 по договорената. Тръгне ли връзката цената пада на цялото количество до договорената.

Общи условия

Активация на акаунт