Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 314
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 870
Дреме му на Радев!
И да, рублата е по-силна в момента от преди войната. Путя си оплете кошницата.

# 12 871
Толкова ли е трудно за тези, които драпат за руски газ, да легнат или клекнат пред руското посолство? Те това искат.
Толкова ли е трудно да се проумее, че драпането не е за "руски" газ, а въобще за наличието на газ и цената му.
А се оказа, че не е трудно да се развенчае мита за "диверсификацията" и "независимостта" ни от този руски газ.

# 12 872
Другата страна не си е променила сметката.

Как не ви омръзна с тоя газ, по телевизията същото, всеки експерт и всички с взаимноизключващи се анализи.

Правителството да си опича акъла, защото ако ни остави без газ, вината ще е негова, а негативите  за Радев.

Напротив, променила си я е. Дала е новата си сметка, която е в рубли.
Аз имам подобна сметка между другото - изпращат ми по нея от чужбина евро, а аз си получавам парите в лева. Хората, които ми изпращат евро не ги интересува колко лева получавам аз, това си е мой проблем. Не е чудо невиждано, не мисли, че е някаква голяма работа това, че като ги слушаш Кирил и Асен светът ще свърши, ако изпращат по такава сметка доларите за газа на Газпром. Нищо особено не е такъв вид сметка и всеки може да си направи такава, ако иска и има да получава пари в чужда валута, но ги иска в лева.

# 12 873
Другата страна не си е променила сметката.

Как не ви омръзна с тоя газ, по телевизията същото, всеки експерт и всички с взаимноизключващи се анализи.

Правителството да си опича акъла, защото ако ни остави без газ, вината ще е негова, а негативите  за Радев.
Без газ ни оставиха ПП, да си имаме уважението.

# 12 874
На Радев от нищо не му дреме, то се вижда, слага и сваля когото си реши, да видим докога.

# 12 875
"Допълването" както небрежно го наричаш е изменение на договор. Едностранно. Другата страна, тоест ние не сме го приели. До тук със спирането на газа има неизпълнение от руска страна.
И сметката, по която си плащаме газа не е запорирана, вече го дъвкахме това, на Путя му трябва силна рубла и унижение на Европа. Та затова измисли тая велика схема.
Имате договор за доставка на еленергия с разпределително дружество. Енергото Ви уведомява с предизвестие, че иска да смени начина на плащане с анекс. Ако не сте съгласни с новата промяна, договорът се прекратява. Вие не се съгласявате, в резултат Енергото счита, че едностарнно се отказвате от договора за доставка и Ви дърпа шалтера.
Сега забавната част. Вие считате, че Енергото  е постъпило некоректно и продължавате да му плащате. И разчитате, че може и да пусне тока. Ми няма да го пусне. Подпишете си анекса по надлежния ред и ще получите това което искате. Сега заместете Енергото с Газпром, а "Вие" с Булгаргаз. Ясна ли е картинката? Още повече, че анекса изисква само отваряне на транзитна сметка.

Путин го измисли, защото това е единственият начин да обръща рубли в долари. И който твърди друго му предайте много здраве

# 12 876
Значи,  първо не давате дума да се издума, че нашият свещен договор с Газпром може да бъде допълнен от Анекс за плащането. Неее, изключено, ние сме изрядни, ще ги съдим, мръсниците. Дотук добре. Ама сега като за същия този договор се казва, че има "вземи или плати", пак изключено ние да сме виновни. Нямало да посмеят, договор не сме били виждали Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Вече даже не е смешно, а стана жалко.
Недей да говориш за неща, от които не разбираш и грам. "Допълването" както небрежно го наричаш е изменение на договор. Едностранно. Другата страна, тоест ние не сме го приели. До тук със спирането на газа има неизпълнение от руска страна.
И сметката, по която си плащаме газа не е запорирана, вече го дъвкахме това, на Путя му трябва силна рубла и унижение на Европа. Та затова измисли тая велика схема.

Пак те питам - ако другата страна по договора си промени сметката и те уведоми, а ти продължаваш да не плащаш по новата сметка, кой е изрядният в случая?
Другата страна по договора е променила валутата на плащане. Договорено е плащане в ДОЛАРИ. И при първоначалния полски и български вариант на изнудване, превалутирането ставаше изцяло с риск за купувача по неизвестен за него курс. След това за Германия, Италия и др. едри риби се промениха нещата и превалутирането си го прави Русия. Ние сме поискали плащане по новата схема още преди около месец според Булгаргаз и Газпром мълчи.

# 12 877
Значи,  първо не давате дума да се издума, че нашият свещен договор с Газпром може да бъде допълнен от Анекс за плащането. Неее, изключено, ние сме изрядни, ще ги съдим, мръсниците. Дотук добре. Ама сега като за същия този договор се казва, че има "вземи или плати", пак изключено ние да сме виновни. Нямало да посмеят, договор не сме били виждали Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Вече даже не е смешно, а стана жалко.
Недей да говориш за неща, от които не разбираш и грам. "Допълването" както небрежно го наричаш е изменение на договор. Едностранно. Другата страна, тоест ние не сме го приели. До тук със спирането на газа има неизпълнение от руска страна.

Пак те питам - ако другата страна по договора си промени сметката и те уведоми, а ти продължаваш да не плащаш по новата сметка, кой е изрядният в случая?
Другата страна по договора е променила валутата на плащане. Договорено е плащане в ДОЛАРИ. И при първоначалния полски и български вариант на изнудване, превалутирането ставаше изцяло с риск за купувача по неизвестен за него курс. След това за Германия, Италия и др. едри риби се промениха нещата и превалутирането си го прави Русия. Ние сме поискали плащане по новата схема още преди около месец според Булгаргаз и Газпром мълчи.

Не е променила валутата на плащане по новата сметка. Валутата на плащане си остава долари за нас, а руснаците си получават доларите обърнати в рубли. Пак ти казвам - аз имам подобна сметка. Изпращат ми моите контрагенти от Западна Европа евро, а аз си ги получавам в лева. Всяка банка може да ти направи такава сметка, ако на мен не вярваш, отиди и питай сама, в която банка си искаш.

# 12 878
@milittana. Булгаргаз има ли отворена транзитна сметка в Рубли? Joy

# 12 879

Условията са еднакви за всички. Просто Киро и Асен трябваше да скъсат отношения с Газпром.

# 12 880
А твоите контрагенти сами ли обръщат еврата в левове и курсът от теб ли се определя? Понеже такива правила имаше отначало и правиш някакво сравнение, да доизясним.

# 12 881
Аз не мога да разбера каква е логиката на ПП-тата да говорят, че служебното лъже. Радев, когото подкрепиха ли искат да свалят пък сега? Как се извъртяха нещата, от Гешев на Радев. Мъка, мъкааа...
Той Гешев искаше да сваля Радев. Гешев ли е техния човек вече?
Желязна логика ! Възхищавам ви се на блестящата мисъл госпожо.

# 12 882
Значи,(обичам тази паразитна думичка "значи"),Путин е поискал да се плаща в рубли,за да може да обръща рублите в...долари!!! LaughingJoyGrinningSmileyStuck Out Tongue Closed EyesLaughing Божке! Божичко!

# 12 883
  • София
Пак ти казвам - аз имам подобна сметка. Изпращат ми моите контрагенти от Западна Европа евро, а аз си ги получавам в лева. Всяка банка може да ти направи такава сметка, ако на мен не вярваш, отиди и питай сама в която банка си искаш.

Баща ми също. Пенсията му се превежда в евро, а той си ги получава в лева.

# 12 884
А твоите контрагенти сами ли обръщат еврата в левове и курсът от теб ли се определя? Понеже такива правила имаше отначало и правиш някакво сравнение, да доизясним.

Не, банката си превалутира автоматично. Те ми плащат в евро, аз си получавам парите в лева по сметката, която съм им дала (това е една сметка, не мисли, че са две сметките - всичко става по една сметка в банката ми). Контрагентите ми не ги интересува колко лева получавам, това си е мой проблем. Имаме договор за определена сума в евро и те ми я плащат, а аз си получавам това евро обърнато в лева. Толкова е просто, не слушай глупостите на Кирчо и Асен, няма никакви обструкции. Даже си получавам левовете в същия ден, в който са ми изпратили еврото.

Общи условия

Активация на акаунт