Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 251
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 915
Не знам защо трябва да се водят тия дискусии против нещо, което в кряйна сметка е от наш общ интерес - да не може един доставчик еднолично да ни спира кранчето и да ни постави пред свършен факт. Нали за това години наред е зора за тая диверсификация, а тука страници наред някакви хора ни убеждават колко кофти нещо е.
Кои хора са обяснявали, че дверсификацията е лошо нещо? Обяснява се, че диверсификацията не се получи, а и не може да се спре изцяло зависимостта на Европа от руски газ.

# 12 916
Хюман, една-две страници назад обясних по-подробно. Не ми се обяснява повече.
Няма какво да обясняваш, защото обясняваш неща без връзка със случая. В нашия договор много ясно е описано кой, как и къде да плаща. Всяко изменение на договора изисква двустранно подписан анекс. Това е положението. Знам, че руснаците нямат уважение към договорите, но това едва ли важи за европейските арбитражни съдилища.

Путин няма нужда от тези врътки с рублите, за да получава долари. Достатъчно му е да си продава газа на ЕС. Само че той явно смята, че Русия може да издържи повече без парите на ЕС, отколкото ЕС без руския газ. Май и тази сметка ще му се окаже крива, както и онази за завземането на Украйна за 3 дни.

E да де, ние не подписахме анекса и те ни спряха газа, толкова е просто. Ако А1 ти поднесе анекс към договора за мобилни услуги, имаш право да не го подпишеш и воала, спират ти услугата, обаче все още имате договор за определено време. И съдът ще реши дали ти си в нарушене, че си отказала да подпишеш анекса, или А1. Ако анексът се отнася само до промяна на сметката за получаване на плащанията по договора (примерно банката фалирала и А1 си мести сметката в друга банка), как мислиш, че ще отсъди съда?

Колкото до това дали Русия накривява калпака на ЕС или обратното, само виж курса на еврото спрямо долара и ще си отговориш на този въпрос. Долар = евро. Та кой на кого криви калпака? Wink

# 12 917
Германия все пак е по-подготвена за студена зима от нас. и при всички положения получава повече газ. Никой не иска да зависим само от руския газ, естествено че трябват и други източници. Но да зависим само от американския газ, също не е работа, нали искаме дивесификация. В този смисъл да отхвърляме руския газ, когато дори американците са увеличили потреблението му два пъти - и то от юли месец тази година - е пълна лудост.Имаме си договор до края на годината, нека се изпълни.

САЩ, Китай, Германия, Франция, Италия, Австрия, Унгария, Турция купуват руски газ - но ние няма да купуваме, защото имаме по-силна икономика.

Повече спрямо какво получава Германия? Спрямо количеството, което и трябва не знам дали получава повече, нито пък дали е по-подготвена. И защо не получава всичко, нали си плаща както трябва? Ами ако и ние си плащаме както трябва, а получаваме като Германия много по-малко? Това как си сигурен, че няма да стане, след като става за Германия.

От изписаното тука последните месеци от три-четири потребителя, и в публичното пространство, не личи, че никой не иска да зависим само от руския газ, а точно обратното, че има такива, дето искат и то много искат.

Не знам защо трябва да се водят тия дискусии против нещо, което в кряйна сметка е от наш общ интерес - да не може един доставчик еднолично да ни спира кранчето и да ни постави пред свършен факт. Нали за това години наред е зора за тая диверсификация, а тука страници наред някакви хора ни убеждават колко кофти нещо е.
Кои хора са обяснявали, че дверсификацията е лошо нещо? Обяснява се, че диверсификацията не се получи, а и не може да се спре изцяло зависимостта на Европа от руски газ.

Откъде знаеш, че няма да ни се получи диверсификацията, какъв специалист си точно, та ще обясняваш, че нямало да се получи, явно има хора, дето смятат че може, даже и новото правителство и ще работи в тая насока, а ние ще ги видим как точно ще работят, защото явно не възнамеряват да поемат рискове и да разчитат на Газпром.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 15:06 от Iris04

# 12 918
Скрит текст:
Германия все пак е по-подготвена за студена зима от нас. и при всички положения получава повече газ. Никой не иска да зависим само от руския газ, естествено че трябват и други източници. Но да зависим само от американския газ, също не е работа, нали искаме дивесификация. В този смисъл да отхвърляме руския газ, когато дори американците са увеличили потреблението му два пъти - и то от юли месец тази година - е пълна лудост.Имаме си договор до края на годината, нека се изпълни.

САЩ, Китай, Германия, Франция, Италия, Австрия, Унгария, Турция купуват руски газ - но ние няма да купуваме, защото имаме по-силна икономика.

Повече спрямо какво получава Германия? Спрямо количеството, което и трябва не знам дали получава повече, нито пък дали е по-подготвена. И защо не получава всичко, нали си плаща както трябва? Ами ако и ние си плащаме както трябва, а получаваме като Германия много по-малко? Това как си сигурен, че няма да стане, след като става за Германия.

От изписаното тука последните месеци от три-четири потребителя, и в публичното пространство, не личи, че никой не иска да зависим само от руския газ, а точно обратното, че има такива, дето искат и то много искат.

Ами ти откъде знаеш за какво количество плаща Германия? Много ме съмнява да си плаща цялата сума за 100% доставки, а да получава само 20% - нали до сега щяха да са осъдили Газпром хиляда пъти? Защо слушате толкова много пропаганда не мога да разбера? Все пак, тук става въпрос за бизнес - покупко-продажба на газ, а го обръщате на политика?

# 12 919
То пък остава да получава 20 процента и да плаща за сто.  Русия им намали газа - първо за ремонт, после заради турбина, утре метеорит ще ги удари сигурно.  Докато са зависими от Газпром ще е така, а тука зор да не би управляващите да намерят за нас някакви други опции.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 15:14 от Iris04

# 12 920
  • Варна
Упс! Open Mouth

"Кабинетът на Кирил Петков не е спирал да си говори с "Газпром". Има преписка, според която са водени преговори, отправяни са писма и е платена колосална сума за адвокатски консултации, които да поддържат тези преговори", заяви Христов.
Обзалагам се че е платена на Ленчето. Wink

# 12 921
Iris04, аз може да не съм специалист, но внимателно слушам и чета какво казват специалистите. А ти какъв специалист си?

# 12 922
Дреме му на Радев!
И да, рублата е по-силна в момента от преди войната. Путя си оплете кошницата.
Trollface
Да я пусне на валутния пазар да я оцени рублата да я видим сплетената кошница  Trollface

Упс! Open Mouth

"Кабинетът на Кирил Петков не е спирал да си говори с "Газпром". Има преписка, според която са водени преговори, отправяни са писма и е платена колосална сума за адвокатски консултации, които да поддържат тези преговори", заяви Христов.

Адвокатските кантори получават колосални суми, за простосмърните. Тези услуги са скъпи, особено корпоративни или правителствени.

# 12 923
Дреме му на Радев!
И да, рублата е по-силна в момента от преди войната. Путя си оплете кошницата.
Trollface
Да я пусне на валутния пазар да я оцени рублата да я видим сплетената кошница  Trollface

Упс! Open Mouth

Адокатските кантори получават колосални суми, за простосмърните. Тези услуги са скъпи, особено корпоративни или правителствени.
И то не само в България, подчертавам. Да се успокоят някои.

# 12 924
Iris04, аз може да не съм специалист, но внимателно слушам и чета какво казват специалистите. А ти какъв специалист си?

И това ли чу от специалистите, че не може да има диверсификация?

# 12 925
  • Варна
Адвокатските кантори получават колосални суми, за простосмърните. Тези услуги са скъпи, особено корпоративни или правителствени.
Знам че са скъпи. Предполагам и на кого са платени.

# 12 926
На кого?

# 12 927
  • Варна
На кого?

# 12 928
На кого?

На някой, който е спечелил обществена поръчка за адвокатски услуги? Би било интересно да я видим тази поръчка, нали говорим за прозрачност и нулева толерантност към корупция все пак...

# 12 929

Другата страна по договора е променила валутата на плащане. Договорено е плащане в ДОЛАРИ. И при първоначалния полски и български вариант на изнудване, превалутирането ставаше изцяло с риск за купувача по неизвестен за него курс. След това за Германия, Италия и др. едри риби се промениха нещата и превалутирането си го прави Русия. Ние сме поискали плащане по новата схема още преди около месец според Булгаргаз и Газпром мълчи.
Условията са еднакви за всички. Просто Киро и Асен трябваше да скъсат отношения с Газпром.
"На крака" дойдоха да им "благодарят", ей. Такова уважение никой друг не е получавал. Grinning Проглушиха ни ушите.

Общи условия

Активация на акаунт